Як депутати відреагували на призначення голови облради. Які плани у Михайла Головка?

Як депутати відреагували на призначення голови облради. Які плани у Михайла Головка?
  • Новим головою обласної ради став Михайло Головко від партії «Свобода». Його кандидатуру підтримали 38 депутатів.
  • Як відреагували на призначення Головка депутати та що каже сам новообраний голова, читайте у матеріалі.

Під час першого засідання обласної ради обирали нового голову. Однак до розгляду подали лише одну кандидатуру – Михайло Головко від ВО «Свобода». Інші партії відмовилися.

Що має новообраний голова облради?

Михайло Головко – член політради ВО «Свобода». Двічі народний депутат України – 7 та 8 скликань. Був депутатом міської ради Тернополя від «Свободи» у 2006 – 2012 роках.

Має дружину та трьох синів.

Відео дня

У своїй електронній декларації за 2018, коли він ще був депутатом Верховної Ради, задекларував квартиру у Тернополі, загальною площею 64 квадратних метри за 1,35 млн гривень. Дружина має нежитлове приміщення у селі Новики, Збаразького району, площею 445,8 квадратних метрів вартістю 258 564 гривень.

Родина має два автомобілі - Honda CR-V 2012-го року випуску. Одне авто у власності Михайла головка, інше – у дружини.

За 2018 рік задекларував дохід від заробітної плати у розмірі 447 395 гривень. Ще 116 тис. гривень отримала дружина. 10 320 гривень отримала дружина як допомогу на дитину.

Також Головко задекларував активи - 33 тис. доларів та 80 тис. гривень. Ще 21 тис. доларів записано на дружину.

Як відреагували депутати?

Під час запитань до кандидата на посаду, найбільше питань було від депутатів партії «Європейська Солідарність». Цікавило депутатів про ставлення імовірного очільника ради до посилень карантину та карантину вихідного дня, співпрацю «Свободи» з іншими партіями, які мають інші погляди тощо.

Дехто ж висловлював підтримку. Під час відповідей на запитання, представники партії «Довіра» підтримали кандидатуру Михайла Головка та побажали успіхів.

- Я пам’ятаю як Михайло Головко став вперше депутатом Верховної Ради, - каже депутат від партії «Довіра» Петро Гадз. - Я пам’ятаю, наскільки він був активним. Я спілкувався з виборцями його округу і знаю, наскільки його поважають люди. Ми підтримуємо його, і разом будуватимемо нову незалежну Україну, патріотичну і без корупціонерів.  

Згодом партія «Європейська Солідарність» та «Батьківщина» оголосили, що переходять в опозицію.

Як розповів керівник Тернопільської територіальної організації ЄС Степан Барна, рішення про співпрацю приймали усвідомлено.

- Михайло Головко – достатньо досвідчений політик, я його знаю як хорошу людину і вважаю, що він професіонал, - каже Степан Барна. – Згодом ми побачимо сформовані коаліції. Те що ми зараз спостерігаємо – це формування коаліції зі «Свободи», «За майбутнє», «Слуг Народу» та «Довіри». Ми вважаємо це «неприродним». Ми закликали ВО «Свобода» об’єднатися з «Європейською Солідарністю» та «Батьківщиною».  На жаль, «Свобода» обрала інший шлях. Наша партія планує надалі працювати разом з «Батьківщиною» на благо тернополян та області. Новому очільнику облради доведеться дати відповідь на цілу низку запитань – і стосовно карантину вихідного дня, і можливого введення локдауну, і заходів по протидії коронавірусу.

Як пояснив Степан Барна, від «Європейської Солідарності» не висували своїх кандидатів по тій причині, щоб не ставати заручниками від інших політсил з іншими поглядами заради «портфелів».

- У нас було достатньо кандидатур, була дискусія, але ми відстоюємо принципи, а не боремося за посади, - продовжує Степан Барна. – Немає сенсу «йти в заручники» до когось.

А що ви думаєте про новообраного голову? Проголосуйте та пишіть у коментарях! 

Опитування

Чи підтримуєте ви Михайла Головка на посаді очільника облради?

Член партії "Слуга Народу" та очільник області Володимир Труш повідомив, що нова обласна рада налаштована на конструктив і злагоджену роботу. 

- Сторінку перегорнуто. Обласна рада оновлена і ми готові працювати в повну силу. Маємо бачення, розуміння, досвід і бажання,  - повідомив Володимир Труш. - Попередньо з представниками політичних сил обговорили важливі для області напрямки руху. Першочергово, плануємо затвердити стратегію розвитку області, чого не вдавалося зробити попередній каденції депутатів. Рада старого скликання, в передчутті кінця, помітно пробуксовувала. Нове скликання ми налаштували на конструктив і злагоджену роботу. Її під кінець року буде немало, зате вийде непогане бойове хрещення.

Що каже новообраний голова?

Як розповів новообраний очільник облради, він працюватиме на благо жителів області, хоча доведеться зіштовхнутися з багатьма труднощами.

- Моє завдання – щоб Тернопільщина мала перспективи для розвитку, а обласна рада стала суб’єктом, яка співпрацюватиме з громадами, обласним центром. Є багато проблемних питань, які треба вирішувати. Я закликаю усіх депутатів об’єднувати зусилля, щоб протистояти тим викликам, які ми зараз маємо. Необхідно завершити реформу децентралізації, створити умови для залучення інвестицій та створення нових робочих місць та багато іншого.

Труднощів буде багато, каже голова облради.

- Буде дуже багато труднощів, - продовжує Михайло Головко. – Але нас обрали люди, щоб ми налагодили роботу і покращили життя жителів Тернопільщини. Є проблеми, викликані пандемією коронавірусу, потрібно шукати джерела надходжень до бюджету. Є над чим працювати. Тому сподіваюсь на спільну роботу депутатів для подолання цих проблем.

Хто стали заступниками?

До свого обрання Михайло Головко тримав у таємниці, кого планує назначити своїми заступниками.  Як він пояснив у своєму коментарі журналісту "20 хвилин", називати кандидатів на посади заступників голови облради вважає недоречним до обрання, тому не зробив цього під час виступу та відповідей на питання.

- Я не вважаю це за потрібним, оскільки ще не є головою обласної ради, - казав пан Головко до голосування. - Якщо мене оберуть, звичайно, я озвучу кандидатури, але наразі, поки я не голова. Буду головою - тоді все озвучу.

Після обрання очільник облради назвав своїх заступників. Першим - став Володимир Болєщук ("За майбутнє"), заступником – Ігор Сопель ("Слуга Народу"). Їх обрали депутати шляхом таємного голосування.

Також сесія прийняла рішення щодо присвоєння рангу посадової особи новообраному голові ради та його заступникам.

А що ви думаєте про нового голову облради та його заступників? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ярослав Чупровський

    Поживемо..,побачимо..!!
  • Юрій Гаврилюк

    Міша в тємі.
  • Наталія Сташевська

    Сильні вибори, нагадали Радянський Союз.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up