Володимир Гевко: «Ми відновлюємо будівництво доріг, на які попередня влада коштів чомусь не знаходила» (політична позиція)

Володимир Гевко: «Ми відновлюємо будівництво доріг, на які попередня влада коштів чомусь не знаходила» (політична позиція)

На Тернопільщині в рамках програми президента України «Велике будівництво» відбувається масштабний ремонт доріг. Цьогоріч на відновлення автошляхів області виділено 3,9 млрд грн. Ця сума є рекордною для нашого краю, оскільки такий об’єм коштів на ремонт доріг Тернопільщини не виділяли за весь період незалежності.

Завдяки істотному фінансуванню до кінця року буде завершено ремонт траси М-19, яка перетинає область з півночі на південь. Поза тим народні депутати від Тернопільщини з партії «Слуга Народу» думають про те, як не зменшувати темпи і пролобіювали будівництво дороги в обхід Теребовлі. Це вирішить чимало проблем райцентру.

«Наразі весь транзитний транспорт іде через самісінький центр Теребовлі. А це і шум, і пил, і шкідливі викиди, і вібрація, яка аж ніяк не на користь старим будинкам, і руйнування доріг міста, адже курсує через нього і важкотонажний транзитний транспорт. Нарешті всі ці проблеми буде вирішено. Завдяки підтримці уряду та нашому регулярному спілкуванню з керівником Укравтодору Олександром Кубраковим, розпочато процедуру закупівлі робіт з виготовлення проєкту будівництва обходу Теребовлі», – повідомив голова обласної організації партії «Слуга Народу», нардеп Володимир Гевко.

Наприкінці вересня Служба автомобільних доріг у Тернопільській області отримала кошти на виготовлення проєкту будівництва. Йдеться про 19,1 км нового автошляху та 4 мости. Починатиметься об’їзна поблизу села Воля і завершуватиметься біля Деренівки.

Власне зараз біля Волі можна побачити частину дороги, яка веде в нікуди. Це і є початок об’їзної, яку почали будувати ще у 1987 році. Втім, так і не завершили.

«Через відсутність фінансування будівництво «заморожували» двічі: у 1991 та 2009 році. А ми його відновлюємо! Адже розуміємо, на скільки актуальною є проблема і на скільки важливим є розвантажити Теребовлю від транзитного транспорту», – підкреслив Володимир Гевко.

В обласній Службі автомобільних доріг зазначають, що нова об’їзна дасть можливість розвантажити трасу М-19 та зменшить інтенсивність руху на відремонтованій дорозі у населених пунктах Теребовлянського району. Водночас будівництво обходу Теребовлі покращить економічні, екологічні та соціальні показники як міста, так і регіону в цілому.

Що важливо – попри замороження будівництва даної об’їзної, вдалося провести важливу підготовку – відвести землю під нову дорогу. Відтак після виготовлення проєкту можна одразу приступати до пошуку виконавця робіт і  починати будівництво.

Володимир Гевко також нагадав, що невдовзі на Тернопільщині реалізовуватимуть ще один масштабний проєкт – облаштування сучасної транспортної розв’язки на Гаївському мості. Завдяки систематичному відстоюванню інтересів обласного центру групою тернопільських нардепів від «Слуги Народу», а також особистому спілкуванню з даного приводу кандидата на міського голову Тернополя Віктора Гевка з президентом України Володимиром Зеленським, на цю розв’язку парламент врешті виділив 190 млн грн. Самотужки міськрада б такий проект не осилила через брак коштів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up