Новий рік в екзотичній країні чи рвонути на лижі? У скільки обійдеться святкування за кордоном

Новий рік в екзотичній країні чи рвонути на лижі? У скільки обійдеться святкування за кордоном
  • Цьогоріч тернопільські турагенції вперше пропонують зустріти свято на на о.Сал Кабо-Верде (Санта Марія), що на екваторі. За таку поїздку на двох у тризірковому готелі доведеться викласти від 65 тис грн.
  • Святкова поїздка на Мальдіви чи Занзібар може обійтись за ціною Єгипту. На що звертати увагу, підбираючи тур?
  • Які гірськолижні курорти популярні цьогоріч і скільки потягне такий відпочинок на Новий рік? 

Мине трохи більше місяця, і ми знову святкуватимемо Новий рік. Це свято надзвичайно любить малеча, розраховуючи на подарунки під ялинкою від казкового діда. Не менше його чекають і дорослі, хоча вже давно не вірять у новорічні дива.

Де і з ким святкувати – справа кожного. Можна поїхати до екзотичної країни чи випити келих шампанського вдома у родинному колі. Можна загадати бажання на святкуванні у дорогому ресторані, коли годинник б’є дванадцять, або вирушити з друзями на лижі за кордон.  

Ми поцікавились, у скільки обійдеться святкування на екзотичному чи лижному курортах. Скільки потягне новорічна ніч в Єгипті та Туреччині і на що звернути увагу, обираючи новорічний тур, аби не зіпсувати собі свято.

Відео дня

Зустрічати Новий рік під пальмами у теплих країнах? Для декого з тернополян це стало традицією. Причому якщо раніше надавали перевагу теплим Єгипту чи відносно нашої зими теплій Туреччині, зараз вони шукають екзотики.

А є й такі, котрі одного разу спробувавши, зареклись: Новий рік без снігу та олів’є з мандаринами  — не Новий рік. Тому святкувати його потрібно вдома.

Тернополянка Вікторія Гогусь позаминулої зими підмовила чоловіка та двох діток, аби спробувати  екзотики.

  • Ми потрапили у дуже фешенебельний готель, де все було вишукано і святково, а стіл ломився від екзотичних страв, - пригадує тернополянка. – Настрій був пречудовий. Його навіть не зміг зіпсувати окремий рахунок за новорічну програму. А був він на чотирьох з чималою сумою. Новорічний стіл потрібно було окремо оплатити, навіть коли у турі «все включено».

Родина цілий день купалась та засмагала на пляжі та тішилась, що це можна зробити, коли календар показує 31 грудня. Передсвяткові хвилювання все наростали, коли почались збиратись до ресторану.

  • Настрій вперше трохи зіпсувався, коли Новий рік за українським часом практично не згадали, - пригадує пані Вікторія. - Лише ми і ще одна пара гонорово встали і, піднявши келихи із шампанським, привітали один одного. В той час аніматори щось співали англійською, час від часу переходили на німецьку.

Не свято, а розчарування

І Вікторія з чоловіком, і діти-школярі непогано розуміють англійську та спілкуються нею. Але чомусь від запропонованої аніматорами програми ставало все сумніше. Згодом, пригадує жінка, малі почали перебирати все на столі. А син ще й протягнув: «Мам, а мандарин у них немає? І ікри, напевне, також?»

  • Можливо, вся справа в тому, як само ми звикли зустрічати Новий рік, - припускає пані Вікторія. – Із ресторану ми вийшли дуже розчарованими. Чомусь нестерпно захотілось зліпити сніжку і жбурнути у спини похмурим дітям, аби хоч трохи повернути святковий настрій. А на вулиці +20 і майже літо…

Після закордонної екзотики родина святкує Новий рік дома. Адже переконались, що немає нічого кращого за новорічний стіл з «Олів’є» та нашого шампанського. Підтвердженням цьому є щасливі обличчя дітей, коли вони одразу після «курантів» вибігають з татом надвір, аби запустити святковий салют.     

Якщо все ж зважились поїхати на Новий рік під пальми, туристка радить ретельно перевірити за відгуками варіанти, підібрані туроператором. Заходити на сайт певного готелю, читати про запропоновані умови і сервіс та ретельно вивчати коментарі тих, хто вже раніше відпочивав у цьому місті.

Вивчайте коментарі

  • Ми заходили ще на сайт www.turpravda.ua – туди пишуть туристи, тобто, незацікавлені підтримкою гарного іміджу закладу люди, – поділилась пані Ірина. – І після прочитаного можна повністю уявити реальну картину умов, наданого сервісу та комфорту. Все, про що ми прочитали в коментарях відпочиваючих, згодом виявилося правдою.

Тридцятирічна тернополянка Наталя Онищук об’їздила вже мало не пів світу. Побувала мало не всіх вітчизняних курортах, у Туреччині, на Каранських островах, Чорногорії та Хорватії.

  • Канарські острови – це таки екзотика, – переконує жінка. – Океанічний клімат та загалом обстановка – це просто казка. Однак любителям екскурсій там буде нецікаво. На Канарських островах, як і, скажімо, в Чорногорії, пляжі в основному муніципальні. Лише в готелях з високою «зірковістю» є власні.  

Мальдіви за ціною Єгипту? Чи є підводні камені?

«Новий рік на Мальдівах за ціною Єгипту», — такі повідомлення останнім часом частенько можна зустріти у соцмережах чи тематичних групах. Скажімо, за десятиденну подорож на двох потрібно викласти 48 800 грн. 67 700 грн. Такий новорічний відпочинок потягне, якщо батьки поїдуть з однією дитиною до 12 років. за двох осіб + дитина.

Проте зверніть увагу, радять бувалі. Зазвичай за низькою ціною криється або низька зірковість готелю, або не надто добрий сервіс. Може й бути таке, що до цієї вартості не врахували харчування, або зазначили тільки сніданки. Водночас, якщо розглядати варіант з Єгиптом, там, зазвичай, ціна вказана за «все включено». Окрім того, варто одразу з’ясовувати, чи у вартість туру входить новорічна вечеря. Аби виставлений рахунок не став потім неприємним сюрпризом.  

  • Обираючи тур на 2022 Новий рік, тернополяни, які хочуть екзотики та тепла, зазвичай цікавляться Єгиптом чи екзотичним Занзібаром, Танзанією, — каже власниця турагенції ALL INCLUSIVE Мар’яна Явна. — Так, новорічний відпочинок у Єгипті обійдеться від 27 тис. грн в готелях 4 * з гала-новорічною вечерею на двох людей. П’ятизіркові готелі в бухтах Наама Бей, Макаді Бей — від 35 тис. Обов’язково уточніть у своїх туроператорів, чи входить новорічна вечеря у вартість пакетного туру.

Занзібар цьогоріч дивує приємними та доступними  цінами, якщо порівнювати їх з цим же періодом у минулі роки, каже турагентка. Він обійдеться туристу 45-55 тис грн за 3*- та 4* готелі.

Кличуть на екватор. Ціна питання - від 65 тисяч грн

  • Зверніть увагу: концепції «все включено» там немає, — наголошує Мар’яна Явна. — Переважно готелі пропонують сніданки та вечері. Тому обов'язково враховуйте це під час  обрання варіанту відпочинку. Також додайте до витрат, коли вже будете в Танзанії, —  вартість візи 50 $ та ПЛР-тест за 25₴ для кожного туриста.

Цьогоріч туристам на Новий рік пропонують новий напрямок. Він стане доступним для замовлення після 22 листопада.

  • Це екзотичний відпочинок на о.Сал Кабо-Верде (Санта Марія), розташований на екваторі Землі, — пояснила Мар’яна Явна. — Кожному туристу такий відпочинок обійдеться у 3* готелі 65 тис. грн. Теж лише за сніданки і вечері. Натомість за ці гроші ви отримаєте можливість відпочинку на березі Атлантичного океану з пляжами з білосніжним піском.

Незмінним попитом у тернополян користується Домінікана. Новорічний тур обійдеться за «все включено» від 90 тис грн. за двох на 7 ночей. Сюди можна потрапити без сертифікату про вакцинацію чи ПЛР-тесту.

Лижі - від 12 тис грн

Для любителів екстрим-відпочинку — Новий рік на гірськолижних закордонних курортах. Тернополяни найбільше цікавляться гірськолижними курортами Грузії, Андори, Туреччини та  Австрії, каже менеджер з туризму тур агенції EDEM TOUR Наталія Морозенко. Вартість відпочинку за одну людину стартує від 12 тис грн.

  • Вже є доступні новорічні тури на гірськолижні курорти, — запевнила Наталія Морозенко. — Зокрема, 5 ночей зі сніданками у Грузії, курорти Бакуріані і Гудаурі, вартуватимуть для однієї особи 15 тис грн. Андора майже вдвічі дорожча: на 5 ночей на сніданках від 26000 грн/особа.

Гірськолижні курорти Туреччини, зокрема регіон Кайсері, за 7 ночей зі сніданками обійдуться від  12600 грн за одну особу, каже пані Наталія. Вже також є доступні вильоти з Києва на австрійські гірськолижні курорти. Ціна на 7 ночей, включаючи сніданки, стартуватиме від 18 тис. грн. за одного туриста.

Перед бронюванням туру варто уточнити інформацію щодо перевезення гірськолижного спорядження, розташування готелю відносно підйомників, радить Наталія Морозенко. Та інфраструктури готелю, якщо вирушаєте в поїздку сім'єю. 

Якщо збираєтесь на Новий рік:

в Єгипет

  • Погода – тепло, без дощу, відчувається східний вітер, температура повітря вдень + 18-23 ° С;

  • Температура води – + 20-23 ° С;
  • Віза – можна оформити по прильоту, вартість близько 25 $.

В Таїланд

  • Погода – ясна, дощі бувають рідко, температура тримається на рівні +29…+31  °С;
  • Температура води – +28 °С;
  • Віза – можна отримати по прибуттю на спеціальній стійці в аеропорту за 60$.

В Об’єднані Арабські Емірати

  • Погода – від 24 до 27 ° С, рідко не затяжні дощі;
  • Температура води – +24 °С, для тих, хто любить воду тепліше в багатьох готелях є відкриті басейни з підігрівом;
  • Віза – можна оформити по прильоту безкоштовно.

На Мальдіви

  • Погода – спекотна, повітря прогрівається до +30 ° С, рятує кондиціонер в номері;
  • Температура води – +28 °С – ідеальна температура для купання;
  • Віза – не потрібно, в аеропорту буде проставлено штамп про дати в’їзду та виїзду.

До Домінікани

  • Погода: на більшості курортів країни – +28-30 °С (вночі може опускатися до 20 °С).
  • Температура води: комфортна для плавання – +26-27 °С.
  • Віза: не потрібна до 30 днів перебування в країні.

Поради від бувалих туристів

  1. Починайте переглядати пропозиції турфірм заздалегідь. Варто це робити за кілька місяців. Врахуйте: раннє бронювання часом дозволяє заощадити до 40% бюджету.

  2. У новорічну ніч більшість готелів включають в прайс святкову вечерю, за яку треба доплатити 100-200 $ — все залежить від місця, де святкуватимете, і країни. Якщо просто потребуєте відпочинку, не прив’язуючись до Нового року, врахуйте, що від 3 січня на відпустці можна буде суттєво зекономити.

  3. Заощадити на перельоті можна, якщо «стартанути» в 20-х числах, але не пізніше 27 грудня.
  4. Ретельно підбирайте турагента і не економте на страховці, особливо якщо вирушаєте «на лижі».

Довідка

Купуючи авіаквиток чи тур до конкретної країни, ознайомтеся з правилами перебування та перетину кордону. Інтерактивна мапа МЗС - https://trip.gov.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up