Партнер рубрики Погода

Погода на 28 січня: невеликий сніг, ожеледиця

Погода на 28 січня: невеликий сніг, ожеледиця

Весь день у Тернополі буде хмарним. Без опадів.

Температура повітря в Тернополі коливатиметься від -4 до -2, повідомляє sinoptik.ua.

Як в області?

27 січня погоду області визначатиме  тилова частина циклону з центром над Санкт - Петербургомт, повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

Відео дня

Область: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно – західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі 2 – 7º морозу, вдень від 3º морозу до 2º тепла.

Місто: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно – західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі 3 – 5º морозу, вдень від 1º морозу до 1º тепла.

Як в Україні?

— До нас прийшов циклон з атмосферними фронтами, — написала на своїй сторінці у соцмережі синоптик Наталка Діденко. — Вихід південного циклону взимку — класична ситуація, яку синоптики не так, щоб люблять, але вона дуже представницька саме для зимових процесів. Класична, так. 

Коли всі дуже просять снігу, то нарешті він з'являється. Межу між снігом та дощем роблять градуси. На Сході — тепла повітряна маса, на Заході — вже невеликі "мінуси".

28-го січня в Україні ще погуляє циклон — на Півдні, Заході та Півночі очікується сніг, мокрий сніг, східніше з дощем, налипання мокрого снігу, поривчастий вітер. Карта 1.

Тому водіям варто підкоректувати свої подорожні плани.

На Заході суттєві опади малоймовірні, місцями невеликі чи просто хмарно, в східних областях — часом періодичний дощ.

Температура повітря у четвер становитиме впродовж дня 0-3 градуси морозу. У східних областях, на південному сході та на Дніпропетровщині очікується 2-7 градусів тепла.

На дорогах — ожеледиця! Зрозуміло, там, де підмерзатиме.

У столиці передбачається сніг. На дорогах буде слизько, явно можливі проблеми із ситуацією на дорогах. Вітер з півночі, поривчатий. Температура повітря вночі опускатиметься до невеликих "мінусів", вдень від 1 морозу до 1 тепла.

А поки що особлива уважність усім, хто в смузі Одеса-Кропивницький - Полтава - Суми, це зараз зона снігопадів! Карта поточної погоди, 2.

Надалі в Україні похолодання посилиться до помірного.

Народний прогноз погоди

28 січня вшановується пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника. У минулі часи була така приказка: “Петро-Павло дня добавив”, що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up