Партнер рубрики Погода

Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз

Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз

Уже невдовзі Україна відзначатиме найбільше християнське свято — Великдень. Якою буде погода у святкові дні — читайте нижче 

Вже скоро настане велике та важливе свято — Великдень. Цього дня віряни традиційно йдуть до церкви освячувати паски, а хтось вже зранку буде повертатися додому після нічного богослужіння. А тому багатьох цікавить, яка буде погода на Великдень, чи буде холодно або ж чи чекати на опади.

Які сюрпризи готує погода на Великдень, розповідає РБК-Україна.

Під час написання матеріалу було використано джерела: Telegram-канал синоптика Наталки Діденко, коментар синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи для УНІАН, а також прогноз від Ігоря Кібальчича з сайту Meteoprog.

Відео дня

Погодна на 5 травня - прогноз Діденко

Синоптик зазначила, що її прогноз попередній та потребуватиме уточнення. Втім, вона вважає, що «перші дощики з'являться якраз на Великдень, вдень або ввечері».

— За попередніми прогнозами, на Великдень в Україні очікується тепла погода з температурою повітря 19-25 градусів. У ніч на Великдень буде сухо, а ось вдень 5-го травня є ймовірність короткочасного дощу в західних, північних та центральних областях, на сході та півдні — сухо, — прогнозує Діденко.

Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень

Чи буде спекотно на Великдень  прогноз Птухи

Синоптик розповіла, що погода зміниться 4 травня. Подекуди можливі короткочасні дощі, іноді навіть з грозами. Вихідні, в цілому, будуть більш хмарними. А саме на Великдень Птуха прогнозує опади.

— Це не буде по всіх областях, локально, адже це не буде такий атмосферний фронт, який несе по всій території сірі хмари. Такого не буде. Легкі дощі, які притаманні теплому періоду, — вважає синоптик.

Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень

Погода на Великдень  прогноз Кібальчича

Синоптик теж вважає, що 5 травня опади усе ж будуть. За словами Кібальчича, подекуди навіть можливі заморозки.

— У північних та західних регіонах без істотних опадів. Вітер північної чверті, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 6-11 градусів тепла, у північних областях місцями заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі від мінус 3 до 0 градусів, вдень 13-18 градусів тепла, на Закарпатті та півдні Одещини до плюс 22 градусів, — зазначає експерт.

Нагадаємо, раніше журналісти  «20 хвилин» показували як прикрасили містечко Заліщики на Тернопільщині напередодні свята. У центрі розвісили десятки крашанок та писанок, які розфарбували найменші мешканці. 

Читайте також: 

Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів

Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up