Партнер рубрики Погода

За кілька днів на Тернопільщині на зміну заморозків прийдуть дощі. Синоптики назвали день тижня

За кілька днів на Тернопільщині на зміну заморозків прийдуть дощі. Синоптики назвали день тижня

У неділю, 10 жовтня, та понеділок, 11 жовтня, температура повітря вночі опуститься до 4 градусів морозу, попереджають синоптики.

— На вихідні та початок нового тижня прохолодний антициклон ще зберігатиме свою позицію на Північному-Сході Європейського континенту. Проте, свою активність він вже втрачає — з вівторка очікуємо нову синоптичну систему з Північної Атлантики (циклонічну), яка принесе дощову погоду та дещо вищі нічні температури, — повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

Прогноз погоди на Тернопільщині:

10 – 11 жовтня: Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер східний, 5 – 10 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 7 – 12º тепла.

В Україні — поки безхмарно й холодно

— Безхмарна холодяка в Україні триває. Антициклон Lioba все ще тримає порох сухим - опадів завтра, 10-го жовтня, в Україні не буде, — повідомляє синоптик Наталка Діденко.

Відео дня

Наш антициклон підморгує західному колезі, на ім"я Oldenburgia (карта 1), проте його залицяння марні - все одно процес руйнування цього північного антициклону невблаганний.

Та й західна частина Європи відчутно тепліша - кому вже треба буде такий залицяльник, який ось-ось пошкандибає геть на північний схід. Нас такі напрямки не цікавлять)

Неділя в Україні очікується холодною, вночі від 3 морозу до 6 тепла. Місцями на Заході та в Центрі до -3-5 градусів. Вдень стовпчики термометрів тулитимуться до скромних +9+14 градусів, у південній частині +12+16 градусів. Вітер східного, північно-східного напрямків, помірний, в прикарпатських областях та на південному сході України можливі штормові пориви до 15-20 м/c.

У Києві неділя обіцяє бути сухою. Вночі 0+3 градуси, на околицях до 0-2 градусів морозу, завтра вдень +9+12 градусів.

— Як я вже сказала, північний антициклон скоро від нас піде, повітряна маса прийде інша - із опадами, — продовжує Наталка Діденко.

Перші суттєві дощі пройдуть ввечері 13-го жовтня та 14-го жовтня, на Покрову.

Холодне повітря в Україні переважатиме, лише в східних областях у денні години буде тепліше на наступному тижні.

— Вовна, пух, кашемір, штани з начосом, пледи, товсті коти, багатоярусна одежа, шапки, рукавиці, навіть вдома, - актуальні. Якщо комунальники не схаменуться) Красивих фотографій, теплого настрою, гарячого чаю з вишневим варенням, свіжих прогнозів погоди! — побажала синоптик.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up