Скільки коштує купити приватний будинок на околицях Тернополя: ТОП-10 найдешевших пропозицій (ОГЛЯД)

Скільки коштує купити приватний будинок на околицях Тернополя: ТОП-10 найдешевших пропозицій (ОГЛЯД)
  • Декілька кімнат, веранда, сад та навіть власна свердловина на воду. Це й не тільки пропонують ріелтори і продавці в оголошеннях про продаж приватного будинку.
  • Більшість осель розташовані за 8-16 кілометрів від обласного центру – Тернополя, та потребують капітального ремонту. «20 хвилин» дізнались, за яку ціну можна придбати окреме житло на околицях міста та які умови обіцяють за найдешевші варіанти.
  • Ще ми запитали у тернопільському відділенні Асоціації ріелторів України, скільки в середньому коштує приватний будинок у селі під Тернополем. Про все читайте у матеріалі.

Для огляду наша журналістка проаналізувала лише вторинне житло. Це приватні (окремі) будинки, які продають на околицях міста – здебільшого у населених пунктах Білецької, Великобірківської,  Великоберезовицької та Підгороднянської сільських громад. Пропозиції різноманітні, та до більшості осель (крім самої нерухомості) пропонують ще й земельну ділянку. Деякі будинки умебльовані і знаходяться на хорошій локації. Цікаво, що окремі домівки продавці пропонують обміняти на авто. Інформація з оголошень та фото взяті з сайту dom.ria.com.

1. с. Буцнів (Великоберезовицька громада)

Продають двокімнатний будинок-дачу на вулиці Вишневій. Житло має два поверхи. Один метр квадратний площі, як вказано в оголошенні, вартує 78$. Стіни з дерева й цегли, на ділянці проведена вода, до оселі – світло. Немає опалення. Продавець пише, що облаштована кухня. На фотографії видно, що всередині є меблі. Крім будинку, ви отримуєте земельну ділянку на 5 соток.

Відео дня

Площа: 54 м² (житлова – 42 м², кухня – 8 м²).

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 2.

Вартість: 4 200 $ (157 303 гривні).

Відстань до Тернополя: 12 кілометрів.

2. с. Великий Глибочок (Білецька громада)

Цей житловий будинок одноповерховий, без меблів, але із земельною ділянкою на 9 соток. Розміщений на бульварі Шевченка у Великому Глибочку. Житло збудоване орієнтовно у 1917-1969 роках. В оголошенні наголошують, що будинок потребує капітального ремонту. Стіни глинобитні, перекриття дерев’яне, підлога дощата, опалення індивідуальне, пічне. На подвір’ї стоїть криниця, до оселі підведена електрика (лічильник), газ на ділянці, каналізації немає. Туалет надворі. В будинку є кухня, погріб та комора. Село має хороше транспортне сполучення, поблизу магазини, школа, дитсадок, Нова пошта тощо.

Площа: 71 м² (житлова – 42 м², кухня – 9 м²).

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 3.

Вартість: 6000 $ (224 719 гривень).

Відстань до Тернополя: 11 кілометрів.

3. с. Миролюбівка (Великоберезовицька громада)

Одноповерховий будинок можна купити з ділянкою на 18 соток. Він знаходиться на вулиці Нова у Миролюбівці. Один квадратний метр площі коштує 68$. Житло у хорошому місці в центрі села. Стіни цегляні, опалення відсутнє. Під’їзд до будинку асфальтований. Цікаво, що продавець пропонує придбати це житло під будівництво складу. Також він не проти обміняти цю нерухомість на автомобіль.

Площа: 100 м².

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 4.

Вартість: 6800 $ (254 682 гривні).

Відстань до Тернополя: 16 кілометрів.

4. с. Івачів Горішній (Білецька громада)

В цьому оголошенні пропонують двокімнатний будинок прямо в центральній частині села, з фруктовим садом і ділянкою на 16 соток. Опалення централізоване, стіни цегляні. До оселі підведена вода, світло, газ біля ділянки. З вікон відкривається гарний вид на озеро. Є підвал. За 1 м² площі просять 171$.

Площа: 50 м².

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 2.

Вартість: 8560 $ (320 599 гривень).

Відстань до Тернополя: 14 кілометрів.

5. с. Смиківці (Великобірківська громада)

Продається дачна ділянка з будинком у кооперативі «Веселка», що в районі Смиківців. Оселя зведена у 1980-1989 роках. Вона дерев’яна на кам’яному фундаменті. Власник вказує, що все доглянуто, є молодий плодовий сад, на подвір’я зручний заїзд. Територія огороджена по периметру. Газ «йде» по краю ділянки, також проведена електрика. Воду можна набрати з власної свердловини.

Площа: 5,25 м².

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 10000 $ (374 532 гривні).

Відстань до Тернополя: 9,7 кілометрів.

6. Другі Львівські дачі (с. Довжанка)

Будинок має три кімнати та кухню. Є горище, підвал, цокольний поверх, гараж і два приміщення під комірку. Житло продається з деякими меблями. Дача стандартна, із земельною ділянкою на 6 соток. Продавець наголошує, що газ і вода в будинок не підведені, лише світло. Оселя збудована з піщаних блоків, вона неоштукатурена і не утеплена. Частина даху покрита бляхою, інша частина – шифером. Встановлені металопластикові вікна, але в оголошенні зазначено, що двох ще бракує – в кухні та у залі. Поруч город й невеликий сад із плодовими деревами та кущами. За 30 метрів від будинку зупинка, в село ходять маршрутки.

Площа: 64 м².

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 3.

Вартість: 10000 $ (374 532 гривні).

Відстань до Тернополя: 8,3 кілометрів.

7. с. Мишковичі (Великоберезовицька громада)

До вашої уваги одноповерховий будинок на вулиці Богуна із земельною ділянкою на 10 соток. Оселя, як пише ріелтор, світла і простора, всередині дві кімнати. Двір тихий. Стіни з цегли, опалення індивідуальне, домівка неутеплена. Один метр квадратний площі, як вказано в оголошенні, обійдеться вам у 250 $.

Площа: 40 м².

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 2.

Вартість: 10000 $ (374 532 гривні).

Відстань до Тернополя: 14 кілометрів.

8. с. Забойки (Підгороднянська громада)

На продаж виставили окремий двокімнатний будинок в селі Забойки, на вулиці Руська. Він розміщений на земельній ділянці у 20 соток. Домівка потребує ремонту, вказує продавець. Метр квадратний площі коштує 210 $.Опалення централізоване. Домівка стоїть в центрі села, поблизу автобусна зупинка. Всі деталі уточнюйте за телефоном. Можливий торг, пропозиція без комісійних.

Площа: 50 м².

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 2.

Вартість: 10500 $ (393 258 гривень).

Відстань до Тернополя: 14 кілометрів.

9. с. Ігровиця (Білецька громада)

Пропозиція від посередника. Цей окремий одноповерховий будинок має три кімнати. Він розміщений на ділянці у 15 соток на вулиці Вербівська. Стіни цегляні, опалення комбіноване. Оселя повністю без ремонту, але є трохи меблів.

Площа: 66 м² (кухня – 7.1 м²).

Поверх: 1 поверх.

Кількість кімнат: 3.

Вартість: 11000 $ (411 985 гривень).

Відстань до Тернополя: 17 кілометрів.

10. с. Малашівці (Тернопільська міська громада)

Будинок, як пише в оголошенні на сайті, це «коробка з тимчасовим покриттям». Він двоповерховий, з другого поверху відкривається панорамний вигляд на Івачівський став. Продавець радить, що можна зменшити площу, розібравши верхній поверх. Стіни в домівці цегляні, до будинку проведені всі комунікації. Разом із нерухомістю ви купуєте земельну ділянку у 25 соток. Вулиця «обжита».

Площа: 300 м².

Поверх: 2 поверхи.

Кількість кімнат: 4.

Вартість: 11500 $ (430 712 гривень).

Відстань до Тернополя: 18 кілометрів.

Скільки коштує будинок на околиці міста?

Ціни на купівлю приватних будинків на околицях Тернополя залежать від місця розташування оселі, типу і років забудови, якості матеріалів та ремонту. Про це розповідає Любов Мойсюк, в. о. голови Тернопільського відділення асоціації ріелторів України. В середньому, вартість будинків коливається в межах 40-200 тисяч доларів. Найдешевший приватний будинок, за словами фахівчині, обійдеться у 32 тисячі доларів, а найдорожчий – приблизно у 800 тисяч доларів.

– У час повномасштабної війни попит на придбання приватних будинків впав. Проте, вони подешевшали на 10%. Дешеві домівки характерні раннім роком забудови, не надто хорошим станом й місцем розташування, земельною ділянкою. Більшість з них потребують реконструкції, – говорить Любов Мойсюк.

Щодо Тернополя, найдорожче коштують приватні будинки у центральній частині міста й ті, які біля ставу. В середньому, ціни на приватні будинки в самому місті становлять 85-220 тисяч доларів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Viktor Baranov

    "Продавець радить, що можна зменшити площу розібравши другий поверх" 😂😂😂😂 ще б продавець підрахував у скільки обійдеться така робота новому власникові 😉
  • Олег Селецкий

    !
  • Павло Бородайко

    Якщо в селі то хуйня копійки коштує а якщо біля Тернополя по сусідству з такими крутіками як я,то дорого буде!

keyboard_arrow_up