Від 100 до 1000 гривень: скільки вартує подорожувати потягом з Тернополя в різні обласні центри

Від 100 до 1000 гривень: скільки вартує подорожувати потягом з Тернополя в різні обласні центри
  • Вже з 21 вересня Тернопіль опинився в «помаранчевій зоні». Це означає, що з міста можна вільно подорожувати потягом в інші обласні та районні центри.
  • Які напрямки вже доступні для тернополян, куди поїхати найдешевше, дізнавалися «20 хвилин».

Журналісти перевірили, чи є сполучення до всіх обласних центрів, а також з'ясували, скільки вартує доїхати до них потягом з Тернополя в плацкарті та купе. Зауважимо, що ціна на квиток в той чи інший обласний центр може відрізнятися на 10-15 відсотків в більшу чи меншу сторону, залежно від потяга, який ви обрали.

На жаль, з 28 вересня Тернопіль знову повертається в "червону зону". Це означає, що сісти на потяг у Файному місті тимчасово не вийде. Тому доведеться їхати на залізничні вокзали, що знаходяться в сусідніх містах і вже звідти сідати на потяг.

Куди прямого сполучення немає

Станом на 22 вересня у деякі обласні центри немає сполучення. Наприклад, у тимчасово окуповані - Луганськ та Донецьк. Однак ви можете дістатися до міст, що знаходяться неподалік цих обласних центрів. Так, прямуючи в Донецьк, можна доїхати до Краматорська, та перед тим вам доведеться здійснити пересадку у Одесі. З Тернополя до Одеси подорож вартує в купе 520 гривень, а в плацкарті – 212. Загалом за мандрівку до Краматорська з Тернополя ви заплатите майже 938 гривень, якщо їхатимете в купе та 457 - гривень в плацкарті.

Відео дня

Прямуючи у Луганськ, ви зможете доїхати лише до Лисичанська з пересадкою у Києві. 450 гривень коштує подорож до Києва в купе та 254 гривні - в плацкарті. Загалом на поїздку потягом до Лисичанська витратите 840 гривень, якщо поїдете в купе та 486 гривень – у плацкарті.

Прямуючи до Луцька та Житомира, вам потрібно зробити пересадку в Козятині. На жаль, наразі потяги з Козятина до Житомира не прямують, тому вам доведеться скористатися автобусом.

Якщо ви бажаєте їхати до Рівного, вам доведеться подорожувати автобусом. Адже прямих поїздів з Тернополя до цього обласного центру немає. Або ж ви можете поїхати до Львова, а звідти автобусом до Рівного.

До Полтави вам доведеться їхати через Київ чи Одесу, а далі - автобусом

Також прямих потягів з Тернополя поки немає до Запоріжжя, Кропивницького, Полтави, Черкас та Чернігова.

Найдешевші та найдорожчі напрямки

Найдешевшими напрямками з Тернополя є ті, куди вам доведеться їхати недовго. Це сусідні обласні центри: Львів (155 гривень в купе, 115 плацкарт), Чернівці (197 гривень в купе, 137 плацкарт), Івано-Франківськ (177 гривень в купе, 127 плацкарт).

Найдорожчі напрямки: Донецьк (938 гривень в купе, 457 гривень плацкарт), Луганськ (849 в купе, 486 плацкарт), Запоріжжя (890 в купе, 463 плацкарт), Суми (737 в купе, 411 плацкарт).

Зауважте, ціна на квиток може бути меншою, якщо ви маєте пільги на проїзд. 

Детальніше про те, як не переплачувати за проїзд потягом, читайте в матеріалі.

Яких карантинних заходів вжили в Укрзалізниці?

Усі пасажирські поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, пройшли відповідні інструктажі та медогляд. Під час перебування на об’єктах інфраструктури, посадки в поїзд та безпосередньо в рухомому складі необхідно обов`язково одягнути захисну маску чи респіратор, користуватися іншими засобами індивідуального захисту, а також суворо дотримуватися усіх рекомендацій МОЗ для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, йдеться на офіційному сайті Укрзалізниці.

Читайте також, Тернопіль у «помаранчевій» зоні: продаж квитків на потяг відновили. Які напрямки поки недоступні?

Опитування

Чи подорожуєте ви потягом під час карантину?

А ви вже подорожували цьогоріч потягом? Чи достатніх карантинних заходів вжили в Укрзалізниці? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up