Робота за кордоном під час карантину: що варто знати тернополянам

Робота за кордоном під час карантину: що варто знати тернополянам
  • Дедалі більше країн відкривають свої кордони для заробітчан, це підтверджують в Асоціації роботодавців.
  • Що варто знати людям, котрі бажають поїхати за кордон на заробітки під час карантину, цікавилися «20 хвилин».

Як розповіла менеджер з персоналу Асоціації роботодавців Світлана Повар, станом на восьме вересня, люди можуть виїхати на роботу за кордон за робочою візою або біометричним паспортом, але до біометрії також необхідно мати запрошення від роботодавця.

– Два тижні вам доведеться знаходитися в обсервації, бо Україна знаходиться в «червоній зоні», – каже Світлана Повар. – На кордоні вам також потрібно буде вписати свій номер телефону та адресу, де ви будете проходити обсервацію.

Відео дня

«Вам потрібно вказати номер та адресу проходження обсервації»

Пані Повар пояснила, що саме роботодавець повинен надати приміщення для проходження обсервації. Кожного дня поліція буде приїжджати та перевіряти чи ви знаходитеся на місці та чи дотримуєтеся карантинних вимог.

– Щодо їжі, то все залежить від роботодавця. Зазвичай до людей їжу довозять. Роботодавець може попросити написати що ви хочете з їжі і довезти вам пізніше.

Менеджер також розповіла, що кількість охочих попрацювати за кордоном за останній місяць не зменшилася, а навіть збільшилася. За пів року люди навчилися, як потрібно поводити себе на карантині.

Якщо ви працюватимете в полі, то обсервацію проходити не треба?

Від проходження 14-денної обсервації звільняють людей, котрих залучають до роботи в сільськогосподарській сфері, йдеться на сайті посольства України в Польщі. Втім, як пояснила Світлана Повар, в половини роботодавців вимагають проходження обсервації, навіть якщо людина працюватиме в полі.

– Не знаю, чому одним роботодавцям є поблажка, а іншим – ні. Шанси, що вам доведеться бути на обсервації, якщо ви їдете на сільгоспроботи – 50 на 50, - додала менеджер.

Чи зросла оплата праці?

Світлана Повар розповіла, що роботодавцям не вистачає «робочих рук», а тому вони заохочують працівників збільшуючи оплату праці.

Найбільше оплата праці зросла у сільськогосподарській сфері, на заводах та фабриках, особливо для зварювальників, токарів, фрезерувальників. Також більше почали платити дівчатам, котрі працюють на кухні.

– Якщо офіційно працювати, то найбільш доступною для заробітчан, окрім Польщі, є Німеччина, там є тимчасові програми для роботи студентів та людей до 35 років, що діють до трьох місяців. При тому польська фірма має «проводити» вас для роботи у Німеччині, Франції чи Нідерландах. Наприклад, якщо ви влаштувалися в Польщі в одну з фірм і відбули обсервацію, то їдучи в Німеччину, ви їдете як польський працівник і проходити обсервацію в Німеччині не будете.

А ви вже мали досвід роботи за кордоном? Чи працювали за кордоном цьогоріч? Діліться своїми думками в коментарях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up