Скільки коштує орендувати квартиру на Новий рік у Тернополі й Карпатах? Ми дізнались

Скільки коштує орендувати квартиру на Новий рік у Тернополі й Карпатах? Ми дізнались
  • Ми дізнались, скільки коштує добова оренда помешкання в Тернополі на 31 грудня.
  • Чи є вільні варіанти та чи не «накручують» ціни орендодавці?  
  • А також поцікавились, чи легко забронювати житло на добу в Карпатах, адже ця локація найпопулярніша у зимовий сезон.

До Нового року залишилось менше місяця. Багато людей планують святкувати його не вдома, тому шукають окрему квартиру або ж хочуть відпочити десь в інших областях.

Цьогоріч подобова оренда квартири для святкування Нового року у Тернополі обійдеться дешевше, ніж минулого року. Ажіотажу навколо помешкань, які люди хочуть забронювати на 31 грудня, немає, коментує «20 хвилин» голова Тернопільського відділення Асоціації ріелторів України Марія Хомин.

– За інформацією наших агенцій нерухомості, ринок наразі спокійний. Запитів на подобову оренду квартири на Новий рік в Тернополі досить мало. Якщо вони і є, то вартість помешкання на Новорічну ніч знизилась на 20%. Якщо порівняти, то минулого року оренда одно- чи двокімнатної квартири була 3000 гривень за добу, а цього року – 2200-2500 гривень, – говорить Марія Хомин.

Відео дня

Які квартири можна орендувати?

Знайти квартиру, яку можна орендувати на Новорічну ніч, у Тернополі буде непросто. На платформі нерухомості DOM.RIA станом на 28 листопада є всього 71 пропозиція оренди. Щоправда, на 31 грудня серед них можна забронювати тільки 7 квартир. Таку кількість ми отримали, натиснувши на фільтри «На Новий рік» та «На свята», які можна використати при пошуку.

Ціни на помешкання коливаються від 350 до 1100 гривень за добу. Майже всі квартири у цьому переліку – однокімнатні. Дві квартири для оренди на Новий рік розміщені на Східному, три – у Центрі міста та по одній на «Канаді» і в районі Старого парку.

У дописах ріелтори або власники приміщень вказують кількість спальних місць та умови, які отримає орендар: комунікації, меблі та техніка, дизайн, віддаленість від магазинів та центральної частини міста тощо. У квартирах, які ми проаналізували, є в середньому від двох до чотирьох спальних місць. Лише в одне з семи помешкань дозволено заселятися з тваринами.

Більшість квартир, які реально орендувати на Новий рік у місті – однокімнатні, як ми вже згадували. Порівняємо вартість їхньої оренди на 31 грудня з вартістю у звичайний день. Тобто, дивимось на варіанти без використання фільтру «На Новий рік». Ціни не надто відрізняються і коливаються від 350 до 1200 грн за найкращі варіанти. Можливо, вартість зміниться ближче до свят.

Що пропонують людям?

Коротко про умови кожної з квартир. Найдешевша, яка на вулиці Підгородній, обійдеться вам у 350 гривень. Щоправда, вона у будинку з п’ятьма окремими кімнатами, тому імовірно, що власник вказав вартість за оренду однієї кімнати. У домі є два санвузли з необхідною косметикою, простора та багатофункціональна кухня, відпочинкова зона з кальяном і каміном, можна приготувати страви на мангалі. На території є спортмайданчик і парковка. Сюди можна заселитись з домашнім улюбленцем.

Однокімнатну квартиру на проспекті Степана Бандери можна орендувати за 600 гривень. Вона має сучасний дизайн, індивідуальне опалення, всі необхідні меблі, є кухонний посуд, постільна білизна та засоби гігієни, Wi-Fi. Вимоги до проживаючих – наявність документів, які підтверджують вашу особу.

Дещо дорожче коштує однокімнатне помешкання вулиці Вояків дивізії Галичина – 650 гривень. Квартира у новобудові з євроремонтом, є двоспальне ліжко і двоспальний диван, багато техніки, Інтернет, кабельне телебачення. Автівку можна поставити на безкоштовній парковці з відеонаглядом.

– Заїзд – з 14:00, виїзд – до 12:00. Ціна вказана при проживанні від трьох діб і може змінюватись залежно від тривалості проживання, вихідних та святкових днів, – вказує в оголошенні продавчиня.

На вулиці Микулинецькій також здають квартиру на Новий рік. Її ціна – 900 гривень за добу. Продавчиня запевняє, що помешкання обладнане необхідною технікою, посудом, косметичними засобами. На кухні можна готувати їжу. Квартира вміщає двох гостей. Також є безкоштовна парковка.

На добу оренда квартири на вулиці Крушельницької коштує 952 гривні. Власник пише, що вона «зручна та простора», з євроремонтом. Є все необхідне для комфортного проживання. Ціна залежить від кількості днів, на які збираєтесь бронювати житло. При заселенні обов’язково показати паспорт.

Однокімнатну квартиру на вулиці Шопена можна орендувати за 999 гривень на добу. У дописі йдеться, що у ній є все для проживання: побутова техніка, ліжко з ортопедичним матрацом, велика ванна кімната, постіль та рушники, засоби гігієни, посуд тощо. Дозволяють зняти цю квартиру для проведення фотосесій та відеозйомок. Щоправда, орендувати це житло можна виключно з 18 років.

– Максимум четверо гостей. Кількість проживаючих обговорюємо заздалегідь. Заселення можливе при наявності документа, який засвідчує особу. Ранній заїзд та пізній виїзд обговорюється додатково. Ціна вказана за двох людей та залежить від кількості днів проживання, – також пишуть в оголошенні.

І наостанок найдорожчу квартиру для оренди на Новий рік знаходимо на вулиці Микулинецькій за 1100 гривень. Продавець пише, що вона затишна та має сучасний дизайн, з технікою та іншими зручностями, вміщає до чотирьох гостей. На першому поверсі будинку одразу продуктовий магазин.

Проте, деякі власники відмовляються здавати квартиру подобово для святкування Нового року. Орендувати помешкання на 31 грудня можна виключно для проживання. Про це відразу вказують в оголошеннях. «Проведення вечірок та святкувань заборонено!» або «Проводити святкування та вечірки не можна» – такі умови знаходимо в дописах.

Щодо решти квартир, їхні власники прямим текстом не пишуть про заборону, тому якщо хочете там святкувати, при бронюванні запитайте за це.

Скільки коштує житло в Карпатах на добу?

Не всі хочуть проводити Новорічну ніч в Тернополі. І попри те, що другу зиму Україна живе в умовах повномасштабної війни, чимало містян планують свій відпочинок деінде. Найпопулярніша локація –Карпати. Останнім часом поширена й тенденція бронювати житло в останній момент, оскільки люди не завжди планують поїздку заздалегідь і ухвалюють такі рішення напередодні 31 грудня.

То у скільки вам обійдеться помешкання у Карпатах на Новий рік? Ми проаналізували доступні варіанти на добу. Карпати займають дві третини Закарпатської області. Тому шукаємо вільні помешкання на Новий рік саме тут.

Для порівняння, на сайті DOM.RIA станом на 28 листопада є вільних 40 квартир, а ось на 31 грудня знаходимо тільки 6 квартир, які ще можна орендувати. Вони знаходяться у Поляні (Сваляві), Ужгороді та Берегово. Квартири одно- та двокімнатні, а коштують від 900 до 1600 гривень на добу.

На сайті Booking.com значно більший вибір помешкань на Новий рік. Ми шукаємо житло для двох дорослих. Якщо збираєтесь заїжджати 30 грудня, а виїжджати 1 січня – є 97 варіантів. Якщо заселятися вдень 31 грудня – всього 72 пропозиції. Сервіс застерігає: «На ваші дати недоступні 82% помешкань». А до прикладу, якщо шукати житло на 28-29 листопада, знаходимо аж 253 пропозиції.

Якщо відсортувати доступні позиції від хостелів, підселення у сім’ю та інших помешкань, де точно буде незручно провести Новорічну ніч, то залишається лише 34 варіанти. Це всього 9% від загальної кількості осель, які доступні на «Букінгу» у звичайний день.

Наразі на 31 грудня можна орендувати 34 приватні помешкання або повністю апартаменти, 18 апартаментів (покімнатно), номер у 15 готелях та кімнату в одному готелі типу «ліжко і сніданок». Ціни «кусаються»: найдешевший варіант – 1000 гривень, але він такий один. Решта пропозицій коштують від 1500 до 11 200 грн за добу. Важливо, що стандартних номерів майже немає для бронювання. Залишились лише «напівлюкси» та «люкси».

Вільні помешкання досі є в Ужгороді, Мукачево, Порошково, Кольчино, Михайлівцях, Калужі тощо. Але приватних будинків або номерів у готелях попри те, що до Нового року ще місяць, вже обмаль.

Опитування

Де ви святкуватимете Новий рік?

А Ви плануєте відзначати Новий рік? Яким чином? Проголосуйте і пишіть у коментарях!

 

Читайте також: 

На Театральному майдані освятили різдвяну шопку та засвітили головну ялинку (НАЖИВО)

Афіша на тиждень: куди піти в Тернополі 6-13 грудня

На Театральному майдані відкрили Казкову резиденцію святого Миколая

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Василь Киращук

    А не дешевше обійдеться піти на добу на передову тим, хто не хоче зустрічати вдома  новий рік.
  • Оля Паніна

    Що абсолютно концептуально нічим від знімання квартири на новий рік чи поїздки і термали чи буковель нічим не відрізняється.
  • Володимир Степанович

    Коментарів немає,бо всі антиялиночники на концерті в Березілі!

    Володимир Степанович reply Володимир Степанович

    Оксана Авраменко ну, я за ялинку і я не на концерті,і новий рік не святкую,і що?

    Оксана Авраменко reply Володимир Степанович

    Володимир Степанович ну, я проти ялинки і я не на концерті, і новий рік не святкую, і що?

    Володимир Степанович reply Володимир Степанович

    Oksana Kalynovych напевне, не спорю! Але,я  б хотів почитати коментарі антиялиночників,що не на часі,тернополяни- такі сякі, ракета попаде ну і інше в такому ж стилі.)))

    Oksana Kalynovych reply Володимир Степанович

    Володимир Степанович Наталія Бучинська, чудова співачка!

    Володимир Степанович reply Володимир Степанович

    Nazar Kmdrd якась співачка,здається Бачинська.

    Nazar Kmdrd reply Володимир Степанович

    Володимир Степанович хто виступає?
  • myvova83

    Шо вже взагалі куку???

keyboard_arrow_up