Топ-5 казкових місць Тернопільщини, які можна відвідати взимку (ВІДЕО)

Топ-5 казкових місць Тернопільщини, які можна відвідати взимку (ВІДЕО)
  • Зимові канікули - не привід залишатись вдома. Особливо, коли навіть в рідній області залишаються незвіданими так багато красивих місць.
  • Журналісти "20 хвилин" обрали для вас 5 міст Тернопільської області, які стають казковими  взимку і до яких легко добратися навіть цілою сім'єю.

1. Збараж 

Як повідомляє Вікіпедія, Збараж віднесено до 39 міст України з найбільшою кількістю історичних пам'яток. Найвизначнішою із них є - Збаразький замок. 

 Від Тернополя до Збаража - близько 20 км. Вартість поїздки автобусом: 30 грн.

Як виглядає засніжений Збараж з висоти пташиного польоту, - перегляньте на відео. 

Відео дня

Окрім того, у Збаражі цього року одна із найкрасивіших новорічних ялинок Тернопільщини. 

2. Село Настасів у Тернопільському районі

Сотні вогників запалили у центрі села Настасів в День святого Миколая. Село виглядає, наче кадр із казки. Окрім того, у селі  знаходиться Настасівський дендропарк – природоохоронний об'єкт місцевого значення в Україні. Парк розташований у межах садиби школи в селі Настасів. Там ростуть дерева та чагарники 102 видів та форм, серед яких: айва японська, бархат амурський, бук червонолистий, верба пірамідальна, туя гігантська, ялиця біла.

Настасів розташований за 18 км. від Тернополя. Вартість квитка на автобус близько 20 грн.

3. Заліщики та мальовничий Дністер

Мальовнича річка Дністер в’ється між Буковиною і Тернопіллям та створює між ними природний кордон. В одному місці він вигинається майже на 360 градусів, утворюючи трикілометровий меандр, посеред якого лежать Заліщики – колишній польський курорт № 1, а сьогодні – просто райцентр Тернопільської області.

Окрім того, на свята Заліщики перетворились у неймовірно-затишне місто. Як запалювали головну новорічну красуню міста, - дивіться на відео. 

Заліщики знаходяться на відстані 122 км. від обласного центру. Автобусом можна доїхати за 2 години. Квиток коштує 80 грн.

4. Теребовля

Теребовля – районний центр та  одне з найстаріших міст України. Давня історія міста наповнила його околиці цінними архітектурними пам`ятками. Взимку місто схоже на казову долину, бо розташоване в оточенні гір.

Як Теребовля виглядає напередодні Новорічно-Різдвяних свят, - на відео.

Відстань від Тернополя - 30 км. Вартість квитка - 25 грн. 

5. Урочище Червоне та замерзлі водоспади

Найвищий в Україні рівнинний водоспад "Джурин" знаходиться у Заліщицькому районі неподалік есла Нирків в урочищі "Червоне". Взимку водоспад замерзає та виглядає просто  неймовірно. Окрім того, в урочищі розташований пагорб, на якому стоїть Червоногородський замок. Довкола замку в минулому існувало місто Червоногород.

Відстань від Тернополя: 140 км. Вартість квитка на автобус до найближчого міста Заліщики - 80 грн.

Не забувайте під час подорожі тепло одягатись та запастися термосом із гарячим чаєм. Редакція "20 хвилин" бажає Вам веселих свят та неймовірних відкриттів у Новому році. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вася

    Перестаньте клікати на "жах", бо дратує.

    Marcus Aurelius reply Вася

    До чого довело нелегке життя в Україні, жахаються всього, можливо й самі себе!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up