Фільм з тернополянами в головних ролях виграв в одній з номінацій відомої кінопремії

Фільм з тернополянами в головних ролях  виграв в одній з номінацій відомої кінопремії

Ввечері 3 травня відбулася Церемонія вручення четвертої кінопремії «Золота Дзиґа-2020». Через поширення коронавірусу та з міркувань безпеки цього річ її провели онлайн, а трансляцію провели на каналі Української кіноакадемії в Youtube

Цьогорічна кінопремія для тернополян цікава, зокрема,  і тим, що декілька переможців номінацій пов'язані з Тернополем. Наприклад, номінацію «Найкраща жіноча роль другого плану» виграла Наталя Сумська, вона знімалася в фільмі режисера Тараса Ткаченка «Чорний ворон». Цей режисер нещодавно дознімав на Тернопільщині свій фільм «Червоний 2».

В номінації «Найкращі візуальні ефекти» виграв  фільм «Фокстер і Макс» режисера Анатолія Матешко. Головні ролі в цьому фільмі зіграли тернополяни Богдан Козій та Віталія Турчин.

Кадр з фільму "Фокстер і Макс"

Найбільша конкуренція була між фільмами «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча та «Додому» Нарімана Алієва.

«Тернопільські глядачі позитивно відгукувалися щодо найкращого фільму «Золотої дзиґи»

─ Нагороди мають знайти своїх власників і те, що кінопремія відбулася в режимі онлайн є позитивним фактором, адже багато людей чекали цю кінопремію. Щодо найкращого фільму «Мої думки тихі», то Тернопільська Кінокомісія влаштовувала допрем'єрний показ цього року, ─ розповідає експерт тернопільської кінокомісії Володимир Ханас. ─ Власне на ньому були присутні режисер фільму Антоніо Лукіч та акторка, що зіграла головну жіночу роль ─ Ірма Вітовська. Відгуки тернопільських глядачів з приводу цього фільму були доволі хороші.

Також пан Володимир поділився, що для нього не стало великою неочікуваністю велика кількість нагород фільму «Мої думки тихі» на кінофестивалі «Золота дзиґа». Експерт повідомив, що Тернопіль цьогоріч ще побачить фестиваль «КіноХвиля», де також варто очікувати доволі багато цікавих українських кінострічок.

Цьогоріч в Тернополі відбудеться фестиваль «КіноХвиля»

─ Для людей, які пов'язані з кіно, карантин є надзвичайно негативним явищем, адже кінозали ще довгий час не зможуть працювати і нові фільми можна буде продавати через платні сервіси або працювати на телебаченні, саме тому багато режисерів зараз працюють на телебаченні, ─ каже голова Асоціації кінокомісії України Леонід Бицюра. ─ Зараз ми активно думаємо над тим, як організувати свій фестиваль «КіноХвиля» в Тернополі. Цей фестиваль однозначно відбудеться цього року, однак карантин вніс свої корективи й говорити про точну дату поки не можна, орієнтовно ми проведемо його в грудні.

Які ще фільми, пов'язані з Тернополем, побачать світ цього року?

Леонід Бицюра розповів, що в цьому році варто очікувати вихід чотирьох фільмів, які пов'язані з Тернополем. Перший фільм – «Зарваниця», короткометражна стрічка про паломницький центр, який розташований на роздоріжжі католицького та православного світу. Також вже майже закінчили роботу над фільмом «Джура-Королевич», «Червоний 2» та «Остання фортеця Хаджибей».

А які українські кінопрем'єри цього року очікуєте ви? Діліться своїми думками в коментарях.