«Матері в молитві» йдуть на прощу до Зарваниці

«Матері в молитві» йдуть на прощу до Зарваниці

Десята ювілейна піша проща до чудотворного місця села Зарваниця членів спільноти «Матері в молитві»  відбудеться 12-14 травня. Вона приурочена 150-річчю коронування ікони Зарваницької Матері Божої та 15-річчю з Дня створення спільноти «Матері в молитві» у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

Найнеобхідніші речі для прочан – молитовник, вервечка, зручне змінне взуття, головний убір, парасоля, дощовик, предмети особистої гігієни, теплі речі, шкарпетки, білизна, вишиванка, ліки, а також вода, печиво, канапки, консерви, фрукти.

Речі прочан будуть везти автобусами. Йтимуть паломники впродовж двох днів. Колону супроводжуватимуть патрульні машини та машини швидкої допомоги. На ночівлю прочани зупиняться в Ішкові. На парафіях вздовж дороги до Зарваниці учасників пішої прощі будуть годувати. Також дорогою можна сповідатися.

Програма прощі

Відео дня

12 травня (п’ятниця)

7.00 –  Архиєрейська Свята Літургія в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (вулиця Гетьмана Сагайдачного, 14 м. Тернопіль)

9.00 – розпочнеться піша хода до с. Зарваниця з участю духівника спільноти отця Василя Чамарника (ночівля у с.Ішків)

13 травня (субота)

6.00 - вихід із с. Ішків

17.00 – прибуття в с. Зарваниця, святковий концерт

19.00 – Вечірня

20.00 – Свята Літургія (парафіяльна церква с. Зарваниця)

21.00 – похід із свічками до чудотворного місця, Молебень до Пресвятої Богородиці, Хресна дорога (ночівля у с. Зарваниця )

14 травня (неділя)

7.30 - Утреня (підземна церква Собору с. Зарваниця)

8.30 - Свята Літургія (Собор)

11.00 - спільна молитва матерів на чудотворному місці (біля купелі св. Анни)

Координатор спільноти Ольга Білик тел.0983285771

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up