Порожні полиці і таблички: чи дотримуються у магазинах міста заборони на продаж алкоголю? Ми перевірили

Порожні полиці і таблички: чи дотримуються у магазинах міста заборони на продаж алкоголю? Ми перевірили
  • На території Тернопільської області від неділі, 27 лютого, заборонено продавати алкоголь. Це рішення зумовлено вимогами воєнного часу.
  • Та чи дотримуються заборони торгівлі спиртним у магазинах та маркетах міста? Чи прибрали алкоголь з полиць? Ми перевірили.

Рішення про тимчасове призупинення продажу спиртних та слабоалкогольних напоїв прийняли на засіданні штабу оборони Тернопільщини. 

Дія обмежень, до слова, стосується не лише магазинів і продуктових мереж, а й кафе, ресторанів та інших закладів, що розповсюджують алкоголь на території громади й області.

Ми обійшли 6 магазинів у різних «точках» Тернополя та перевірили – чи у всіх них слухняно дотримуються заборони і зняли з продажу спиртне.

Відео дня

У супермаркеті «Сільпо», який на вулиці Максима Кривоноса, алкогольний відділ закритий. Висять ланцюги. Біля пива, яке окремо, стоїть табличка із написом «Алкоголь не продається!». Слабоалкогольні напої на час перевірки ще стояли на полицях.

Працівниці магазину «Тайстра», що недалеко від «Дому книги», на наших очах забирали весь алкоголь із полиць – міцні напої, пиво та «слабоалкоголку», та носили у підсобку. Охочі придбати спиртне були, однак касирка відповіла, що його вже не продають.

На час перевірки у маркеті «Сім23» (поблизу залізничного вокзалу) на полицях з алкогольними напоями висіла табличка-попередження про те, що цими товарами віднині торгувати заборонено.

У магазині торгівельної мережі «АТБ» на вулиці Миру більшість стелажів, на яких раніше стояли спиртні напої, тепер порожні. На момент відвідин маркету нашою журналісткою, усі винно-горілчані напої тут давно прибрали, а пиво якраз вантажили у візки. «Слабкий» алкоголь все ще стояв на полицях.

Продуктовий маркет SVOЇ спиртні напої також вже не продає. Щоправда, роздруківки із забороною продажу алкоголю, що приклеєні до пляшок, трохи дивні – на них пише, що обмеження діють згідно постанови Кабінету Міністрів від 29.12.2021. Ці дані, зрозуміло, невірні.  

У крамниці, що біля зупинки на вулиці Максима Кривоноса, алкоголь на час перевірки вже не продавали. Висять листки А4 з відповідним оголошенням. Прилавок відсунули від тютюново-алкогольного відділу. «Алкоголь не продаємо», – каже продавчиня, коли дивлюся у бік полиць, на яких ще є пляшки.

Опитування

А яка Ваша думка стосовно заборони продажу алкоголю в області?

А у магазинах поблизу Ваших жител вже прибрали алкоголь з полиць? Напишіть у коментарях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Natali Solopa

    Не ланцюги, стрічки чи таблички із забороною продавати алкоголь мають бути, а порожні полиці. Тільки так і не інакше!!

    Natalia Ignashevic reply Natali Solopa

    це по нашому,по тернопільськи.понти для приїзджих

keyboard_arrow_up