На фотокамеру заповідника «Медобори» позували унікальні тварини

На фотокамеру заповідника «Медобори» позували унікальні тварини

Природний заповідник «Медобори» розташований у межах Гусятинського та Підволочиського районів Тернопільської області.

На його території зберігаються унікальні природні комплекси, генофонд неймовірного рослинного і тваринного світу.

Працівники заповідника поділились цікавими фото жителів природоохоронної зони.

Борсук європейський, сарна європейська (Capreolus capreolus), лисиця звичайна (Vulpes vulpes) – ці тварини були позували в обєктив фотопасток. Вони розташовані по всій території, аби фіксувати унікальні миттєвості рослинного і тваринного світу. А головне те, що при цьому жителі заповідника не лякаються і не відчувають дискомфорту від присутності людини. Тому ведуть себе абсолютно природньо, що робить кожен кадр особливим.

Відео дня

Про це повідомляють у Природному заповіднику «Медобори». Його працівники опублікували не тільки фото, а й розповіли про один з видів тварин, які мешкають на території Тернопільщини. Отже знайомтесь – борсук європейський.

Борсук європейський

Борсук європейський, або лісовий, язве́ць рідше харсýн (Meles meles ) – вид з родини Куницеві (Mustelidae). В Україні борсук населяє всі природні зони. У заповіднику – звичайний вид.

Борсук веде осілий спосіб життя, може мешкати численними сімейними групами, парами, вести поодинокий спосіб життя. Оселяється в лісах усіх типів, у відкритих біотопах, там де є добрі захисні умови у вигляді чагарників. Може жити поряд із людиною й навіть у містах.

Борсук європейський активний переважно в темний час доби. На полювання виходить у сутінках. Загалом борсук споживає різноманітні кормові об'єкти, як тваринного, так і рослинного походження: комах та інших безхребетних, амфібій, дрібних ссавців, фрукти, кореневища тощо.

Зимовий сон борсука не міцний і не є зимовою сплячкою, характерною для дрібніших тварин. Борсук може прокидатись під час відлиг і виходити на поверхню.

Господарська діяльність людини у деяких випадках може призводити до покращення умов живлення тварин або умов норіння. З іншого боку, внаслідок фрагментації природних ділянок мережею автошляхів велика кількість борсуків гине на автодорогах або має пристосовуватись до нових умов існування при знищенні природних оселищ. Проте найбільшу шкоду популяціям борсука завдає пряме переслідування цих звірів людиною та знищення підземних сховищ.

У борсуків майже немає природних ворогів. Загрозу для них інколи можуть становити вовки, рисі собаки – здичавілі та свійські.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що Замкова гора у Теребовлі уквітчалась крокусами, які висадила одна з місцевих жительок. А в Гусятині виявили стародавнє поселення Трипільської культури.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up