Погода у Тернополі на 19 вересня: вночі заморозки, а вдень до +19

Погода у Тернополі на 19 вересня: вночі заморозки, а вдень до +19
  • Заморозки (до 1°c морозу у повітрі).
  • Надзвичайна пожежна небезпека.

 

День буде хмарним - з самого ранку у Тернополі небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Без опадів. Температура повітря коливатиметься від +4 до +19, повідомляє sinoptik.ua.

19 вересня погоду області визначатиме антициклон з центром над Північним морем, повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

Відео дня

Область: Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура вночі 3 – 8º, вдень 17 – 22º тепла.

Місто: Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура вночі   4 – 6º, вдень 18 – 20º тепла.

"Осінь же"

- Все, як по писаному. Циклон крутився, фронт прийшов, дощі, грози і град зробили останній літній кніксен і, регочучи, погнали кудись до наступного року. Присунуло замість них синьоносе похолодання, ще й без спросу привело сильний вітер. Ну, вже - йой, най буде. Осінь же. Але ми носа не хнюпимо. Бо оця хмарність потроху відтягується з України і на зміну приходить ясне небо, - написала на своїй сторінці у соцмережі синоптик Наталка Діденко.

Карта поточної погоди.

Це ясне небо, яке очікується вже ось-ось, як дволикий Янус. З одного боку, принесе вихідними сонячне потепління. Протягом дня в суботу-неділю очікується +17+22 градуси, на Півдні до +24 градусів. Це радує. 

А з другого боку, прояснення, чисте небо, вночі посилять ймовірність заморозків у більшості областей, окрім південної частини України. І це не дуже радує.

Хоча заморозки в Україні о цій порі - багаторічне типове явище і дивуються цьому і б’ють руками об поли фартухів, куди збирають огірки чи помідори, хіба що молоді й недосвідчені фазендейро.

Отже, вихідними - холодна ніч, відносно теплий день і сонечко.

На Сході України ще затримається сильний вітер.

У Києві 19-20 вересня дощів не буде.

Ніч очікується холодною, +5+8 градусів (карта 2), на околицях можливі заморозки 0-3 градуси, у денні години близько +20 градусів.

Надалі, на тижні, ще потепліє, опади малоймовірні.

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам'ять архистратига Михаїла. З 19 вересня вранці починалися Михайлівські приморозки: "Михаїл памороззю землю прихватив". У давнину наші пращури погоду на зиму визначали за листям осики: якщо воно лягає лицьовою стороною вверх – до студеної зими, виворітною догори – зима буде теплою, а якщо і так, і так – то на помірну зиму.

"20 хвилин" бажає вам вдалого дня за будь-якої погоди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up