Сергій Надал: У Тернополі триває інспекція стану укриттів у багатоповерхових будинках і школах (пресслужба)

Сергій Надал: У Тернополі триває інспекція стану укриттів у багатоповерхових будинках і школах (пресслужба)

У нашому місті продовжуються роботи з впорядкування укриттів у багатоквартирних
будинках та закладах освіти. Виникає багато питань до керівництва ОСББ та управителів
багатоквартирних будинків, які мали підготували укриття в підвалах. Однак поступово
проблеми вирішуються. Ймовірно, швидкості управителям додає особиста інспекція мером міста стану укриттів у будинках.

Управителі будинків мають навести порядок

Для прикладу, Сергій Надал особисто перевірив сховища у будинках, що розташовані на вул. Слівенській. «Дякую, що ви пишете стільки повідомлень і коментарів. Звичайно, підвали є
найпростішим укриттям на випадок небезпеки. Але, дуже важливо. Підвали – це найближче сховище для жителів будинку, для випадкового перехожого, який може там заховатися. Вони всі мають бути обладнані належним чином. Тому всі ОСББ, управителі будинків мають зробити там порядок! Я говорив про це ще в лютому. Дякую тим, хто навів порядок в підвалах. А ті, хто цього не зробили, мають зрозуміти: я особисто перевірю», - запевнив міський голова.

Також мер повідомив, що ведеться робота щодо проведення в укриття інтернет. «Сьогодні першочергове завдання максимально збільшити кількість місць, які можуть бути сховищами на випадок небезпеки у Тернополі. Зокрема,  у житловому фонді - це підвальні приміщення. Всі балансоутримувачі, ЖЕКи та ОСББ, повинні очистити укриття від сміття та ознакувати захисні споруди. Наразі ведеться додаткова робота з провайдерами, щоб провести інтернет у сховища. В кожному будинку повинна бути відповідальна людина, яка під час оповіщення сигналу «Повітряна тривога» зможе відкрити підвал. Це важливо, щоб будь-хто із громадян, хто перебуватиме близько до укриття, також мав змогу перейти у безпечне місце. Наразі є ряд будинків, де приміщення вже підготовлені, в інших - роботи ще ведуться», - пояснив Сергій Надал.

За його словами, окрім підвалів будинків доступні і інші сховища. «Відкриваємо нові укриття, оновлюємо дані інтерактивної карти. Наносимо більше укриттів. Якщо сховище, нанесене на карту, закрите під час повітряної тривоги - телефонуйте на номер інформаційної лінії 067-009-15-40» - підсумував Сергій Надал.

Готуються захисні споруди у школах

У навчальних закладах міста триває підготовка до нового навчального року і проводяться роботи з підготовки укриттів для учнів. Керівники закладів освіти отримали рекомендації як організувати та привести фонд захисних споруд у готовність для використання їх за призначенням.
21 липня міський голова Сергій Надал перевірив стан готовності укриттів у тернопільських загальноосвітніх школах №№ 14, 15,17.
«Сьогодні одним із першочергових завдань є безпека  мешканців нашого міста. Тому маємо створити максимальну кількість нових укриттів і підготувати до належного стану вже наявні укриття, зокрема, зробити їх більш комфортними та безпечними. Адже чимало захисних споруд у школах використовуються як безпечні місця під час повітряної тривоги для мешканців прилеглих будинків.

Сьогодні оглянули стан укриттів у школах №№ 14,15,17. Зокрема, у ТЗШ №14 роботи майже завершено, залишилось посилити роботу вентиляційної системи, у ТНВК №15 та ТСШ №17 триває поточний ремонт стін та вентиляції. Роботи розпочаті та тривають і в інших навчальних закладах громади та мають бути завершені до 20 серпня цього року. Інспектування стану укриттів у школах нашого міста та громади тривають», - зазначив Сергій Надал.

Пам’ятаймо, на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету спрямовано понад 24,5 млн грн на проведення ремонту укриттів закладів освіти (садків та шкіл) та на ремонт аварійної підпірної стіни школи №2.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Тетяна Куровська

    Ласкаво просимо на 15 Квітня 3, там дуже ,,цікаві" і дороги, і ,,сховища".
  • Світлана Сівак

    Пан Надалі просимо до нас Героїв Крут 6 переглянути наше укриття,це є мало сімейка гуртожиток,дуже багато людей
  • Igor Pavlik

    Перевірте стратигічний будинок по вулиці Чернівецькій 58 , який по тендеру продали Будсервісу без згоди мешканців. Як зроблено опалення від міської ради та ще багато іншого.
  • Irina Milyan

    Блохи не покусали??????

    Галюся Колесник reply Irina Milyan

    Irina  Milyan я то думаю, чого в підвалі перший раз за 100 років блох травили😅
    А воно ось що😂😂

keyboard_arrow_up