Є за 240, а є й за 19 тисяч гривень! Скільки коштує оренда номера на ніч в готелях Тернополя?

Є за 240, а є й за 19 тисяч гривень! Скільки коштує оренда номера на ніч в готелях Тернополя?
  • Літо – традиційна пора відпусток. Попри війну, багато людей сьогодні подорожують і приїжджають до Тернополя. У них виникає потреба в тимчасовому житлі. В нашому місті можна з легкістю орендувати як номер у готелі чи хостелі, так і окрему квартиру на добу.
  • Щоправда, ціни зросли порівняно з довоєнним часом. Цей нюанс варто враховувати, плануючи відпочинок. «20 хвилин» порівняли, скільки наразі коштує орендувати номер для себе, для пари та родини з дітьми.

Поїздки за кордон цього літа менш доступні. Деякі туроператори припинили свою роботу, діє заборона перетинати кордон чоловікам, платоспроможність населення знизилась, тому зараз активно розвивається внутрішній туризм.

Українці, охочі добряче відпочити, нерідко мандрують на захід України: до Файного міста, Львова, Рівного, на Волинь чи Закарпаття, відповідно попит на подобову оренду оселі великий. За понад п’ять місяців російського вторгнення Тернопіль прийняв десятки тисяч внутрішньо переміщених осіб. Дехто давно повернувся додому, та частина переселенців досі залишається тут, мешкаючи у готелях та хостелах, знімаючи цілі квартири й приватні будинки.

То чи реально тепер знайти вільні номери? Скільки вартує оренда кімнати у різнозіркових хостелах та готелях нашого міста? Які умови обіцяють гостям? «20 хвилин» промоніторили пропозиції на сайті бронювання житла Booking.com і дізналась, чи не влетить Вам у копієчку міні-вікенд у Тернополі. Для порівняння ми обрали найближчі дати: заїзд 29 липня – виїзд 30 липня (одна ніч).

Відео дня

На Booking.com обрати тимчасове житло можна за різноманітними критеріями: бюджет (за добу), фільтри (наявність автостоянки, бронювання без кредитної картки чи без передоплати, сніданок, поруч пляж), кількість зірок, відстань до центру міста, політика скасування оренди, тип помешкання, зручності в номері, умови для людей з інвалідністю тощо.

Помешкання на одну особу

Загалом в Тернополі на обрану нами добу є 53 варіанти помешкань для однієї людини. Можна зняти апартаменти Делюкс в чотиризірковому готелі за 1250 гривень. Там є спальня, вітальня, повністю обладнана кухня з посудомийною машиною і чайником, 2 ванні кімнати, телевізор із супутниковими каналами, безкоштовний Wi-Fi, тераса із видом на місто, кондиціонери. Гостям щоранку подають континентальний сніданок за окрему плату.

Є багато вільних номерів у готелях та хостелах категорії три «зірки». Нам вдалося знайти всього 26 пропозицій, в деяких у вартість включено сніданок. Оренда апартаментів коливатиметься у межах від 479 до 1350 гривень за ніч.

Щодо умов, то у найдешевшому помешканні за 479 гривень гостям обіцяють односпальне ліжко, безкоштовний Інтернет, телевізор з плоским екраном, спільну ванну кімнату з душем, феном і капцями, спільний туалет. У вашому розпорядженні також мікрохвильова піч, холодильник і чайник.

Натомість в найдорожчому номері за 1350 гривень є два ліжка – односпальне та двоспальне, власна кухня та ванна кімната, обідня зона та обладнана кухня, всі необхідні електроприлади та зручності, рушники та білизна, безоплатний Wi-Fi, балкон. З вікон відкривається вид на сад.

На цьому сайті онлайн-бронювання житла для одного мандрівника пропонують 26 варіантів оселі у готелях та хостелах без зіркової категорії. В деяких в ціну включений сніданок. Зняти номер можна орієнтовно за 240-1500 гривень.

Найдешевше помешкання за 240 гривень – хостел, розташований в шести хвилинах ходьби від пляжу. До послуг гостей спільний лаунж, тераса й Wi-Fi. Серед інших зручностей – спільна кухня та ванна кімната з феном. Окремо людям видають постільну білизну. Стійка реєстрації працює цілодобово, у хостелі можливі послуги прасування одягу та бізнес-послуги. Є важлива умова: під час заїзду необхідно пред’явити посвідчення особи з фотографією та кредитну картку.

Найдорожче помешкання, котре вартує 1500 гривень за нічліг (включає податки і збори), вміщує спальню з двоспальним ліжком та вітальню з диваном. В цих апартаментах наявні балкон, індивідуальний кондиціонер, телевізор з кабельними каналами, кухня з посудомийною машиною, кавоварка, гардероб, зручна ванна. Кредитна картка для бронювання не потрібна.

Помешкання для пари

В нашому місті на бажані дати заїзду і виїзду на Booking.com розміщені 52 пропозиції тимчасової оселі. Чотиризірковий готель всього один. Гостям пропонують апартаменти Antique за 1250 грн. 

Умові такі ж, як і для однієї людини: тераса з видом на Тернопіль, сад, безкоштовний Wi-Fi, кондиціонер, кухня, спальня, вітальня, ванна і гідромасажна ванна, телевізор, міні бар. Стійка реєстрації працює цілодобово, можливий смачний сніданок за окрему плату.

Можна без проблем орендувати номер у тризіркових готелях і хостелах, їх теж немало – 24 варіанти з різноманітними умовами (як стандартні і бюджетні, так і класу «люкс»). Для пари це обійдеться у межах 498-1638 гривень за ніч.  

В найдешевших апартаментах «Кімнати під ключ Wi-Fi Центр 10-15 хв» за 498 гривень на двох можна обрати тип ліжка (два односпальні чи одне двоспальне). Є телевізор з плоским екраном, безоплатний інтернет, спільна ванна кімната з душем, феном і капцями, а на кухні – чайник, холодильник і мікрохвильова піч.

В найдорожчому готелі за 1638 гривень парі пропонують апартаменти «Затишні в новобудові» з балконом, де з вікон відкривається вид на сад. Тут наявні кухня і ванна кімната, обідня зона, ванна або душ, кухонний посуд, електрочайник, фен, духовка, рушники та білизна тощо. Є нюанси: не треба заздалегідь вносити передоплату, а скасувати бронювання можна за умови оплати 50%.

На сайті нам вдалося знайти 27 помешкань для пари без зіркової категорії. Це як ліжка в хостельному номері гуртожиткового типу, так і комфортабельні сімейні номери та цілі квартири подобово. Ціни від 480 до 1500 гривень.

Житло за 480 гривень на двох розміщене неподалік одного з місцевих пляжів. За цю вартість гості можуть обрати або двоярусне ліжко в змішаному номері, або ліжко у 10-місному загальному номері для чоловіків і жінок. До послуг приїжджих спільна лаунж-зона, ванна кімната з феном, кухня, тераса, душ і туалет, безоплатний Wi-Fi. Рушники і постільну білизну пропонують за додаткову плату. Реєстраційна стійка працює цілодобово.

Великий номер за 1500 гривень вміщує власну кухню, спальню та вітальню, тут є кондиціонер, посудомийна машина, телевізор, кавоварка, датчик чадного газу, безліч електроприладів, туалетно-косметичні засоби, халати і капці для кожної особи. Також у помешканні наявні приладдя для прасування одягу, сушарка, фен, москітна сітка, кухонний посуд і багато інших зручностей. Скасування бронювання, до речі, безкоштовне. Немає передоплати.

Помешкання для родини з дітьми

Також ми вирішили порівняти ціни на оренду тимчасового житла для сім’ї з двома дітьми – трьох і дев’яти років. Вік малечі є обов’язковим критерієм при пошуку сімейних номерів на сайті Booking.com. У Тернополі є 40 варіантів, які пропонують мандрівникам. Оселі для родини з чотирьох осіб найдорожчі. Це номери в тризіркових та в готелях і хостелах без зіркової категорії.

Приміром, зняти квартиру в помешканні 3 «зірки» обійдеться вам від 704 до 2608 гривень за добу. Таких пропозицій в місті нарахували вісімнадцять.

Найдешевший готель з номером за 704 гривні розташований за дві хвилини ходьби від парку Загребелля. До послуг гостей тераса, безкоштовні Wi-Fi та парковка, ресторан і бар на території. В номері є ванна кімната, телевізор з супутниковими каналами. Можна обрати свій тип ліжка, в деяких кімнатах наявна зона відпочинку. Сніданок не входить у ціну й коштує 100 гривень. За запитом здійснюється обслуговування номерів, є послуга дзвінок-«будильник».

За 2608 гривень за нічліг у найдорожчому готелі гостям пропонують двомісний номер з окремими ліжками та виглядом на місто, кондиціонер та безоплатний Інтернет. Кімнати оформлені в індивідуальному стилі й оснащені телевізором та всіма іншими зручностями. На базі готелю є ресторан зі стравами української та європейської кухні та салон краси.

Сім’ї з дітками можна орендувати й помешкання у готелях та хостелах без «зірок». Таких на сайті розміщено 22 пропозиції. Оселя коштуватиме від 680 до 2580 гривень за ніч. В деяких випадках у вартість включений сніданок.

Щодо умов, то у найдешевшому покращеному чотиримісному номері за 680 гривень наявні телевізор, праска, вентилятор, гардеробна, диван-ліжко, туалет, рушники і білизна тощо. Гостям пропонують спільний лаунж, спільну кухню, безкоштовний Wi-Fi абсолютно на всій території готелю. У деяких номерах вбудована міні-кухня з холодильником та мікрохвильовою піччю. Стійка реєстрації працює цілодобово, а скасування «броні» можливе за повну ціну.

В номері міні-готелю за 2580 гривень (включено податки та збори) є велика спальня з двоспальним ліжком, вітальня та зручності для комфортного нічлігу. До послуг гостей ресторан, критий басейн, цілодобова стійка реєстрації та служба обслуговування кімнат. На території помешкання надається безкоштовний Wi-Fi. Щоранку в міні-готелі подають сніданок по меню, він коштує 250 гривень.

Яке найдорожче житло пропонують?

Найдорожчий варіант оселі на добу, який нам вдалося знайти у Тернополі, вартує 19 000 гривень. Це апартаменти Real House із сезонним відкритим басейном, власною безкоштовною парковкою та видом на місто. Гостям обіцяють безоплатний Wi-Fi, кондиціонер, 3 спальні, кухню з обідньою зоною та 4 ванні кімнати з душем. З апартаментів можна вийти на терасу.

Важливо, що під час заїзду необхідно внести заставу в розмірі 9000 гривень. Ця оплата приймається готівкою. Ви отримаєте внесену суму під час виїзду

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач73

    Браво, яке круте журналістське розслідування! Як розумно зробити скріни з Букінгу і видати це за статтю.

keyboard_arrow_up