Сергій Надал: Тернопіль готується до найскладнішого в історії незалежності опалювального сезону (пресслужби)

Сергій Надал: Тернопіль готується до найскладнішого в історії незалежності опалювального сезону (пресслужби)

Наступна зима буде найскладнішою за всі роки незалежності України. Росіяни можуть розбомбити газосховища, і тоді власники індивідуального опалення можуть виявитись в катастрофічному положенні. 

Президент, експерти та урядовці закликають українців цього опалювального сезону, як ніколи, економити газ та електроенергію. Однак для того, щоб ефективно економити, має бути належним чином підготовлена інфраструктура. Щоб котельні міста, центральні теплові пункти, бойлерні, індивідуально-теплові пункти були готові працювати навіть в надзвичайних умовах. 

Про стан підготовки міста до опалювального сезону розповів міський голова Сергій Надал.

 

Відео дня

Що вже зроблено

Впродовж усього літнього періоду у Тернополі тривали роботи на котельнях з підготовки до нового опалювального сезону 2022-2023. Так, станом на 30 серпня виконано ремонти і складено акти  про готовність до опалювального періоду на 43-ох котельнях.

За час проведення робіт обстежено 140 кілометрів теплових мереж, на 72 ділянках були виявлені порушення під час гідравлічних випробувань Відповідні служби уже виконали ремонтні роботи щодо усунення цих пошкоджень. Наразі ще проводяться роботи на вул. Сергія Корольова, 4, вул. Чумацька, 37, вул. Миколи Пирогова, 2, вул. Юліана Опільського, 5

«Сьогодні до централізованого теплопостачання підʼєднано наші школи, садочки, медичні заклади, інші бюджетні установи, а також у 733 багатоквартирні будинки. Всі регламентні роботи мають  завершитися до 15 жовтня для того, щоб бути готовими у цей період розпочати опалювальний сезон. Були випадки, коли нам доводилися розпочинати подачу тепла раніше, адже все залежить від температурних показників. Окрім 43-ох котелень, які були обстежені, 33 центральні теплові пункти і бойлерні також перевірені та готові до роботи. В робочому стані наразі 82 індивідуально-теплові пункти, які розміщені у приватних будинках», - розповів міський голова Сергій Надал.

 

Що в процесі роботи

Здійснювалися роботи також щодо забезпечення технічною водою додатково на котельнях за адресами: вул. Київська, 3-С та вул. Лесі Українки, 4. Облаштовуються додаткові джерела водопостачання технічної води на котельні вул. Івана Франка, 16. У місті проводяться роботу з монтажу  ІТП (індивідуально-теплових пунктів) у житлових районах «Східний»  і «Канада».

Триває реконструкція й спеціальних теплових мереж і створення перетинок, які дадуть можливість переспрямовувати тепло з однієї котельні в іншу. Це буде працювати таким чином, якщо котельня, яка працює на газі, не зможе подавати тепло, то його подачу замінить інша котельня, що працює на альтернативну виді палива.

 

Нагадаємо

З меншими витратами та комфортом у своїх квартирах зможуть перезимувати мешканці багатоквартирних будинків, які погодилися взяти участь у Програмі енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду. Незважаючи на війну, ця Програма продовжує діяти й у 2022 році. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

keyboard_arrow_up