Леонід Бицюра написав заяву на звільнення. Що планує робити далі - інтерв'ю для "20 хвилин"? (ОНОВЛЕНО)

Леонід Бицюра написав заяву на звільнення. Що планує робити далі - інтерв'ю для "20 хвилин"? (ОНОВЛЕНО)
  • Заступник міського голови Ленід Бицюра написав заяву на звільнення за власним бажанням.
  • Чим планує займатися далі, розповів журналістам "20 хвилин".

Про звільнення кандидат на посаду міського голови Тернополя повідомив на своїй сторінці у "Фейсбук".

Одразу після опублікування посту журналіст "20 хвилин" поспілкувався з паном Бицюрою.

Відео дня

Що стало причиною вашою неочікуваного звільнення?

- Я маю своє бачення розвитку міста, запропонував людям програму дій, вона охоплювала всі сфери життя. Я говорив про це з позиції потенційного міського голови. Зараз я орієнтуюся на інший рівень і не можу повернутися назад, у ту систему, яку переглянув та певним чином переформатував свою свідомість. Буде неправильно, якщо продовжу працювати на посаді заступника в міській раді.

Чим плануєте займатися надалі?

- Маю дуже багато пропозицій. По-перше, у мене зараз акцент на завершенні навчання, адже я навчаюся в магістратурі медичного університету і потрібно вже писати магістерську, а по-друге, я закінчив курси судноводіїв і мені потрібно складати фінальний екзамен. А також моя кандидатська дисертація вже перебуває на стадії завершення, потрібно готуватися до її захисту. Що стосується громадських проєктів, там купа роботи. В Асоціації кінокомісій додалися міста Харків та Херсон, потрібно з ними налагоджувати співпрацю. Мене значною мірою робота в міській раді гальмувала, бо я дуже багато працював з людьми, а це велике і психологічне, і емоційне навантаження. Зараз я зосереджуюся на прикладних проєктах.

Якщо говорити про політичну діяльність, Ви зараз робите паузу?

- Взагалі-то я зараз позапартійний. Після того, як пішов зі "Свободи", нікуди не вступив наразі. Поки не думав щодо того, чи вступати у якусь з політичних партій.

Чи плануєте найближчим часом пов'язати свою діяльність саме з політикою? Можливо, це затишшя перед великим стрибком?

- Можливо, і так. Мені було важливо закінчити цей етап в міськраді. Я вважаю, що пройшов його ефективно, багато чого зробив. Так, є речі, які не встиг зробити з тих чи інших обставин. Та я хочу їх реалізувати з іншої своєї посадової чи не посадової позиції. Я бачу проблематику міста та області, зокрема економічну. Є бажання модернізувати ці системи управління. З якої позиції я це робитиму, не дуже важливо, тому що знайду спосіб, як вплинути на такі речі. Думаю, що після звільнення я зможу зосередитися на базових проблемах міста та над їх вирішенням.

Чи важко психологічно було покинути цю посаду? Як зараз себе почуваєте?

- Почуваюся дуже добре. Я давно до посади ставлюся, як до речі, що рано чи пізно закінчується. У мене був складніший період у 2015 році. Я знаю, як змінюються люди, коли ти втрачаєш посаду, як вони перестають з тобою спілкуватися і підіймати трубку. До цього всього ставлюся спокійно. У кожного є свій вибір. Те, що я став більш незалежним і самостійним, є перевагою. Чи складно було покинути посаду? Звичайно, непросто. Дуже багато речей були зав'язані на мені: проєкти, робота з людьми тощо. Думаю, що підсилю їх вже на іншій посаді. Я зустрівся з міським головою, довів своє бажання піти з посади, і так ми закінчили свою співпрацю в рамках міської ради.

Кого б Ви хотіли бачити своїм наступником на посаді заступника?

Я би не назвав якесь конкретне прізвище, але що стосується якостей, то така людина повинна бути порядною, патріотом свого міста, поважати інших людей, мати креативне мислення та бути готовою до втілення нестандартних проєктів. Хочу бачити людину, яка готова працювати з іноземними партнерами, щоб вона мала свої принципи і чітку позицію.

Як Ваше оточення відреагувало на звільнення?

- Вони відчувають, що стали більш вільними. Мій статус певною мірою сковував у тому числі і їх. Стосовно колег по роботі, це стало для всіх несподіванкою. Людям треба звикнути та зрозуміти мою мотивацію. Це для мене важливе та непросте рішення.

Що Ви хотіли б побажати людині, яка стане вашим наступником на цій посаді?

- Стресостійкості, креативності і щоб ця людина любила місто. Бажаю їй мати чітку думку та вміти її відстоювати, адже команда дуже непроста. Впевненості їй та розуміння того, що вона хоче.

Що відомо про Леоніда Бицюру

Леонід Олексійович Бицюра (нар. 7 січня 1977, Тернопіль, Українська РСР) — український економіст, юрист, громадський діяч. Депутат Тернопільських міської (від 2006), обласної (від 2009) рад. Член Союзу юристів України (2006). Член Національної спілки журналістів України (2010). Голова асоціації кінокомісій України[1].

Закінчив інститут банківського бізнесу Тернопільської академії народного господарства (1998, нині національний університет), Академію адвокатури України (2007, м. Київ).

Робота

Працював головним спеціалістом організаційного відділу Тернопільської районної державної адміністрації (1999), економістом приватного підприємства (2000-2001), головним спеціалістом Тернопільського районного відділу Пенсійного фонду України (2001), головним ревізором-інспектором фінансового управління Тернопільської РДА (2001-2002), маркетологом, економістом (2002-2003), юристом (2003-2006) приватного підприємства.

Від жовтня 2006 — заступник міського голови — керуючий справами виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Від грудня 2010 — заступник міського голови Тернополя.

Від квітня 2014 до серпня 2015 — заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

Від листопада 2015 — заступник міського голови Тернополя з питань діяльності виконавчих органів ради.[2]

Політична діяльність

На відкритті першої в Україні меморіальної дошки членам товариства «Громада» (третій справа)

Перший ряд зліва, на сесії Тернопільської обласної ради

Член партії «Всеукраїнське об'єднання “Свобода”», заступник голови Тернопільської обласної організації.

У 2006 році обраний депутатом Тернопільської міської ради V скликання; голова постійної комісії Тернопільської міської ради з питань дотримання законодавства та взаємодії з правоохоронними органами.

Від 2009 — депутат Тернопільської обласної ради; голова постійної комісії з питань законності та правової політики, здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави.

Куди і наскільки успішно балотувався пан Бицюра, повідомляє Громадський рух ЧЕСНО:

Громадська діяльність

Від 2002 року — заступник голови правління Тернопільської громадської організації «Правнича спілка»; 2003 — заступник голови Молодіжної адміністрації з питань економіки при Тернопільській обласної державної адміністрації.

Від 2015 року — голова Тернопільського осередку Союзу юристів України.[3]

Заступник співголови редакційної колегії 3-томного енциклопедичного видання «Тернопільщина. Історія міст і сіл».

Член Української кіноакадемії (2017).

Родина

Виховує двох дітей.

Доробок

Автор 10 наукових праць, статей на правові та суспільні теми в тернопільських ЗМІ, зокрема, в газетах «Вільне життя плюс», «Свобода».

«Віра і воля» (2017, співавтор).

Відзнаки, нагороди

Орден Союзу юристів України «За заслуги» 3-го ступеня (2008).

«Людина року» (2013, Тернопільщина).

Почесна відзнака Національної спілки журналістів України (2014).

Відзнака «За відданість справі» від Всеукраїнського форуму «Формула успіху правової держави очима дітей» (2014).

Пам'ятний знак «За сприяння Військово-Морським Силам України» (2015).

«Почесний громадянин Батумі» (2016) — перший тернополянин, який удостоївся такого звання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Читач92

    Бицюру копнула в жопу так як і Мединського

    Sergey Sergey reply Читач92

    Мединського розвели як лоха, навіть зараз нічого не чути про нього. Де він? Що він? Зараз Вітрук там рулить ... Разом з Васильковим (директором ТОВ Системний звязок), пиляють гроші на картках тернополянина
  • Володимир Мочук

    І куди пані Ю пристроїть?
  • Яна Сохацька

    Призначать іншого
  • Петро Кушнір

    На одного хапугу і дармоїда менше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up