Огляд тижня: як тернопільські політики фотографувались із Президентом

Огляд тижня: як тернопільські політики фотографувались із Президентом

Журналісти «RIA плюс» проанілізували, як реагували на приїзд Гаранта місцеві політики. І судячи з того, якими фото кипіла мережа 14 липня, подивитись є на що.

Говорити, писати, постити у соцмережах фотографії із зустрічі з Президентом було в тренді. Якби хто не висловлювався про режим Порошенка раніше, у день зустрічі про це замовкли, ніби води в рот набрали.

Тернопільський активіст Ігор Василів жартівливо зауважив у соцмережах: «Черга до мощей св. Петра1. Тернопіль, наші дні».

Трималися поруч та посміхалися

Відео дня

Перший, про кого варто згадати, - безперечно голова ОДА Степан Барна. Його «фейсбушна» стрічка вщент наповнена світлинами та коментарями щодо відкриття лабораторного корпусу в обласній лікарні та під час візиту до терпільського атовця.

Губернатор так і світиться від щастя на фотографіях, його щира посмішка «на всі 32» говорить сама за себе. Та й не дивно, що на більшості фотографій у ЗМІ Степан Барна поруч із Президентом. Перша особа держави, перша особа в області – можна провести певні паралелі. До того ж, губернатор є членом партії «Блок Петра Порошенка». То ж як він може бути не поруч із тим, хто стоїть у її витоків?

Приїхав із синцем під оком

Активно «майорів» на фотографіях та охоче ділився світлинами з візиту Порошенка в Тернопіль брат голови ОДА, одіозний нардеп Олег Барна.

«Реальні зміни поряд нас. Здоров’я нації – пріоритет держави, Президента. місцевої влади. За участю Президента України П.О.Порошенко відкрили довгоочікуваний лабораторний корпус «Університетської лікарні», котрий «застряг» у довгобуді з 2011р.», - похвалився Олег Барна у соцмережах. І про заслуги свого брата не забув сказати. Важливо що нардеп з Тернопільщини приїхав на зустріч з Президентом, незважаючи на те, що нещодавно його виписали з лікарні, де він лежав після аварії (зіткнення з травмаєм) у Києві. Не посоромився навіть синців на обличчі, позував на передніх планах.

З яскравою посмішкою на обличчі зустрічав Президента і Віктор Овчарук. Посада голови облради зобов’язує, нема де правди подіти. У соцмережах фотографіями не хвалився. Може захотів бути скромнішим?

Башта в обіймах Порошенка

Та найбільшу хвилю критики як у ЗМІ, так і в соцмережах, спіймав, напевне затятий «свободівець» Олександр Башта. Його радушна фотографія в обіймах Президента у компанії із Степаном Барною та Віктором Овчаруком вразила багатьох.

Олександр Башта неодноразово критикував політику Президента, відкрито заявляв про свою «опозиційну» політику у ЗМІ та в соцмережах. Візьмемо для прикладу хоча б останні його дописи.

«Ну от як переконати тих зачарованих, що три роки #порошенко їм лише обіцяє і бреше? Бреше і знову обіцяє…», - написав він у Фейсбуці незадовго до дня приїзду Гаранта. Або ще: «Чим довше ПОПорошенко буде у нас при владі, тим тяжче буде нам Україну відновлювати».

Тож не дивно, що після низки критичних відгуків раптом з’явилося таке щире і дружнє фото. У коментарях тернополяни просили пояснення. Чи змінив «опозиціонер» свою політичну окраску? Про це він висловився у соцмережах.

«Самі підійшли фотографуватися»
«Щодо Порошенка та Барни, то це вони до мене самі підійшли, самі почали фотографуватись зі мною. І зовсім я не був щасливим від того, що Порошенко захотів фотографуватись зі мною, як то хтось собі подумав.
Я відверто сказав Порошенкові в очі ще до фотографування, що я не є його прихильником і критикую його у своїх дописах. Ну але пан Порошенко все ж захотів мати фото зі мною. То що, я мав позбавити президента держави такої радості?», - написав депутат.

З приводу спільної фотографії «неугодний» партії Іван Сороколіт висловив свою думку: «Уся правдива та щира опозиційність партії «Свобода» до «антинародного» Президента Порошенка в одному фото. У кадр не помістились «масові партійні протестні пікети».

До речі, мера міста Сергія Надала об’єктиви журналістів нашого видання не спіймали. Очільник міста вирішив не розмінюватися на дрібниці? Чи відстав від моди?

Не знайшли хвалебні селфі з Президентом у решти місцевих представників інших політичних сил. Окремі з депутатів лише письмово висловили свою думку.

«Трендово лишити думку про візит Порошенка. Найпоказовіше: серед людей, які змушені були йти через металошукачі в рази більше тих, які просто хотіли пройти через театралку, не затримуючись там», - поділився враженнями депутат від «Самопомічі» Андрій Шкула.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Демьян

    Так так,токо щось нігдє нашого мера немає поряд коли тутай сам Президент...Дзвіночок ???
  • Діонісій

    немає презика поруч-його трьохповерховими криють, а коли він поруч, то сраку лижуть перед камерами, політика по тернопільськи.чи то не політика, а схожа вона щось на саму стародавню професію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up