На день в Чернівцях. Що подивитись в “українській Празі”

На день в Чернівцях. Що подивитись в “українській Празі”
  • Літо - час для подорожей і не обов’язково їхати закордон за враженнями чи витрачати на мандрівку багато коштів. Журналістка “20 хвилин” поїхала на день в “українську Прагу” - Чернівці.
  • І зібрала у добірку місця Чернівців, які зачаровують красою

Чернівці називають «українським Віднем», «маленьким Парижем» та «українською Прагою». Це гарне місто для прогулянок та естетичної насолоди.

Як доїхати з Тернополя

Журналістка їхала в Чернівці автобусом “Тернопіль-Чернівці”, його вартість 140 гривень. Їхати доветься майже п’ять годин, дорога для журналістки видалась досить важкою, бо автобус жодного разу не зупиняється більше ніж на дві хвилини.

Якщо виїжджати першим автобусом, то в 11:00 годині ви вже будете в Чернівцях на автовокзалі.

Відео дня

Також можна їхати за допомогою BlaBlaCar. Саме так тернополянка й поверталась назад у Тернопіль. Вартість поїздки там встановлює сам водій. Журналістка за зворотню дорогу заплатила 120 гривень. В авто було їхати зручніше та швидше.

Відстань від Тернополя до Чернівців - 171 км.

На що подивитись в Чернівцях:

Вулиці міста заповнені будівлями найрізноманітніших архітектурних стилів і напрямків. Тому навіть просто прогулявшись вуличками цього міста, отримуєш естетичну насолоду. Журналістка впродовж дня не користувалась громадським транспортом, а пересувалась по місту пішки. Це дуже зручно, бо по всій центральній частині Чернівців є туристична навігації із QR-код, просканувавши який, можна більше дізнатись про туристичну пам’ятку. Або ж дізнатись куди ще варто завітати і який найкоротший до місця вашого призначення шлях.

Якщо йти від автовокзалу до Центру, то по дорозі варто завітати в парк Жовтневий, який вважається найбільшим у місті.Щоправда, частково він схожий на ліс, в цьому природному парку розкинулися прогулянкові стежки, два штучних озера, спортивні майданчики і поля.

Ще одним зеленим куточком міста є парк ім. Тараса Шевченка. Там туриста зустріне ярмарок, атракціони, пам’ятник «Серце кохання», де рекондують фотографуватись закоханим парам.

Серед атракціонів є дуже висока гірка «Говерла» та «чортове колесо» з якого показується чудовий вид на Чернівці.

Також у парку імені Шевченка є ботанічний сад, за яким доглядає Чернівецький університет. 

Центральні вулички

Красиві архітектурно будинки,бруківка, літні тераси кав’ярень, дворики, вінтажні тролейбуси, крамнички сувенірів та просторість у місті роблять атмосферу чудовою. Невеликі вуличкі в Центрі, викладені кам’яною бруківкою із невисокими домами різних кольорів - заворожують.

Варто відвідати вулицю Головну, Кобилянської та Шептицького.

На площі Святого Хреста можна побачити ще одну знамениту архітектурну пам’ятку Чернівців – будинок-корабель.

Турецька площа

В найстарішій частині Чернівців, на Турецькій площі, розташувалися два визначних місця, що зберегли свою красу ще з турецької доби. Це турецький міст та турецька криниця.

З цього місця відкривається прекрасний вид на місто.

Чернівецький університет

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, який часто величають українським Гоґвортсом, – мабуть найвідоміша візитна карточка міста Чернівці. Вікіпедія розповідає, що університет був заснований 4 жовтня 1875 року указом імператора Австро-Угорщини Франца Йосифа.

Вигляд університету захоплює своєю величчю. Він складається з трьох корпусів, які утворюють парадний двір.

Також на території є церква та ботанічний сад, в які також варто завітати. Головний корпус Чернівецького університету розташований у комплексі будівель Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, який занесений до списку пам'яток ЮНЕСКО. Старий корпус університету в іншому місці. Вхід туди платний - 10 гривень з людини.

Журналістка зайшла в всередину одного із корпусів університету, пройшлась по поверхах. В цій споруді змішані візерунки української вишивки, буковинських килимів і гуцульської писанки. Вхід туди безкоштовний.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • PACIFIC FINANCIAL LOAN FIRM

    Ви шукаєте справжню фінансову кредитну компанію, щоб отримати позику від 10 000 євро до 10 000 000 євро (для комерційних або бізнес-позик, особистих позик, особистих позик, іпотечних позик, позик на придбання автомобіля, позик на консолідацію боргу, позик венчурного капіталу, позик на медичне обслуговування тощо). ))Або йому з будь-якої причини відмовили в кредиті в банку чи фінансовій установі?Подайте заявку зараз і отримайте реальну фінансову позику. Опрацьовано та затверджено за 3 дні. ФІРМА ТИХОГО ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ

    Ми є міжнародним кредитором, який надає реальні фінанси фізичним особам і компаніям за низькою відсотковою ставкою 2% з дійсним посвідченням особи або закордонним паспортом вашої країни для перевірки. Погашення позики починається через 1 (один) рік після отримання позики і термін погашення від 3 до 35 років.



    Для негайної відповіді та обробки вашої заявки на кордон протягом 2 робочих днів

    Зв’яжіться з нами напряму за допомогою цього листа: [email protected]



    Зв'яжіться з нами такою інформацією:



    Повне ім'я: ____________________________

    Сума грошей, необхідна для позики: ________________

    Термін кредиту: __________________________

    Цільове призначення кредиту: ______________________

    День народження: ___________________________

    Стать: _______________________________

    Сімейний стан: __________________________

    Контактна адреса: _______________________

    Місто / Поштовий індекс: __________________________

    Країна: _______________________________

    Рід занять: __________________________

    Мобільний телефон: __________________________



    Надішліть запит на негайну відповідь на адресу: [email protected]

    спасибі



    Головний виконавчий директор: Вікторія Джонсон

  • марина

    Боже яка краса, даже не знала что там так красиво . А скиньте ещё несколько фоток.
  • David Starr

    Все гарно у Чернівцях, окрім тієї дебільної бруківки. Але ж "автентичність" йопер метер :)

    тойво reply David Starr

    правильно.асфальтом закатати і срав пес.

    David Starr reply тойво

    Не хоч асфальту - можна бетоном, головне, щоб бруківки не було.

    тойво reply David Starr

    дурні поляки з чехами і австрійцями.бруківку в себе лишили.

    David Starr reply тойво

    Бруківці не місце на дорозі, ще й такій роздовбаній, її можна перекласти десь у пішохідних зонах, парках. Отам дійсно буде гарно.
  • Олександр Король

    Пані не підготувалась до поїздки до Чернівців. Де найголовніша і найкращі площі старого міста: Центральна, Театральна і Філармонії?

keyboard_arrow_up