Жінки відомих тернополян: Наталя Зелінка розповіла про життя з депутатом

Назар і Наталя Зелінки познайомились у «Пласті». Вони виросли на гаслах організації та перенесли їх у своє подружнє життя. Попри політичну завантаженість, Назар знаходить час, аби із сім’єю брати участь у з’їздах пластунів.

Жінки відомих тернополян: Наталя Зелінка розповіла про життя з депутатом

«За кожним великим чоловіком стоїть велика жінка,» - так свідчить народна мудрість. І неспроста. У Тернополі є багато відомих людей, але ми мало що знаємо про їхніх других половинок.

У подальших випусках газети «RIA плюс» ми розкажемо про те, хто забезпечує надійний тил тернопільським політикам, бізнесменам, шоуменам та іншим знаним особам.

Познайомились у «Пласті»

Депутат міської ради Назар Зелінка зі своєю дружиною Наталею познайомився у 2004 році у міській скаутській організації «Пласт». Назар там з восьми років, а от Наталя прийшла у 15 років. Тривалий час вони просто товаришували, разом бували на з’їздах, таборах, брали участь у різноманітних заходах організації.

- Наталя вразила мене своєю харизматичністю, вона – жінка, котра має міцний внутрішній стержень, - говорить Назар. – Вона досить рішуча, вольова, вміє відстоювати свою думку та позицію. Робота «Пласту» зосереджена на всебічному, патріотичному самовихованню молоді на засадах християнської моралі. І в цій позиції ми з Наталею знайшли спільні точки дотику.

Співрозмовник зізнається, що йому не знадобилося багато часу, аби зрозуміти, що його кохана подруга – ідеальний партнер у житті. На початку 2009 року пара почала зустрічатися, а вже на День Святого Миколая Назар підготував для своєї обраниці особливий подарунок. Він подарував їй каблучку та запропонував стати його дружиною.

Оберігає від політики

Одружилися закохані 25 вересня 2010 року. Цьогоріч пара святкувала мідне весілля.

Подружжя виховує двох доньок. Старшій Марті – 5 рочків, а молодшій Яринці – 3. Вони вже ходять у садок та відзначаються своєю допитливістю.

І Назар, І Наталя залишаються активними громадськими активістами. Вони і надалі живуть за принципами «Пласту» і беруть активну участь у роботі даної організації.

А от від політики герой публікації намагається свою родину захистити. Принаймні, він так говорить.

- Політика – занадто брудна справа, аби втягувати туди свою сім’ю, - зауважує Назар. – Я багато розказую дружині про роботу, ділюсь з нею невдачами і досягненнями. Але ще більше негативу залишаю за порогом нашого дому.

На питання, за що найбільше цінує дружину, зізнається – із нею можна розслабитися та забути про все на світі.

Мандрують із дітьми

- У нас завжди є теми для розмов, усі політичні процеси залишаються осторонь, - продовжує він. – Наталя – дуже мудра жінка, вона вміє зробити так, що додому хочеться йти. Сімейний затишок, який вона створює, заряджає на роботу.

За політикою і громадським життям на відпочинок часу майже немає. Але при будь-якій нагоді сім’я намагається вирватися у світ.

- Ми дуже любимо подорожувати, відвідувати незнайомі місця, відкривати для себе щось нове. Практично завжди беремо із собою доньок. Батьки активні, хочемо, щоб і вони також мали активну життєву позицію.

Марта і Ярина також часто бувають у таборах «Пласту». За словами батька, їм подобається атмосфера. Чи залишаться вони в скаутській організації – залежить від них. Назар каже, що кожен у житті має самостійно обрати свій шлях.
Працює в Інтернет-магазині

Наталя Зелінка до декрету працювала арт-менеджером у Книгарні «Є». Зараз – менеджером в Інтернет-магазині. Робота пов’язана із моделюванням вишитого вбрання на замовлення. Наталія і рідним одяг вишиває, і це не лише традиційні українські узори.

- Коли вишиваю, то заспокоююсь і відпочиваю від усіх проблем, - говорить вона. – Це така собі терапія, яка зцілює душу.

З діяльністю чоловіка жінка давно змирилася. Більше того, вона впевнена, що хтось мусить міняти світ на краще, а це потребує жертв: часу, нервів, зусиль.

- Ми з чоловіком залишаємось активними і в громадському середовищі, пластунський рух підтримуємо зі всіх сил, - зауважує співрозмовниця. – І дітей активно залучаємо.

Кожну вільну хвилинку сім’я проводить разом. І діти, і дорослі обожнюють настільні ігри.

- Часом находимо час, аби прогулятися з коханим наодинці. Але у мандрівки переважно їздимо з дітьми. Вони – наше продовження. Не для того ми їх народжували, щоб з кимось іншим лишати. Хочемо, аби вони відкривали світ та набирались досвіду разом із нами, - зізнається тернополянка.

Любить випікати

У жінки депутата, крім вишивки, є ще одна пристрасть, - випічка. Наталя Зелінка любить готувати для рідних смаколики. Хоча, каже, на це часто бракує часу.

Улюблена страва Назара, за розповіддю дружини, - чізкейк. Рецепт тернополянка перейняла від відомого блогера Анастасії Ганджі. Чоловікові це до смаку.

Коли на приготування їжі фізично немає часу і сил, на поміч приходять батьки і Назара, і Наталі.

- Ми дякуємо Богу за те, що вони з нами, завжди допомагають нам. У будь-яких екстрених ситуаціях готові підтримати та розрадити. А в цілому ми живемо, як і всі прості українські сім’ї. Радіємо життю, виховуємо двох дітей та щасливі, бо ми разом.

Чізкейк NEW YORK від Наталії Зелінки (рецепт Анастасії Ганджі)

Інгредієнти:

На чізкейк вагою 1 кг та 18см в діаметрі вам знадобиться:

150г пісочного печива (домашнього виробництва або з магазину);

75г розтопленого вершкового масла;

Сирна маса (всі інгредієнти мають бути кімнатної температури!):

500г сиру "Філадельфія" (або іншого крем-сиру);

150г цукру;

25г борошна;

125г яєць;

20г жовтків;

35г жирних вершків (мінімум 30% жирності);

Спосіб приготування:

  1. Печиво перемолоти на крихту. Масло розтопити на повільному вогні та влити до крихти. Перемішати до повного з'єднання.
  2. Духовку розігріти до 160*С. Дно форми 18см застелити пергаментом. Втрамбувати печиво на дно, пекти основу протягом 15-20хв до рум'яності. Дати повністю охолонути.
  3. Крем-сир збивати з цукром та борошном протягом 2-3хв. В окремій посудині яйця змішати з вершками. Влити до крем-сиру та збити до об'єднання.
  4.  Духовку розігріти до 90*С та зробити водяну баню (я ставлю решітку, під низ посудину з 1 л води). Вилити сирну масу на основу для чізкейка. Стукнути кілька разів об тверду поверхню, щоб вийшли бульбашки.
  5. Пекти протягом 3 годин. В готового чізкейка краї добре схопилися, але серединка має легенько трястися, немов желе, якщо його порухати. Залишити чізкейк в духовці, поки повністю не охолоне, потім поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.

 

0
0
0
0
Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

22:00 Відомі пісні та нові хіти звучали на ювілейному концерті Павла Дворського у Тернополі play_circle_filled photo_camera 21:30 Ексклюзив "20 хвилин": як живуть роми та про що мріють їхні діти play_circle_filled photo_camera 21:00 Олігарх XVII століття змусив тернополян замислитись над значенням грошей 20:00 Тернопільські біатлоністи візьмуть участь у "Гонці Чемпіонів" Від читача 15:40 Лісівники Тернопільщини просили заступництва в Господа і Матері Божої у найбільшій святині під час професійної прощі 19:00 Де в Центрі Тернополя можна випити кави з восьмої ранку 18:30 Тернопільський довгобуд перетворять на нову мистецьку локацію 18:00 Водіння без паска безпеки скоро обернеться штрафом у 850 грн 17:48 Мобільним банком Приват24 користуються 6 мільйонів українців (прес-служба банку) 17:40 У Тернополі відбувся турнір з міні-футболу серед учнів шкіл-інтернатів 17:20 В обхід Тернополя кладуть асфальт, а на Підволочиській трасі укріплюють узбіччя 17:00 У Чорткові побили журналіста. Правоохоронці порушили кримінальне провадження 16:40 Фото дня: на вулиці Валовій зняли бруківку 16:20 "Самопоміч" зібрала на Ярмарку спорту майже усі спортивні секції Тернополя photo_camera 16:00 Тернополяни просять зупинку на Львівській, виконком міськради ще думає 15:30 Тернополян готують до подорожчання проїзду у тролейбусах до 6-ти гривень 15:00 На Тернопільщині військкомат розшукує понад 14 тисяч "ухилянтів" 14:30 За фото зі смайликом давали цукерки 14:00 Купатись на "Циганці" більше не можна. Сезон закрили 13:30 Смітник під мостом вже прибрали. Чи надовго? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up