Керівництво КБ «Південне» знайшло схему, як продати росіянам новий супутник?

Повідомляється, що тестова зборка супутника «Січ-2-1» на КБ «Південне» пройшла успішно. Однак хто буде користуватися плодами праці українського розробника?

кб південне готує продаж супутника Січ
кб південне готує продаж супутника Січ

Український супутник «Січ-2-1» може бути проданий росіянам

Подробности.ua, з посиланням на Facebook-блогера С. Наумовича, звинуватили гендиректора КБ «Південне» А. Дегтярьова в спробі співпраці з Російською Федерацією. Йдеться про можливий продаж розробок супутника «Січ-2-1», тестова версія якого нещодавно була зібрана в українському конструкторському бюро. Посередником у цій незаконній для «Південного» угоді повинна виступити Республіка Білорусь.

Cуть комбінації

Кілька місяців тому в Житомирі пройшов українсько-білоруський форум регіонів. У числі інших заходів відбулася зустріч з приводу співпраці в космічній галузі. За її підсумками сторони оголосили про те, що залишилися задоволені досягнутими домовленостями. Сам по собі цей факт виглядає нормально і природно, якби не такі обставини.

Білорусь уже давно співпрацює в космічній сфері з РФ. Черговий спільний проект цих держав спрямований на створення і запуск радарного супутника. За дивним збігом обставин характеристики анонсованого апарату дуже схожі з параметрами українського «Січ-2-1». Нагадаємо, що керівництво КБ «Південне» вже відзвітувало про вдале завершення збирання тестового зразка моделі.

Все це виглядає дуже підозріло на тлі чуток про близьких контактах А. Дегтярьова з представниками вищого керівництва російського ВПК. Досить того, що гендиректор українського підприємства, що має найважливіше стратегічне значення, регулярно навідується в РФ на збори опікунської ради університету «Военмех» ім. Устинова.

На цих урочистих засіданнях йому періодично складають компанію такі одіозні для України особистості, як Борис Гризлов, Володимир Якунін, Сергій Наришкін. Погодьтеся, солідна компанія? Додамо до цього, що сам Дегтярьов є уродженцем Кіровської області і випускником Ленінградського механічного інституту.

Про «успіхи», яких КБ «Південне» домоглося за роки правління нинішнього гендиректора, кожен може почитати в інтернеті. При цьому сам він оцінює свою роботу дуже високо. Річна зарплата Дегтярьова перевищує 5.5 млн грн, що не заважає йому регулярно отримувати премії. Наприклад, напередодні 2020 го бухгалтерія порадувала начальника новорічним подарунком в 608 тис. Гривень. Дрібниця а приємно.

Не будемо забувати і про дивовижне вміння білорусів в найкоротші терміни освоювати нові технології. Згадайте, як після введення російського ембарго на європейські продукти наші сусіди миттєво навчилися створювати і вирощувати точні їх аналоги. Не виключено, що результатом ознайомлення нових космічних партнерів з «Січ-2-1» стане рекордна прискорення термінів створення російсько-білоруського супутника.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up