Партнер рубрики Погода

Погода в Тернополі на 11 січня: сильний вітер і ожеледиця

Погода в Тернополі на 11 січня: сильний вітер і ожеледиця

З ранку до самого вечора у Тернополі небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

 

Температура повітря коливатиметься від +1° до +4°, повідомляє sinoptik.ua.

Вітер та ожеледиця

11 січня погоду області визначатиме тилова частина від циклону з центром над Європейською територією Росії та проходження атмосферних фронтів, повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології

Відео дня

Область: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень пориви  15 – 20 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 4º тепла, вдень  2 – 7º тепла.

Місто: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий дощ та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 0 – 2º тепла, вдень 3 – 5º тепла.

Як зменшити ризик травм в ожеледицю

- Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.
- Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.
- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та у ожеледицю. Пам'ятайте, що у ожеледицю значно збільшується гальмовий шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить як мінімум до каліцтв, а можливо і до загибелі.
- Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми частіше всього важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися припухлості- терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками, - радять медики Тернопільського обласного Центру громадського здоров'я.

Народний прогноз

11 січня Церква вшановує пам’ять 14 тисяч Віфлеємських немовлят. У давнину цього дня прийнято в сутінках відпочивати на печі та лежанці, розповідати дітям казки і загадувати загадки. Молодь проводила час на посиденьках. Наші пращури цього дня слідкували за вітром і хмарами: якщо вітер дув з півночі, а небо при цьому було безхмарним, то слід очікувати морозу.

За останні 130 років 11 січня: МАКС: 10.1° (1991), МІН: -27.5° (1950).

"20 хвилин" бажає вам чудового настрою за будь-якої погоди.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up