До 500-ліття Чорткова планують відновити старовинний замок та реалізувати інші цікаві проєкти

До 500-ліття Чорткова планують відновити старовинний замок та реалізувати інші цікаві проєкти

До 500-ліття Чорткова (2022 рік) міська рада прагне реалізувати чимало цікавих та надзвичайно важливих проектів – реконструкція центральної площі міста та площі Ринок, годинникової вежі, замку, фасадів історичних будівель у центрі міста тощо. 

Відновити старовинний Чортківський замок планують завдяки урядовій програмі "Велика реставрація", вдихнувши у нього нове життя та зробити його туристично привабливим, про це повідомили на сайті Чортківської міської ради.

Суть «Великої реставрації» полягає не тільки в тому, що треба зберегти об’єкти культури й історичної спадщини, а й у тому, щоб зробити їх самодостатніми — аби вони могли заробляти кошти. Тому що більшість цих об’єктів — це туристичні атракції, які притягуватимуть людей з різних куточків країни.

Відео дня

«Урядова програма «Велика реставрація» має декілька умов. Перша – надається перевага об’єктам, котрі мають національне значення та перебувають в аварійному стані. Друга – потрібне співфінансування від громади. Третя – найкраще підходять об’єкти, які мають туристичний потенціал, зручне транспортне сполучення тощо. Чортків повинен стати серцем області», – у ході зустрічі розповіла народна депутатка Євгенія Кравчук.

У свою чергу міський голова Володимир Шматько запевнив, що із бюджету Чортківської громади буде співфінансування на реставрацію замку.

«Роботи у старовинному Чортківському замку надзвичайно багато. Безумовно, потрібно проводити детальні розкопки всієї території замку, адже за різними джерелами тут є чимало цікавих речей. Також важливо було би відновити дві вежі та дах над палацом. Окрім того, замок повинен бути наповнений життям. Тут можна зробити мистецьку галерею для виставок робіт художників, музейні експозиції, які стосуються історії самого замку, туристичне арт-кафе, сувенірні магазини та чимало цікавого. Сподіваємось, що все задумане реалізується», – прокоментував директор заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up