Партнер рубрики Погода

Погода у Тернополі на 17 вересня: сильний вітер і дощ

Погода у Тернополі на 17 вересня: сильний вітер і дощ
  • Посилення швидкості вітру до 15-24 м/с.
  • Надзвичайна пожежна небезпека.

У Тернополі хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ, проте ближче до вечора він закінчиться, повідомляє sinoptik.ua. Температура повітря коливатиметься від +12 до +26.

Йде холодне повітря з Фінляндії

17 вересня погоду області визначатиме вночі поле підвищеного атмосферного тиску, вдень проходження холодного атмосферного фронту від циклону з центром над Фінляндією, повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

Відео дня

Область: Хмарно з проясненнями. Вночі без опадів. Вдень невеликі короткочасні дощі, грози. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер вночі південно-західний, 3 – 8 м/с, вдень північно-західний, 7 – 12 м/с, пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 10 – 15º, вдень  23 – 28º тепла.

Місто: Хмарно з проясненнями. Вночі без опадів. Вдень невеликий короткочасний дощ, гроза. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер вночі південно-західний, 3 – 8 м/с, вдень північно-західний, 7 – 12 м/с, пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 10 – 12º, вдень  24 – 26º тепла.

Як зміниться погода в Україні?

У четвер в Україну йде атмосферний фронт! Він нарешті поллє квіти, землю, тротуари, дерева й спраглих дощу громадян, - написала на своїй сторінці в соцмережі синоптик Наталка Діденко.

Дощ, подекуди з грозою, очікується 17-го вересня у північних областях, західній частині, у Вінницькій, місцями у Черкаській та Полтавській областях.

На Півдні, Сході України, у Дніпрі та Кропивницькому з районами - без істотних опадів.

Посилиться на Заході та Півночі північно-західний вітер до штормових значень! дивіться уважно, де паркуєте автомобіль.

Температура повітря в Україні ще буде високою, вдень до +25+30 градусів.

Проте в західних областях, в тилу фронту, вже почнеться похолодання, до +20+23 градусів.

Це похолодання пошириться і посилиться 18-19 вересня.

Очікується у більшості областей впродовж п'ятниці-суботи зниження температури повітря до +12+17 градусів.

Неділя втримає прохолодне повітря.

На Півдні та південному сході 18-го вересня ще побудуть +20+24 градуси.

Заморозки найбільш ймовірні 18-го вересня у західних областях, а у ніч на 19-те вересня у більшості областей України, окрім південної частини!

У п'ятницю сильний вітер охопить значну частину України.

У Києві 17-го вересня очікується дощ, місцями з грозою. Буде дуже тепло, до спеки, до +29 градусів. Посилиться північно-західний вітер до 15 м/с.

А вже у п'ятницю, за фронтом, пошириться холодне повітря разом із сильним вітром.

І в столиці температура повітря 18-19 вересня впаде до +14+16 градусів.

Заморозки на околицях міста можливі у ніч на суботу!

У Києві субота та неділя будуть прохолодними, проте без опадів.

- Така різка зміна погоди може "стукнути" по голові, настрою та змусити стрибати артеріальний тиск. Вважайте, - застерігає синоптик. - Осінь нарешті протерла очі, озирнулась на оце все спекотне неподобство, змінила домашні тягнучки на діловий костюм і вирішила поїхати в робочий офіс - нагадати усім, хто тут зараз метео-Big Boss.

Народний прогноз погоди

17 вересня відзначається день пам'яті ікони Божої Матері "Неопалима купина". Цього дня наші пращури на світанку ходили слухати останні голоси птахів, які відлітали на південь. І спостерігали за воронами: якщо ці птахи сідають головами у різні сторони - день буде безвітряним, а якщо в одну, і якнайближче до стовбура дерева – чекай вітру.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up