На сходах - трава та навіть дерева. Як виглядають підземні переходи у Тернополі та чи потрібні комусь?

На сходах - трава та навіть дерева. Як виглядають підземні переходи у Тернополі та чи потрібні комусь?
  • Попри велику кількість населення, Тернопіль може похвалитися тільки двома підземними переходами, що розміщуються на дорогах з інтенсивним рухом машин.
  • Як «підземки» виглядають зараз, перевірили «20 хвилин».

Один з підземних переходів міста розташований біля ПАТ «Ватра», інший – поблизу ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон».

Чистий, але малоосвітлений

«Підземка» поблизу ПАТ «Ватра» виглядає чистою, але видно, що навіть косметичний ремонт тут давно не робили. На сходах вже навіть починають проростати деревця та інші рослини.

Відео дня

Одразу біля переходу розміщується крита зупинка, це дуже зручно, особливо в дощову погоду, адже людям не доводиться мокнути. 

Підземний перехід освітлюється тільки двома джерелами світла з обох сторін при вході. Видно, що раніше ламп освітлення було більше і розміщувалися вони вздовж всієї підземної частини переходу. Та зараз на їх місці або стирчать проводи, або ж місця, де мали б бути лампочки, закриті фанерними дошками та запінені.

Ще одна особливість «підземки» біля «Ватри» - «народна творчість» на стінах у вигляді графіті.

Викинути сміття ви можете в звичайні картонні ящики, що виконують функцію контейнерів. Їх в підземці є декілька.

Також відзначимо інтенсивний рух машин. Потік транспорту є майже безперервним, тому перейти дорогу в цьому місці, не скориставшись підземним переходом, є доволі небезпечно.

– Їжджу щоранку та щовечора через «Ватру» на роботу, – каже тернополянин Михайло. – Рух тут постійний. Думаю, якби підземного переходу не було, корки були б як в центральній частині міста.

Біля «Оріону» безпечно, але не чисто

Ще одна «підземка» - поблизу ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон». У самому переході є навіть магазини. На сходах також є сміття, а також рослинність.

Відзначимо, тут є і пандус для людей з особливими потребами. Перехід мав би освітлюватися, але лампочки в патроні не виявилося.

«Підземка» потребує, принаймні, косметичного ремонту. Графіті не так багато, але самі стіни є обшарпаними, а подекуди в павутинні.

Людей тут завжди багато, адже поблизу знаходиться ринок. Також відзначимо дорогу над підземним переходом. Нею теж рухається майже безперервний потік машин, а тому саме «підземка» є найбезпечнішим місцем аби перейти на іншу сторону.

Також в місті будують ще один перехід, біля Збаразького кільця, цього разу надземний.

Станом на 16 вересня виглядав він ось так.

Перехід облаштують ліфтами. Його протяжність складатиме близько 60 метрів. Вночі цей об'єкт має освітлюватися.

Опитування

Чи користуєтеся ви підземним переходом?

А як вважаєте ви, де ще потрібно встановити підземний або надземний перехід? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Альона Уманська

    Підземки потрібні !Зробіть їх сучасними з хорошим освітленням. Їх небагато, але нехай залишаються на згадку 😉
  • Іван

    перехід біля Оріону можна відновити, ба більше потрібно це зробити... а для цього треба перенести зупинку, яка зараз є, вона зовсім не пристосована для пасажирів, і там їй не місце... раніше не було світлофора, то люди йли коди хотіли, багато було дтп, не кажучи про затори... і зараз, виходиш з транспорту і вже на проїзджій території... та й ринок на дворі, ну що то за ринок прямо на вулиці... невже не можна організувати критий, нормальний, заодно зупинку перенести вперед, місце ж є, от і перехід згадобиться... господаря треба, а є поки що одні злодюги
  • Ivan Pizhitskij

    Цивілізований світ від підземних переходів вже відмовляється, замінюючи їх нормальним плануванням руху транспорту.
  • White Story

    Конче потрібен перехід на перехресті Шептицького і Живого
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up