Сергій Щеглецький: «Депутат - це менеджер. У кожного жителя громади має бути прямий зв'язок з цією людиною» (політична позиція)

Сергій Щеглецький: «Депутат - це менеджер. У кожного жителя громади має бути прямий зв'язок з цією людиною»  (політична позиція)

Вам не подобається, як розвивається Тернопіль, що відбувається із межами парків і забудовою міста? Вважаєте, що умови для ведення бізнесу - недостатньо прозорі? Місцеві вибори 25 жовтня - ідеальний спосіб змінити курс міста на найближчі п’ять років, каже меценат і підприємець Сергій Щеглецький, кандидат до Тернопільської міської ради від політичної партії «За майбутнє» по виборчому окрузі №2 (мікрорайон Центр).

Сергій Щеглецький у свої 32 роки має значний управлінський та організаторський досвід. Він починав робітником на фірмі, тепер - засновник і директор будівельної компанії «Проф-Тер Буд». Кар’єру розвивав стрімко, тому що змінювати життя на краще, переконаний, потрібно швидко. Таку ж модель розвитку прагне запровадити у рідному Тернополі. Місто має значно більший потенціал для розвитку, ніж бачимо це зараз. Тернопіль може бути справді успішним, затишним, комфортним для життя, динамічним і європейським.

Бажання застосувати власний досвід для розвитку рідної громади спонукало його цього року взяти участь у виборах до Тернопільської міської ради. Що заважає розвиватися місту і як мешканці можуть вплинути на ситуацію - про це говоримо із Сергієм Щеглецьким.

- Сергію, розкажіть трішки про себе. 

- Я народився в сім’ї робітників. Навчався у тернопільській 26-ій школі. Закінчив спершу училище, потім Тернопільський національний технічний університет, спеціалізація - промислове та цивільне будівництво. У 2010-2013 роках працював будівельником. У 2015 році відчув, що маю достатньо досвіду, і розпочав свою справу, заснувавши ТОВ «Проф-Тер Буд».

Я мешкаю і працюю Тернополі все своє життя, тому дуже добре знаю проблеми міста і потреби тернополян. Часто, коли в людей виникають якісь питання чи негаразди у їхньому мікрорайоні, вони не знають, до кого можна звернутись. Я вважаю, що людина, яку обрали депутатом, повинна безпосередньо займатись проблемами тернополян у відповідному окрузі. Це взагалі для обранців мало би бути очевидним. Далі вже слід з командою, якій довіряєш, вирішувати загальноміські проблеми.

Я відчув, що важливі речі в Тернополі ігноруються, місто не рухається в напрямку розвитку, комфортності для життя. Тому вирішив, адже маю достатньо управлінського досвіду, взяти участь у місцевих виборах до Тернопільської міської ради.

- Ви наголошуєте, що вибори - дуже важливі. Зокрема, місцеві. Але багато українців, і тернополян, переконані у протилежному, мовляв, вони нічого не змінюють.

- Можливо, люди вже звикли до виборів, тому що ті відбуваються доволі часто: парламентські, президентські й тепер місцеві. Тому стали буденним явищем, і деякі громадяни не сприймають їх як важливий, ключовий метод змінити життя на краще. Але така зневіра, навіть байдужість, уявлення про те, що вирішує хтось інший, але не ми - саме це і гальмує розвиток громади.

Місцеві вибори у жодному разі не можна ігнорувати. Адже ми обираємо людей, які протягом наступних п’яти років вирішуватимуть, куди рухатися Тернопільській громаді. Не подобається щось в теперішній ситуації - є можливість не лише нарікати, а, власне, змінити. Тим більше, що завдяки реформі децентралізації можна вирішити багато проблем. Тепер на місцях залишаються значні кошти, з допомогою яких можна зробити життя мешканців нашого міста значно комфортнішим.

Це є моя мета, і я впевнений, що спільно з командою, з якою беру участь у виборах, ми зможемо втілити в життя корисні та хороші ініціативи. Ми знаємо, як це зробити, а жителі громади знають, що в першу чергу потрібно змінити.

- Сергію, яких змін ви бажаєте в Тернополі? Які ініціативи насамперед втілюватиме в якості депутата міськради?

- Як і багатьох тернополян, мені не байдуже, як виглядає місто. Тому свою діяльність як депутата спрямую і на покращення благоустрою. Це і створення нових відпочинкових зон. І турбота про парки й зелені насадження, де можна провести час із сім’єю, дітьми. І переобладнання всіх дитячих майданчиків на сучасні інтерактивні та безпечні. І контроль за стічною системою, екологія та покращення стану перлини міста - Тернопільського озера.

Створення спеціалізованого притулку для бездомних громадян міста.

Поруч з нами живуть люди, які особливо потребують підтримки. Тому працюватиму над розробленням і фінансуванням з міського бюджету соціальних програм для малозабезпечених жителів Тернополя. Це і соціальні аптеки, і магазини, і допомога з міського фонду.

Тернопіль потребує прозорих умови для малого бізнесу. Серед надзвичайно важливих ініціатив - впровадження енергоефективних заходів. Місцева влада не впливає на вартість комунальних послуг, але є змога допомогти створити ОСББ, налагодити діяльність і модернізувати старі будинки. Це зменшить рівень оплати за комунальні послуги та покращить умови життя багатьох сімей.

Це - робота місцевого депутатського корпусу та основна моя мета. І як уже говорив - прямий зв'язок мешканців із депутатом. Я впевнений, зараз кожен житель Тернопільської громади не має змоги просто звернутися до депутата від свого округу. А бачить лише за декілька місяців до виборів або в рідкісних випадках, за попередньою домовленістю. Пояснюється це тим, що такому депутату проблеми виборців уже не цікаві. Бо займається, наприклад, своїми земельними питаннями, а не добробутом мешканців, які його обрали.

Це обурливо і прикро, бо депутат - це менеджер, який представляє інтереси громади. У кожного жителя має бути прямий зв'язок з цією людиною. Адже мешканці округу бачать всі наявні проблеми. Логічно, щоб вони могли зателефонувати безпосередньо до свого менеджера.  

- Одне з дискусійних (і болісних) для Тернополя питань - це сучасна забудова. Багатьом мешканцям не подобається, як забудовують місто. Ви - представник будівельної сфери. Що на це скажете?

- Справді, багато людей вважають, що будівництво шкодить нашому місту. Я б доповнив це визначення: неправильне будівництво шкодить, а правильне навпаки допомагає. Адже зводячи нові споруди, ми маємо змогу створити європейське місто. Будівництво – це розвиток, рух вперед. Треба щоб наше місто росло, розбудовувалось і процвітало.

Якщо господар в своєму дворі щось добудовує , це означає , що він не стоїть на місці. Він працює і розвивається. Так само і місто має розвиватись , розбудовуватись. Просто це потрібно робити правильно і по-сучасному, щоб всі підприємці мали однакові умови та однакові обов’язки.

Вертаючись до питання про вигляд міста, хочу зауважити, що Тернопіль визнаний молодіжною столицею України. У нас багато вишів і молодих людей. Їм потрібно дати змогу брати участь у формуванні сучасного і комфортного простору. Адже молоді люди багато подорожують і розуміють, як має виглядати європейське місто.

- Але як може молодь реально впливати на таке?

- Я вважаю, що потрібно розробити он-лайн ресурс спільно зі студентами сфери ІТ,  за кошти з міського бюджету. З його допомогою вся наша молодь зі свого смартфону матиме змогу надіслати повідомлення - свою ініціативу, скаргу чи звернення. Адміністратор, проаналізувавши його, мусить переадресувати в потрібне управління. Я впевнений, це допоможе покращити якість життя в нашому місті та зробить його справді сучасним.

- Сергію, перед тим, як іти в політику, ви активно займалися громадською діяльністю в Тернополі, благодійністю. На День Незалежності від міста отримали подяку як меценат - за облаштування пам’яток історії та культури. За які втілені проекти найбільше радієте?

- Мабуть, що мав змогу долучитися до адресної допомоги учасникам АТО, малозабезпеченим сім’ям, релігійним та громадським організаціям.

Також радію, що в якості підприємця можу долучатися до благоустрою міста. За власні кошти було реконструйовано сквер і оновлено пам’ятник «В’язням  нацистського Шталагу 323» на вулиці Бродівській. Створили гарну відпочинкову зону.

 

 

Взагалі, підприємництво і меценатство повинні йти поруч. Наприклад, під час будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Новий Світ ми підписали угоду з церквою про надання у власність їй приміщення для недільної дитячої школи. Приємно було отримати подяку і від станції екстреної медичної допомоги - за підтримку та покращення умов для медиків. Вважаю, що в наш час кожен може бути корисним громаді. 

Я знаю, що можу бути більш ефективним і як депутат. Вірю, що разом ми зробимо Тернопіль містом, у якому захочеться жити і нашим дітям. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up