У Тернопіль завітали представники політичної партії «Слуга народу» (прес-служби)

У Тернопіль завітали представники політичної партії «Слуга народу» (прес-служби)
  • Кандидати в народні депутати України від партії «Слуга народу» навідались до Тернополя у четвер, 4 липня.
  • Депутати змогли представити частину своєї команди та відповіли на хвилюючі для тернополян питання.

У прес-конференції взяли участь шість кандидатів у народні депутати від партії «Слуга народу». Це: Денис Монастирський, Галина Янченко, Мар’ян Заблодський, Святослав Юраш, Василь Мокан та Олександр Маріковський.

Представники ТОП-200 політичної партії «Слуга народу» змогли поспілкуватися з тернополянами та відповісти на питання, які хвилюють більшість українців. Це питання боротьби з корупцією, покращення рівня життя українців, боротьба з бідністю, проблема медіа-війни та супротиву Російській агресії.

Розповіли кандидати і про свої плани стосовно реформування Верховної ради. У першу чергу, – зняття депутатської недоторканності, можливість відкликати депутата за невиконання своїх обов’язків або порушення закону, введення відповідальності для депутатів за кнопкодавство і прогули.

 - Наша команда готова прислухатися до фахівців та професіоналів своєї справи, щоб вирішувати важливі для України питання, – розповідає кандидат в народні депутати, експерт з антикорупційної політики Галина Янченко. – Ми маємо багато законодавчих ініціатив, які зможуть зруйнувати стару систему, яка роками вибудовувалась в Україні.

Депутати розвіяли і деякі фейкові новини та звинувачення, які закидають партії «Слуга народу» та Президенту Зеленському. Насамперед це стосується вирішення конфлікту на Сході та закону про мову. Як розповідають кандидати в нардепи, позиція партії чітка і незмінна: досягнення миру на Сході може бути лише на умовах України, а не шляхом капітуляції. Закон про мову ніхто не планує скасовувати чи змінювати.

Одне з питань, які задавали тернополяни, – використання поліграфа для всіх чиновників, які заступають на державні посади.

- Узаконення поліграфа в Україні уже частково відбувається, – розповідає кандидат в народні депутати, експерт з питань реформування правоохоронної та судової систем Денис Монастирський. – Усі без винятку, хто заступає на службу до Державного бюро розслідувань, повинні пройти перевірку на поліграфі. Про це вказано в 24 статті закону «Про Державне бюро розслідувань». Я переконаний, що така норма повинна бути встановлена у всіх законах про правоохоронні органи. Я на своєму особистому досвіді переконався у ефективності поліграфа. Однак потрібно розуміти, що поліграф не використовується в жодній країні світу як доказ кримінального провадження, адже поліграф не визначає правду чи брехню. Він може визначити лише імовірність настання певних подій, що сприяє слідству.

До прес-конференції долучилися кандидати по мажоритарних округах Тернопільської області – Андрій Богданець, Ігор Василів, Ігор Сопель, Володимир Кісілевич та Володимир Гевко. Це учасники АТО, волонтери, підприємці та громадські активісти.

Андрій Богданець, який висувається від 163 округу, закінчив Тернопільський національний економічний університет за спеціальністю «Комп’ютерні технології». Є заступником генерального директора на агропідприємстві. Учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності, учасник АТО.

Ігор Василів, який є кандидатом від 164 округу, був часником Революції Гідності. Є співзасновником першого волонтерського логістичного Центру допомоги бійцям АТО у Тернополі. Співзасновник ГО «Інформаційне агентство «Терміново».  

Володимир Кісілевич, який висувається в народні депутати від 165 округу, закінчив Волинську богословську академію за спеціальністю «Богослів’я» та Тернопільський національний економічний університет за фахом «Економіка та управління», у 2018 році вступив до цього ж  вишу на спеціальність «Державне управління». Є заступником голови Колодненської ОТГ Збаразького району Тернопільської області.

Ігор Сопель, який висувається від 166 округу, закінчив Тернопільський державний технічний університет за спеціальністю «Інженер-механік». Підприємець. Керівник регіонального структурного підрозділу на агропідприємстві.

- Я висуваюсь від 166 округу, який включає Бучацький, Гусятинський, Монастириський та Теребовлянський райони, – розповідає кандидат в народні депутати Ігор Сопель. – Сам я з Гусятинського району. Ті проблеми, які існують в нашому окрузі, я бачив на власні очі. Наша молода команда намагається зруйнувати корупційну систему, яка тягне Україну на дно.  Тоді життя кожного українця стане комфортним.

Володимир Гевко від 167 округу є кандидатом економічних наук, доцентом кафедри менеджменту у виробничій сфері ТДТУ ім. І. Пулюя,  з 2017 року навчається у докторантурі. Директор навчально-консалтингової компанії. Голова Регіональної Ради підприємців при Тернопільській обласній державній адміністрації. Член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.

Кандидати у народні депутати відвідували підприємства Тернополя та спілкувалися з людьми, щоб краще розуміти реальні обставини в різних сферах життя.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up