Партнер рубрики Погода

Тернопільська лікарка Леся Копач: "Вбивць Майдану не покарали!"

Тернопільська лікарка Леся Копач: "Вбивць Майдану не покарали!"

Знову би вийшла на Майдан тернопільська лікарка та громадська діячка  Леся Копач. Жінка каже, що майданівцям не дав у 2014 році завершити розпочаті зміни початок військових дій на Сході. Вона вважає, що  розпочата війна мала серед всього і таку мету, як знищити справжніх патріотів. Адже багато хлопців пішли з Майдану на війну, де і загинули

Нагадаємо, 21 листопада Україна відзначила уже четверту річницю початку Революції Гідності. На думку багатьох учасників Майдану, у 2013-2014 році багато чого не вдалось. Але разом з тим, з тогочасних подій українці винесли багато уроків – приємних і гірких. Чого варта та наука, спробували розібратись й ми. Усім героям публікації, які були учасниками Євромайдану, ми задавали однакові питання. Цікавились: якби повернутись на чотири роки назад, чи вийшли б знову на Майдан? Які уроки винесли? І чи було на Майдані таке, про що ніколи й за жодних обставин не розповіли б своїм дітям.
 

—Звичайно, що вийшла би — я вже сьогодні йшла б,— каже лікар, голова ГО «Асоціація лікарів — католиків Тернопілля» Леся Копач.— Тому, що результату нема, тому, що ще гірше стало. Нас обдурили. По-перше на крові Майдану і Небесної сотні прийшли до влади і не виконують своїх обіцянок. По-друге, ми вважаємо, що військові дії були спеціально сплановані. З Майдану усі активні хлопці пішли добровольцями на Схід, бо вважали, що там захистять державу та їх усіх вбили. Треба було комусь патріотичний дух знищити, тому зараз люди незадоволені. 



  Майдан би виконав свою функцію, додає пані Леся, якби не військові дії, розпочаті тоді.

  —Я досі не знаю, за що загинула Небесна сотня — діти загинули не у військовій ситуації, загинули у мирному житті за те, щоб змінити країну, знищити корупцію, — говорить жінка.— Але вона навпаки ще виросла, такої не було за всі 25 років незалежності, як є зараз у всіх сферах життя. Ніхто нічого не боїться, не покарані вбивці. Може, їх вже нема в країні — слідство, швидше за все, не ведеться.

  Відтак після Майдану, за її словами, люди відчувають зневіру, не розчарування. Бо 25 років обирають депутатів і ще жоден не виправдав сподівань людей, не виконав обіцянок. 

  — Аби в країні щось змінилось, треба знімати недоторканість,— додає лікар.—Тоді вони не будуть рватись до влади і тоді депутатами будуть справжні патріоти. А сьогодні там просто купуються голоси.

  Попри нелегкі часи та небезпеку у тих подіях не було такого, про що пані Леся не розповідала б дітям. А її власний син був у 2014 році поруч із нею.
чит. Лікар з Тернополя допомагає в Києві учасникам Євромайдану

Відео дня

Тернопільський лікар уже понад місяць допомагає євромайданівцям

Медпункти Євромайдану стають лікарнями
 Син Лесі Копач досі лікується після побиття беркутом

— Мій син був зі мною, тому немає про що не розказувати, — каже вона.— Я, навпаки, розповідаю усім про великий патріотизм наших хлопців, бо була лікарем в 9-й гвардійській сотні, про холодну зиму до 30 градусів, про три атаки грипу. Люди із температурою до 40 градусів ішли на барикади наніч, хоча могли не йти. А у відповідь нам казали: «А хто, як не ми?»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up