Світ разом з Україною: що про нас пишуть у світовій пресі

Світ разом з Україною: що про нас пишуть у світовій пресі

Увага всього світу прикута до подій в Україні.

Великобританія

Відео дня

The Telegraph повідомляє про обстріл Маріупольського театру, зазначаючи, що цей інцидент є одним із багатьох, які тепер очікують на розгляд головним прокурором Міжнародного кримінального суду.

Європа

Австрія. Фото на першій шпальті австрійської газети KURIER підписано: «За три тижня з початку війни читачі нашої газети пожертвували 1 040 000 євро на допомогу Україні Карітас. "Ця згуртованість приголомшує", - говорить про цей жест щедрості директор "Карітас" Герберт Бейгльбек. Спасибі!"

Ще два матеріали:

• Де діти з України зараз підуть до школи

• росія вимагає нейтралітету України як в Австрії

Іспанія. «росія та Україна в переговорах погоджуються на припинення вогню» - це анонс матеріалу на третій шпальті, на 11 шпальті матеріал «Українська влада звинувачує російську армію у знищенні театру з біженцями в місті Маріуполь» про це анонси на першій шпальті в іспанській газеті La Vanguаrdia. Головне фото підписано: «Президент України Володимир Зеленський учора виступив перед Конгресом США, який одностайно аплодував йому»

Окремо анонс матеріалу, про росіян у Барселоні. У них скінчилися гроші на замок. Росіяни, що у Барселоні, страждають від економічних санкцій проти Росії і вони закінчилися гроші на оплату побутових витрат. Також фото президента Франції підписано: Макрон копіює стиль Зеленського.

Бельгія. На фото першої шпальти De Morgen: «MEDIA ДЛЯ ВРЯТУВАННЯ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ. Інтернет, радіо та телебачення для України»

Уряд розсилає попередження через Facebook, Telegram та WhatsApp. На жаль, українці вже експлуатуються у нашій країні. Велике занепокоєння викликає експлуатація українських біженців. Різні організації вже повідомляють про перші випадки сексуальної та економічної експлуатації у нашій країні. Уряд починає діяти. На початку цього місяця соціальна інспекція провела обшук у єврейській м'ясній лавці в Антверпені. Виявилося, що там працюють три українки із зарплатою 7 євро на годину. Ще одна історія прийшла в Пайоке, центр для жертв торгівлі людьми. Фламандець запропонував українці у Румунії залишитися з ним. В обмін на сексуальні послуги, тобто. Декілька організацій раніше застерігали від такої практики. "Ми повинні відкрити наші серця біженцям", - говорить Хайді Де Пау, генеральний директор Child Focus. "Але ми не повинні заплющувати очі на пов'язані з цим ризики". Українці, які приїжджають у нашу країну, можуть стати жертвами контрабандистів, які пропонують їм роботу, де їх зрештою експлуатують. "В дорозі вони надзвичайно вразливі", - пояснює Клаус Ванхут з Payoke. «Вони не знають мови, але не знають звичаїв та культури. Вони шукають". Той, кому потім пропонують зарплату 600 євро на місяць, швидко спокушається. Це приблизно втричі більше за мінімальну заробітну плату в Україні. Однак у Західній Європі цього більш ніж достатньо. Але є й ризики, коли сім'я, що приймає українцтв у Бельгії. "Може статися так, що сім'я попросить біженців допомогти з прибиранням або доглянути дітей", - говорить Ян Нокерт з Fairwork Belgium, організації, яка бореться з економічною експлуатацією. «Біженці робитимуть це із подяки за гостинність. Але в минулому ми вже бачили ситуації, коли сім'я, що приймає, скасовує допомогу з прибирання або ясла і вимагає біженцям взяти на себе цю роботу».

Італія. "Театр у крові" - напис на фото з Маріуполя, італійської газети La Stampa. Міністр України Верещук порівняла путіна із Бен Ладаном.

 

США

Зеленський вимагає від Конгресу допомоги, оскільки росія обстрілює міста.

На фото: «Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед Конгресом у середу, порівняв війну росії з нападом на Перл-Харбор».

Також видання пише: У середу українські сили зробили контрнаступ проти російських позицій, прагнучи завдати, за словами одного чиновника, «максимальних втрат», незважаючи на те, що російські військові, що вторглися, активізували свої смертоносні атаки на міста.

У Маріуполі в результаті авіаудару було зруйновано театр, в якому, за словами міської та обласної адміністрації, сховалися близько 1000 людей, а на фотографіях та відео, розміщених у мережі, видно уламки будівлі, що горять.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up