У Тернополі підтримали Велику політичну реформу

У Тернополі підтримали Велику політичну реформу

Сьогодні о 9.30 біля обласної ради розпочалася акція на підтримку Великої  політичної реформи. Підтримати акцію прийшли громадські активісти, представники політичних партій, громадські організації та всі бажаючі тернополяни.

 

Такі ж акції проходять по всій Україні. У Києві зібрались активісти біля Верховної Ради, щоб вимагати у парламентарів прийняти дані законопроекти.

-  Там є три вимоги, -  розповідає депутат міської ради Юрій Штопко. - Перша вимога – це зняття недоторканості: дуже багато хто прикривається у Верховній Раді недоторканістю і безнаказаністю; друга вимога - це антикорупційний суд, тому що за 3 роки після майдану нічого, в принципі, не змінилося, і всі ті корупціонери не несуть покарання, всі тільки відкуповуюються заставам і т.д. Третю вимогу, яку ми підтримуємо, і я особисто, – це відкриті списки і зміна до нового виборчого законодавства. Набагато більше активніших людей, а не людей, які купляють голоси за гроші чи за гречку, чи ще за щось пройдуть у Верховну Раду. І ще дуже важливо, в зміні до нового виборчого законодавства є пункт про заборону політичної реклами на телебаченні, тому що в нас реклама на телебаченні активно промиває мозги людям. Багато  в кого немає можливості рекламуватися на телебаченні, в зв’язку з цим вони мають менші рейтинги і можуть не пройти.

 Cьогодні під ОДА менше людей, ніж би хотілося, тому що багато активістів поїхало на підтримку акції у Київ, розповів Василь Томчишин, співголова ради коаліції ГО “Тернопільський центр реформ".

Відео дня

- Вже минуло 3 роки від революції гідності відколи влада обіцяла скасувати депутатську недоторканність, створити антикорупційний суд, - каже Василь Томчишин. - Я вважаю, що революція Гідності повинна продовжуватися. Ми не повинні зупинятися і вимагати від влади виконувати свої обіцянки. Ця акція в першу чергу - акція громадських організацій, які заручилися підтримкою політичних сил, які готові змінювати країну, які готові проваджувати реформи на політичному рівні.

- Ми свідомі того, що сьогодні у Верховній Раді може нічого не вийти, - розповідає координатор руху ЧЕСНО у Тернополі Юлія Ковальчук. - Але цими акціями по всіх містах і під Верховною Радою хочемо підняти політичну реформу на порядок денний. Тому що людей зазвичай турбує зовсім не велика виборча реформа людей турбує стан медицини освіти низький рівень життя і ми хочемо щоб люди зрозуміли що насправді багато від того, кого ми вибираємо в парламент і вони дбають за рівень нашого добробуту.

На акцію прийшли і небайдужі до реформ тернополяни.

- Чому зробили в робочий день? - каже тернополянка Ірина Нестеренко. - Багато людей не може з роботи прийти, може прийшло б більше людей, всі тримаються  за роботу, студентів не відпускають, з роботи теж не відпускають. Я би хотіла, щоб то був вихідний день, коли б більше прийшло людей.

Для акції підготували плакати, зробили символ корупції.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up