Партнер рубрики Погода

Ожеледиця, дощі та густий туман. Прогноз погоди в області на 9-11 грудня: що кажуть синоптики?

Ожеледиця, дощі та густий туман. Прогноз погоди в області на 9-11 грудня: що кажуть синоптики?
  • Якою буде погода в нашій області до кінця поточного тижня?
  • Прогноз опублікували від Тернопільського обласного центру з гідрометеорології.

Прогноз погоди на Тернопільщині:

  • 9 грудня: Хмарно. Область перебуватиме в нестійкій повітряній масі. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Слабкий туман, ожеледь. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с. Температура впродовж доби від 3° морозу до 2° тепла. Попередження: на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий – НМЯ І).
  • 10 грудня: Хмарно. Часом дощі. Вночі та вранці на окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с. Температура впродовж доби 0 – 5° тепла.
  • 11 грудня: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень дощі. Вночі та вранці на окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с. Температура вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 2 – 7° тепла.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй Фейсбук-сторінці закликає пішоходів та водіїв до кінця тижня бути максимально обачними на дорозі, берегти себе і близьких людей. Він наводить статистику, що від 10 жовтня 2022 року всього за 50 днів загинули 206 пішоходів. 171 особа з них – в темну пору доби. 1123 українців отримали травми.

– Сьогодні та завтра упродовж доби за прогнозами – сильний туман. Рівень небезпеки – жовтий. Швидкість – на безпечну. Не на дозволену, як багато хто вважає, ще й додаючи +20. А саме на безпечну. Якщо відчуваєте, що вдасться щось побачити тільки на швидкості 30км/год, то треба їхати 30! А не за принципом: куди ж я з такою швидкістю доїду. Бо можна і нікуди не доїхати… Обачність – максимальна. Руки і гаджети під час руху несумісні! Пішоходам – позначте себе! Світловідбивачі, світлий одяг + ліхтарик. Вас не видно, особливо в темному одязі. Не вибігайте, не виходьте раптово на дорогу. Впевніться спершу, що це безпечно і вас побачили, – так написав Олексій Білошицький.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up