Партнер рубрики Погода

Літня спека повертається: якою буде погода в найближчі дні

Літня спека повертається: якою буде погода в найближчі дні
  • Вже з самого ранку у Тернополі розпогодиться, та ніщо більше не буде нагадувати про похмуру ніч. Без опадів.
  • Температура повітря коливатиметься від +14 до +26

Максимальна та мінімальна температура повітря за останні 130 років 10 липня:

МАКС: 32.6° (1953)
МІН: 7.5° (1992)

Відео дня

10 липня погоду області визначатиме південно-західна периферія антициклону  з центром над Європейською територією Росії.

 Область: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 11 – 16º, вдень 24 – 29º тепла.

Місто: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-західний,  5 – 10 м/с. Температура вночі 12 – 14º, вдень 26 – 28º тепла.

Погода від Наталки Діденко

П`ятниця в Україну прийде із антициклоном Xabi. 
Тому практично повсюди очікується суха, вночі зоряна, вдень сонячна погода.
Проте в другій половиня дня 10-го липня в західних областях України з`являться дощі з грозами.

Вітер буде південно-західний, невеликий, максимум помірний.

Температура повітря найближчої ночі +12+19 градусів, завтра вдень ще дихаємо вільно, +24+29 градусів, на Півдні місцями до +30 градусів.

У Києві 10-го липня погода буде практично ідеальна, як для літа. Без опадів, багато сонця, трохи красивих білих купчастих хмарок і максимальна температура повітря +26, +27 градусів.

У суботу та неділю стовпчики термометрів піднімуться до +30+32 градусів, а з понеділка в столицю знову завітає свіже комфортне повітря.

У суботу спека в Україні захоче взяти реванш, температура повітря підвищиться до +27+33 градусів. Локальні дощі - лише в західній частині.

У неділю, на Петра й Павла, в західних областях, через прихід активних атмосферних фронтів із заходу Європи, відчутно похолодає та пройдуть грозові зливи. 

На решті території буде переважно сухо, хіба в Криму та на Миколаївщині місцями пройдуть грозові дощі.

Світлина від Наталки Діденко.

Народний прогноз погоди

10 липня відзначається день пам'яті преподобного Самсона Странноприімця. У народі відома така назва цього дня - Самсон Сіногній, тому що часто 10 липня бувають дощі, що, в свою чергу, псує заготівлю сіна. Якщо дощ у цей день все таки є, то буде він йти до Бабиного літа. А якщо погода хороша, сонячна, то протримається вона ще сім неділь.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up