Як у Тернополі депутати лаялися та ганьбилися на камери

Як у Тернополі депутати лаялися та ганьбилися на камери

Чергове засідання сесії 28 липня таки не пройшло без кофузів. Хоча окремі депутати обіцяли, що все має пройти спокійно, надії не справдилися. Ми зібрали найбільш показові сцени з «вистави» тернопільських політиків. Своїх героїв потрібно знати в лице, тим паче, що вони зовсім не соромилися і показували себе «у всій красі» перед камерами місцевих журналістів та громадських активістів.

Бійки, штурханина, лайка, газ… Цю картину мали змогу побачити не тільки тернополяни, а й жителі всієї України. Адже новина про те, як «працюють» депутати у Тернополі швидко облетіла простори Інтернету та стала ключовою у випусках вітчизняних медіа.

Башта привселюдно лаявся

Відео дня

У черговий раз відзначився одіозний «свободівець» Олександр Башта. Попри те, що депутат не може вільно пересуватися, він не «пас задніх» у спробах не дати «зрадникові» Івану Сороколіту потрапити на сесію міської ради.

Разом з однодумцями він тиснув руками та намагався пробитися у розлючений натовп. Пан Олександр не стримував емоцій та навіть посміхався і махав руками на камеру.

На запитання людей, як депутат дожився до такого життя, він іронічно відповів: «Жив, жив і дожився». На зауваження, що такими діями політики ганьблять наше місто, «свободівець» зауважив, що то ті, хто не мали, а прийшли на сесію, ганьблять Тернопіль.

У зверненні до свого опонента Олександр Башта не соромився використовувати нецензурну лексику.

«Іди нах.. Що ти стоїш тут? Дай я раз заряджу йому і все. Та гнида хай…», - таке красноріччя в того, хто представляє інтереси окремих жителів Тернополя.

На таку поведінку у приміщенні міськради відповів громадський активіст та депутат з Тернопільщини, який, до речі, також має інвалідність, Іван Космина.

- Ніколи не пхався в політику ТМР і не коментував подій, які там відбуваються, але сьогоднішня поведінка депутата Башти неприпустима для людини, яка пересувається на візку, - написав він на своїй сторінці у Фейсбук. – Я, як політик і як людина, котра пересувається на візку, засуджую таку хамську поведінку Башти і вважаю неприпустимим політику на візку лаятись і лізти в бійку, добре знаючи, що зворотньої реакції не буде. Це маніпуляція на інвалідності!!! Я не знаю, чи «Свобода» використовує Башту як росіяни Самойлову на «Євробаченні», чи він свідомо це робить, але сьогодні мені стало соромно, що я з ним знайомий...

Стрибав через голови, як легінь

Втім, тернопільського депутата такий пост навряд зворушив. На цьому фоні просто тануть його публічні заяви про бажання очолити патрульну поліцію в Тернополі.

Народний депутат Верховної Ради Михайло Головко також продемонстрував «зразкову» поведінку, гідну такого високо звання. Він разом з іншими поплічниками зі «Свободи» та невідомими особами взялися роздягати колишнього однопартійця Сороколіта.

Одне зрозуміло – пан Михайло у гарній фізичній формі. Адже так прудко кинувся навіть через голови працівників поліції, аби витягнути «зрадника» з оточення, мов легінь, стрибав.

Коли хтось із натовпу сказав, що так себе поводить депутат ВРУ, він мовчки відійшов, а хтось із його товаришів відповів: «Закрий пасок, б..ть, бо зараз засуну тобі його в ж..»

Представники інших політичних сил пхалися через натовп, аби пробитися до зали. У Назара Зелінки із «Об’єднання «Самопоміч»»» серце розболілося, навіть швидку викликали.

Кількагодинна штурханина і бійки, напівоголений Сороколіт, синці, виклики швидкої, кашляння чи чихання у сесійній залі внаслідок залишків перцевого газу – так працюють та борються за владу місцеві депутати. Про результати роботи сесії читайте в іншій публікації.

Коментар

Олег СИНОВЕЦЬ, громадський активіст:

- Події під час останньої сесії міської ради показували усі найрейтинговіші телеканали України, адже конфлікт із міською владою постійно загострюється. Через фізичний недопуск окремих депутатів мер міста хоче, перш за все, продемонструвати іншим депутатам своєї партії те, що може трапитися з ними, якщо вони почнуть думати та діяти не так, як сказала партія. Яскравим прикладом є голосування за Генплан, або просування будівництва екологічно небезпечних торфових котелень. Окремо хотілося б відзначити постійних «гостей» нашого міста, яких привозять на так званий «захист» міської ради від окремих депутатів і тернополян.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Герасимчук Ростислав

    Прорашківські сили дуже нелюблять Надала.
  • тойво

    Тільки попкорн встигай купляти.в слідуючий раз анонс пишіть коли буде знов показове шоу в тому цирку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up