Партнер рубрики Події

«Ми здорові і працюємо далі»: позитивні підсумки року від тернопільських підприємців

«Ми здорові і працюємо далі»: позитивні підсумки року від тернопільських підприємців
  • Навіть в такий непростий період пандемії та карантину, багатьом підприємцям вдалося зберегти свій бізнес, а декому – розпочати.
  • Тому підсумовуючи 2020 рік,  «20 хвилин» поцікавилися у представників місцевого бізнесу про позитивні події, що сталися з ними в році, що минає.

Ми попросили підприємців підбити позитивні підсумки 2020 року та розповісти про очікування від 2021. Як виявилося, попри економічні труднощі, не все так сумно. Навчилися працювати в інших умовах, адаптуватися до нових викликів та модернізовувати свою діяльність.

"Головне – що всі здорові"

Назар Андрушко, кавярня «Скаварідка»

– В цьому році було мало позитиву, але він все ж був. Ми почали економити та правильно розраховувати і розподіляти свої кошти. Почали більше боротися за своїх гостей. В нас класна атмосфера в колективі, вірю, що вона такою і залишатиметься. Найголовніше, що всі здорові.

Відео дня

Сподіваюся, що в 2021 році ми всі повернемося до нормального життя, без масок та карантину. Будемо гуляти, зустрічатися компанією, проводити весело час.

В Новий рік я бажаю всім здійснення мрій, ніколи не здаватися, посміхатися, вірити і робити все для того, щоб жити класно, бо ми того варті.

«Мрію про власне приміщення»

Галина Кіянчук, на карантині відкрила власну справу з вироблення та продажу пастили

– Рік був складним, але він вже закінчується. Мені є що згадати з позитиву, адже я відкрила власну справу, а моя сім’я мене в цьому лише підтримала.

Якщо говорити про власні очікування, то хотілося б розвивати те, що вже почала, адже поки я всю продукцію виробляю вдома. В 2021 році планую розвинути свою справу, орендувати приміщення, найняти працівників.

Тернополянам я хотіла б побажати міцного здоров’я і віри у власні сили.

«Почав медитувати, зайнявся собою»

Володимир Харкавий, гастропаб Natura

– Що стосується бізнесу, позитиву мало. Але, наприклад, для себе я почав медитувати, більше звернув увагу на своє здоров'я і це чудово.

Люди вже відчули, пройшли період пандемії, а тому якщо і надалі будуть відбуватися такі події, люди знатимуть як діяти.

В Новому році я хотів би побажати тернополянам відкривати свій кругозір. Важливо розуміти, що маленький Тернопіль є частиною великого світу.

«Роботи цьогоріч додалося»

Лариса Мокрицька, на карантині розпочала продавати молочну продукцію

– Коли я працювала на ринку, то людей було більше, а як розпочала продавати молочну продукцію на карантині, все ж залишилися постійні клієнти, їх кількість навіть зросла. Роботи добавилося, але ми викручуємося, знаходимо вихід.

Я хочу, щоб у 2021 році історія з карантином і коронавірусом закінчилася.

В Новому році хочу всім побажати здоров’я. Бережіть його, адже я все більше переконуюся, що воно найцінніше. Як буде здоров’я, то будуть і матеріальні блага.

«Без проблем буває сумно»

Ігор Подоляк, салон краси Sofit

– Треба думати тільки позитивно. Так, рік був тяжким, але наші люди сильні і ми викрутимося. Я працюю постійно з людьми, тому в мене позитив кожного дня. Налаштований з оптимізмом. Головне, що ми здорові і працюємо далі. Та й без проблем іноді нудно.

Сподіваюся на краще. В 2021 році все буде добре, інакше ніяк.

Всім хотілося б побажати здоров’я, позитиву. Насамперед здоров’я, адже як воно буде, то буде все.

«Закрили неперспективні проєкти»

Руслан Савчишин, голова ГС «Рада бізнесу Тернопілля»

– З позитиву можу відзначити активне використання інтернет-технологій підприємцями для просування власної справи, це добре, адже бізнес не стоїть на місці і розвивається. Багато підприємств, закладів, втримали та адаптувалися до карантинних умов, вони стали міцнішими, та й деякі їх конкуренти пішли з ринку. Багато бізнесменів зробили зміни, які важко було б втілити у звичайному режимі: закрили неперспктивні напрямки в бізнесі, зробили рішучі зміни.

Той об’єм зусиль який потратили на підготовку та перепідготовку бізнесу в умовах карантину, у 2021 році дасть позитивні плоди. Це шанс для нових починань, для старту власного бізнесу, який буває досить рідко.

Хочу побажати всім залишатися оптимістами і пам’ятати, що любов, щастя та радість є в кожному.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up