Сергій Надал: Міська рада прийняла нову програму допомоги військовим з Тернополя на 2023 рік (пресслужби)

Сергій Надал: Міська рада прийняла нову програму допомоги військовим з Тернополя на 2023 рік (пресслужби)

Без міцного тилу, який постійно працює на потреби армії, не можливі перемоги на фронті. Наші захисники постійно потребують допомоги.

Саме для цього на позачерговій 21 сесії Тернопільської міської ради затверджено Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік.

 

Мета Програми

Відео дня

Метою її створення є дотримання належного рівня безпеки на території Тернопільської громади та для її жителів. Водночас Програма передбачає стале функціонування військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та їх підрозділів, і здійснення військового призову тощо.

Програма спрямована на вирішення проблем забезпечення транспортом, паливно-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, засобами індивідуального захисту учасників програми в 2023 році, а також на забезпечення захисту конституційних прав та свобод людини, підвищення рівня обороноздатності військових формувань громади та інше.

 

Пряма мова мера

«Тернопіль продовжує бути надійним тилом та підтримує українських захисників. У 2022 році на потреби військових частин, які сформовані на базі Тернополя і, де служать тернополяни, з міського бюджету виділено 40 мільйонів гривень. Ці кошти були безпосередньо зачислені на рахунки військових частин, або на прохання військових частин та звернення командирів була придбана техніка та спорядження. Наступного року ми і надалі будемо допомагати нашим захисникам з Тернополя» , - повідомив Сергій Надал.

 

На що підуть кошти Програми

- закупівлю предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, для сприяння діяльності військових формувань добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ);

- закупівлю засобів зв’язку, предметів індивідуального захисту і самооборони, пошиття військової амуніції, форменого одягу, взуття тощо та маскувальних засобів військовослужбовцям та добровольцям, спеціальних засобів спостереження, іншого устаткування та приладів, техніки, запасних частин, ремонт техніки для військових формувань та ДФТГ.

- проведення ремонту та відновлювальних робіт у приміщеннях.

 

Нагадаємо

Центр «Допомога армії від Тернополя» здійснює безкоштовну доставку посилок в місця дислокації військовослужбовців Тернопільської громади.

Усі жителі та гості нашої громади, хто бажає передати посилку своїм рідним чи близьким, можуть приносити їх у центр «Допомога армії від Тернополя», що за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8-А. За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном «гарячої» лінії +38 (067) 009-15-40.

Графік роботи центру «Допомога армії від Тернополя»:

понеділок-четвер – 08:00-17:15 год., обідня перерва з 13:00 по 14:00 год.;

п’ятниця-субота – 08:00-16:00 год, обідня перерва з 13:00 по 14:00 год;

неділя – вихідний.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

keyboard_arrow_up