Партнер рубрики Події

«Снаряд влучив прямо у бліндаж»: на Сході України загинув сержант Іван Дедюх з Тернополя

«Снаряд влучив прямо у бліндаж»: на Сході України загинув сержант Іван Дедюх з Тернополя

Сержанту 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Івану Дедюху було 37 років. Він загинув поблизу Старогнатівки 27 червня від поранень внаслідок розриву невідомого боєприпасу.

Військовий народився 21 січня 1983 року. На Донбасі Іван воював ще з 2014 року. Загинув сержант Іван Дедюх 27 червня.

Про смерть військового повідомила на своїй сторінці у соцмережі Diana Dovhan.

- Загинув Герой України! Наш захисник! Іван Дедюх! Любий дядько, брат, син і тато! Ми тебе любимо, не віримо що таке сталось! Тобі було всього навсього 37 років! Дякуємо, що оберігав наш спокій, тепер ти в кращому світі, спочивай з миром! Твоя війна закінчилась! - написала Diana Dovhan.

Відео дня

Як дописала вона в коментарях, під час обстрілу чоловік знаходився в землянці, внаслідок влучення снаряду його завалило бліндажем.

– Як шкода. Такий був сміливий, лише на "нулі" весь час, ні в які тили,  – дописав один із знайомих захисника. – Знав його особисто, новина просто вразила, дуже, дуже шкода.

Про те, що боєць загинув повідомляє і штаб ООС.

На Донбасі 27 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Як повідомляли у прес-службі Операції об’єднаних сил, 27 червня біля Старогнатівки внаслідок розриву невідомого боєприпасу було поранено двох українських військових. Один з них помер через множинні осколкові поранення, другого доставили до лікувального закладу.

«Командування Об’єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а пораненим захисникам бажає скорішого одужання», — йдеться у записі штабу ООС.

Район Старогнатівки на мапі

Співчуття з приводу загибелі тернополянина висловлене і на сайті Тернопільської міської ради.

Прощання з Героєм відбудеться у Тернополі в середу, першого липня.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині, друзям та знайомим Івана Дедюха. Вічна йому пам'ять. Герої не вмирають!

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Светлана Медведева

    за що  загинув? ЗА смерть таких же  людей  Украини  з того боку
  • Ігор Вовчак

    Слава нації та смерть ворогам
    ворогам
  • Ігор Вовчак

    Сссс
  • Eqwerty uuu

    Это все мясо

    Ростислав Гарасимчук reply Eqwerty uuu

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up