Сергій Надал: «Усі укриття Тернополя мають бути відкритими та облаштованими» (пресслужби)

Сергій Надал: «Усі укриття Тернополя мають бути відкритими та облаштованими» (пресслужби)

Міський голова Тернополя закликав громадськість допомогти у процесі облаштування та контролю за доступністю укриттів.

Усі захисні укриття Тернополя під час повітряної тривоги мають бути відкритими. Міська влада та громадськість Тернополя має об’єднатися та зробити все можливе, щоб у Тернополі не повторилася київська трагедія. Про це заявив міській голова Тернополя Сергій Надал.

Київська трагедія не має повторитися

Міський голова розповів, хто відповідальний за стан та доступність до укриттів.

«Рашисти продовжують обстрілювати мирні українські міста. Зараз найбільше страждає наша столиця, але жодне місто не застраховане від ракетної небезпеки. Українське героїчне ППО працює на відмінне, але уламки збитих ракет та ударних дронів теж несуть небезпеку. Не дай Бог, щоб трагедія, яка сталася в Києві, повторилася. Всі укриття мають бути відкритими. Кожна захисне укриття стоїть на балансі підприємства чи організації. На дверях мають бути вказані дані та телефони відповідальних. І якщо сховище не буде відчинене, за нехтуваннями цими правилам буде відповідальність згідно із законодавством. Ми будемо проводити перевірки як і раніше. Я буду особисто, як і раніше, перевіряти стан укриттів», - заявив Сергій Надал.

Відео дня

Працюємо не для когось, а для себе

Мер Тернополя також закликав тернополян приєднатися до загальноміської толоки та навести лад в усіх укриттях міста.

«Я закликаю усіх взяти участь у загальноміській толоці 10 червня, щоб винести зі сховищ все зайве і облаштувати елементарні речі для зручності людей. Я закликаю зробити це не для когось, а кожен для себе», - підкреслив Сергій Надал.

Працюємо не хайпу, а для безпеки

На останок міський голова звернувся до громадськості з проханням допомагати владі контролювати стан укриттів. Не для хайпу в інтернеті, а задля нашої спільної безпеки.

«І ще маю велике прохання до усіх тернополян. За тим чи відкриті укриття потрібен громадський контроль. Я прошу вас у випадку, якщо укриття під час тривоги закрите, зніміть фото чи відео, але не для того, щоб зробити публікацію в інтернеті, а надішліть на вайбер муніципальній поліції  +38 073 015 1481 або зателефонуйте за номером 1580. Ваша допомога у цьому є надзвичайно важливою», - підсумував Сергій Надал.

Нагадаємо

У ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинули троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (70)
  • Сергій Третяк

    Господи, та давно у нас вже інтернет усюди є розтягнутий. та зробіть централізоване відмикання замків по сигналу тривоги. Включилась тривога - замки розблокувались. Відміна тривоги - поблокувались. і відчинити можна лише з середини.  Не така вже й велика ціна у керованих замків.

    Віка Віка reply Сергій Третяк

    Ви знаєте скільки Лисий відмиє на тих електроних замках. Згадайте картку Тернополянина і приватну кантору яка її обслуговує, буде те саме. Ідея гарна, але не для нашого мера, зарарз ТОВ Системний звязок так гроші відмиє

    Volodymyr Romaniuk reply Сергій Третяк

    Централізоване відмикання замків - це порядок і відповідальність. Колодки - це хаос.

    Петро Беріт reply Сергій Третяк

    Сергій Третяк та нічого видумувати не треба вже все видумано...

    Святослав Журовський reply Сергій Третяк

    Петро Беріт ти вже забув за торф'яні котельні)) Як тільки тебе аргументами заганяєш в кут, ти починаєш свою звичну пісню 🙂

    Ти хочеш втілити свою ідею, заробити і зробити щось доброго для Тернополя?

    Петро Беріт reply Сергій Третяк

    Святослав Журовський ну ясно, висновок - не роюити ніц. Щось ку.ва Гуда не боїться перевірок коли центр для військових в 16 поверхів збудував, чи Лило який ці бетонні буди робив. Можна будинок на території церкви збудувати і АТБ замість гаражів і всім нормас, а от замки на бомбосховища це проблема...

    Святослав Журовський reply Сергій Третяк

    Сергій Третяк прям всі умови для роботи електроніки будуть при прильотах. ти забув як зимою було без світла, інтернету і зв"язку?

    Святослав Журовський reply Сергій Третяк

    Петро Беріт пиши пропозицію на 5 тис. на сховище, більше ніж впевнений, це буде підтримано. Тільки що будеш робити, якщо ти прорахувався мінімум в 10 разів?
    Ти впевнений, що там всюди металеві і зручні двері, які готові до монтажу твого замка? Отож бо. І ще вилізе пару десятків косяків, які щоб вирішити, треба буде добряче потратитись.

    Петро Беріт reply Сергій Третяк

    Святослав Журовський аж дуже дешево не вийде ніяк на бомбосховища... якщо на око тисяч 5. В принципі не страшна ціна для міста але... якщо інтернету немає можна спробувати GSM.
    На фіртку можу підібрати тобі обладнання, поставиш сам, не думаю що для тебе це дорого, в тебе керамограніт на підлозі, я пам'ятаю ;)

    Сергій Третяк reply Сергій Третяк

    https://rozetka.com.ua/ua/259596126/p259596126/
    хістаті про пташок ось таку байду повішати на щеколду з середини і все 😄(на ардуїні зробити аналог цілком реально).
    Ну типу ПРИ БАЖАННІ зробити автоматизоване закривання-відкривання досить навіть можна. головне щоб інтернет був , щоб був централізований доступ до керування.

    Святослав Журовський reply Сергій Третяк

    Сергій Третяк всі ці укриття - вінегрет. різні власники і балансоутримувачі, купа дурних особливостей. Частина укриттів - вланість державних кантор (Укртелеком, інші з начальством в Києві або і без начальства). А як витратити бюджетні кошти для облаштування приватних укриттів? Це тюрма. Але центральна влада грається в дурачка і розказує, як все це має бути.

    В нас би мали бути інженерні війська, які би мали побудувати сертифіковані і стандартизовані укриття, а не називати приватні підвали укриттями і заставляти їх тримати відкритими.

    Сергій Третяк reply Сергій Третяк

    Святослав кхм, так в 90% укриттів ітак вже є інтернет і електрика. питання лише в тих бетонних на зупинках.

    Святослав Журовський reply Сергій Третяк

    Петро Беріт порахуй сам вартість замків, елктрифікація, інтернетизація, автоматизація * на кількість сховищ. До речі, твій профіль. Міг би собі і підряд взяти і показати як за 3 копійки все це зробити?

    я до тепер не можу собі встановити електрозамка на фіртку, бо ніфіга не дешево.

    Volodymyr Romaniuk reply Святослав Журовський

    От і відповідь на питання яку владу маємо, що на фіртку не можуть собі замок встановити, бо зварювальник не передбачив. Зате землі пороздавати завжди знайдуть потрібне рішення і будь яку проблему обійдуть.

    Петро Беріт reply Сергій Третяк

    Сергій Третяк спишуть мільйони...
  • Володимир Перчик

    Цікавить звіт за сховище на збручі і нечая
  • Оля Гуменюк

    Більше року війна а укриття ще не облаштовані.
  • Вова Бурка

    Ооо піар року

keyboard_arrow_up