Партнер рубрики Погода

Повалені дерева, підтоплені будинки, знеструмлені села: негода наробила біди на Тернопільщині (ОНОВЛЕНЕ)

Повалені дерева, підтоплені будинки, знеструмлені села: негода наробила біди на Тернопільщині (ОНОВЛЕНЕ)
  • З будинків зривало шифер.
  • Чотири населені пункти - без електрики, повідомляють рятувальники.
  • Внаслідок негоди на ділянці автодороги М-19 Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече на відрізку Заліщики - Дзвиняч було повалено 12 дерев та заблоковано рух автотранспортних засобів в обох напрямках.

- Зараз із Заліщик в сторону Тернополя нема чого пхатися, - написав 13 червня в соцмережі Роман Білокінський.

В групі "Наші Заліщики" навіть закликали долучатися до розчищення дороги. Згодом

Відео дня

Natasha Abramiuk написала: "Вже все розчистили! Дякую всім хто зупинявся - разом можна зробити все!!!!"

Як повідомляють тернопільські рятувальники, внаслідок ускладнення погодних умов на території області спостерігалися наступні негативні наслідки:

- у с. Дзвиняч Заліщицького району частково пошкоджено шиферне покриття 4-х житлових будинків;

- на автодорозі Заліщики - Тернопіль повалено декілька дерев. Проїзд транспортних засобів забезпечений;

- у с. Більче-Золоте Борщівського району внаслідок значного дощу підтоплене 1 подвір’я. Для відкачки води залучався черговий караул місцевої пожежної команди с. Більче-Золоте.

- В Тернопільському районі відбулося аварійне відключення електропостачання в 4-х населених пунктах (частково), а саме: с. Гаї Шевченківські, с. Лозова, с. Мишковичі, с. Шляхтинці).

Інформація про наслідки негоди уточнюється, повідомляє пресслужба управління ДСНС в Тернопільській області.

Читайте також У Тернополі через негоду автівки «тонуть» в калюжах. Як виглядає місто після зливи (ВІДЕО)

Як повідомляє Заліщицький районний відділ управління ДСНС в Тернопільській області, 13.06.2020 внаслідок негоди на ділянці автодороги М-19 Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече на відрізку Заліщики - Дзвиняч було повалено 12 дерев та заблоковано рух автотранспортних засобів в обох напрямках.

Завдяки злагодженим діям Заліщицьких рятувальників, у взяємодії з працівниками ТОВ "ТЕХНОБУДЦЕНТР" та представників поліції проїжджу частину розчистили в найкоротший термін та відновили рух автотранспорту.

Розчищали вчора завали на дорогах і дорожники.

Як повідомляє пресслужба ДСНС України, в ніч з 13 на 14 червня внаслідок ускладнення погодних умов (сильні опади, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 348 населених пунктів у 9 областях, а саме: Тернопільська – 83, Хмельницька – 83, Житомирська – 42, Запорізька – 35, Закарпатська – 31, Київська – 31, Чернівецька – 22, Кіровоградська – 15 та Дніпропетровська – 6. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

13–14 червня на території 7 областей, а саме: Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Запорізької, Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей внаслідок негоди сталося падіння 32 дерев, підтоплено 49 житлових будинки, 73 подвір’я, 35 присадибних ділянок, 3 підвали, частково пошкоджено покрівлі 12 будівель та частково пошкоджено покриття автодоріг (регіонального, територіального та місцевого значення) протяжністю близько 2,5 км. Попередньо жертв та постраждалих немає. Підрозділами ДСНС повалені дерева розпилено та прибрано, відкачано понад 450 кубічних метрів води.

До слова, на 14 червня синоптики теж прогнозували складні погодні умови.

Про підтоплені криниці після грози в с. Зелене Борщівського району 14 червня повідомив Борщівський РВ ДСНС в Тернопільській області.

А ваш населений пункт зачепила негода? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Bogdan Nosov

    Это кара от Всевышнего за грехи
  • Володимир Артемчук

    А може вже досить ліс рубати і вивозити🤔
  • Роман Тищук

    Рубайте ліс далі
  • Віктор Ланко

    Там що попи не живуть, молитися треба постійно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up