«Він уже в стані інфаркту»: чому в Тернопільському ставі гине велика риба?

«Він уже в стані інфаркту»: чому в Тернопільському ставі гине велика риба?

Уже майже місяць місцеві спостерігають велику мертву рибу вздовж Тернопільського ставу, яку час від часу прибиває до берега. У чому причина такого явища, цікавилися «20 хвилин».

Журналісти "20 хвилин" запитали в екологів, з чим може бути пов'язана загибель риби.

«Забруднення води або мор малої риби» 

Орест Сінгалевич, начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації:

Відео дня

– Забруднення води в Тернопільському ставі може викликати загибель риби, але такого фактору ми не виявили. Ще одною причиною, ймовірно, є мор дрібної риби, особливо хижої, насамперед окуня, який дуже сильно реагує на зміну хімічного складу води. Цього ми також не відмітили. А отже, причини в іншому.

 

«Причини з'ясуємо, коли отримаємо дані про аналіз води» 

Леонід Бицюра, заступник міського голови:

– Причин може бути декілька. Загибель риби може бути пов'язана з весняним мором, але її кількість не є критичною. Також це може бути внаслідок скиду забруднюючих речовин, але ми цього не зафіксували. Останній раз дослідження озера проводили в кінці березня, тому новіших даних про це немає. Повторні аналізи будуть приблизно за місяць, тоді ми вже будемо знати причини.  

 

«Тернопільський став треба реанімувати» 

Олександр Філь, еколог:

– Точних причин я сказати не можу. У цілому, це може бути пов'язано з надмірним забрудненням Ставу. Той комплекс заходів, який є в програмі рятування Ставу, ще не виконали. Дуже багато каналізаційних стоків іде в Став. Його треба реанімувати, бо він вже в стані інфаркту.

 

 

А як ви гадаєте, з чим пов'язана загибель великої риби в Тернопільському ставі? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вован

    В Зборівському районі поблизу сіл Вертелка і Мшанець поспливала риба в річках і ставках говор ять що був викид якихось відходів з молокозаводу ,що у Мшанці
  • Сергій

    Нехай поставлять на озеро ті залізні кущі, які недавно поставили в парку. Може вода від них очиститься...
  • Олексій Онишко

    Весняний мор це коли став затягнутий кригою і від нестачі кисню гине риба, а спливає весною, а поля ніхто не бачить з боку впаду річки і дальше до Івачова. Можливо просто треба взяти аналізи на пестициди якими кроплять поля ві сарників і шкідників. Чи санепідем станції очі грошима поросли.
  • Марія Давида

    Та вся каналізація з пивзаводу стікає в озеро а мили дороги неохлором дизенфікували от і результат
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up