Туристичний маршрут до унікальної церкви і цілющого джерела почав діяти на Тернопільщині

Туристичний маршрут до унікальної церкви і цілющого джерела почав діяти на Тернопільщині

На Тернопільщині «мозаїчна» церква та цілюще джерело стали туристичним «магнітом».

«Мозаїчна» церква Святої Покрови з капличкою Божої Матері та цілющим джерелом у Чорткові приваблює все більше туристів, повідомляє Укрінформ.

«Сакральний, паломницький туризм в нашій області досить популярний. Адже тут розташовані знані у світі духовні центри, понад пів тисячі пам’яток архітектори сакрального будівництва. Серед них і церква Святої Покрови з капличкою Божої Матері та цілющим джерелом, які разом увійшли до нового туристичного маршруту сакральними місцями Чорткова. Понад столітня церква цікавить туристів передусім як об’єкт сакрального зодчества, в якому вдало використано мозаїку – як ззовні, так і всередині храму. Це єдиний на Тернопільщині такого роду релігійний об’єкт», – сказала екскурсовод однієї із тернопільських туристичних агенцій Анна Вітвіцька.

Церква Святої Покрови вирізняється серед інших сакральних споруд області оригінальною зовнішньою та внутрішньою мозаїкою.

Відео дня

На фронтоні викладено мозаїчний образ Богородиці. Із маленьких різнокольорових шматочків смальти виконано образи Першоверховних апостолів Петра і Павла, святих Миколая, Архістратига Михаїла та Архангела Гавриїла.

Мозаїкою викладено й окремі елементи внутрішньої частини храму.

Тож тутешня сакральна локація поступово стає місцем відвідин для багатьох мандрівників, які приїжджають на Тернопільщину.

Як повідомляв Укрінформ, в Тернопільській області для втілення проєкту «Туристичні магніти» обрано чотири локації. Це – історичні міста Кременець, Бучач, Збараж та печера Оптимістична.

Проєкт «Магніти України» з пошуку успішних проєктів-символів, які зможуть залучити інвесторів і стати центрами інновацій, започатковано торік. Він передбачає визначення в кожній області трьох-п’яти найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up