Погода на 30 жовтня: на Заході України відчутно похолодає та дощитиме

Погода на 30 жовтня: на Заході України відчутно похолодає та дощитиме
  • У Тернополі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці продовжиться нічний дрібний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.
  • Температура повітря коливатиметься від +5 до +10

30 жовтня погоду області визначатиме проходження атмосферних фронтів від циклону з центром над Скандинавією.

Область: Хмарно з проясненнями. Вночі часом дощ. Вдень без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер західний, вночі 5 – 10 м/с, вдень  7 – 12 м/с. Температура впродовж доби 6 – 11º тепла.

Місто: Хмарно з проясненнями. Вночі часом дощ. Вдень без істотних опадів. Вночі та вранці туман. Вітер західний, вночі 5 – 10 м/с, вдень 7 – 12 м/с. Температура вночі 6 – 8º тепла, вдень 9 – 11º тепла.

Відео дня

Погода від Наталки Діденко

Вже завтра відчутно похолоднішає на Заході України, вдень там до +9+13 градусів. А в суботу це похолодання пошириться далі.

У більшості областей України завтра, в п'ятницю, очікується +11+15 градусів, на Півдні та південному сході +15+18 градусів.

Дощі 30-го жовтня пройдуть місцями в західних областях, на Луганщині, у Вінницькій та Одеській областях, дійдуть до Черкащини, Житомирщини та Київщини.
У Карпатах можливий мокрий сніг.

Усі, хто не потрапив у цей перелік - завтра без істотних опадів.

Беруться активно до роботи тумани, від ранку до середини дня вони все неохочіше розсіюються, прикрашають осінні краєвиди, але наганяють пізньоосінній смуток, псують нерви водіям, погіршуючи видимість до 300-500 метрів.

У Києві п'ятниця буде вологою, з туманами та періодичним дощем, температура повітря ще триматиметься за +12 градусів. А ось вихідними у столиці похолодає до +7+10 градусів і пройде дощ. У неділю вдень - без істотних опадів.

Світлина від Наталки Діденко.

Народний прогноз погоди

: 30 жовтня вшановується пам'ять святого пророка Осії, який мав дар звіщати про лиха. У цей час закінчувався літній шлях і починався зимовий: "На Осії колесо з віссю прощається, бо віз у заслінок поліз, а сани ще не зніс" – віз у сарай ставили, сани на світ витягували. А погоду передвіщали за зозулею: якщо вона кує на сухому дереві, то невдовзі буде мороз.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up