Як драйвово відпочити у Тернополі та скільки це коштує: ми зібрали для вас найцікавіші варіанти

Як драйвово відпочити у Тернополі та скільки це коштує: ми зібрали для вас найцікавіші варіанти
  • Можливості екстремального дозвілля в нашому місті різноманітні. Ранки вихідних днів можна почати не з кавою у ліжку, а у крутому квадро-турі на вершину Тернополя, або на фотосесії з кіньми, або прямісінько у небі, під час польоту на параплані чи паратрайку.
  • Освоїти такі види драйвового відпочинку до снаги навіть новачкам, та чи багато грошей це вартуватиме? Про все дивіться у нашій підбірці.

Літо невдовзі закінчиться, а багато хто досі так і не отримав яскравих вражень. Попри війну в державі, життя продовжується. Повноцінно відновити сили та здолати моральну втому можна лише за умови зміни виду діяльності. Туризм та подорожі – це чи не найкращий вид відпочинку, аби розважитись, отримати нові емоції, зробити свій день трішки насиченішим, покращити самопочуття й зміцнити організм. Що робити в Тернополі? Читайте далі.

Прогулянка верхи на конях

Вона не лише позитивно впливає на фізичний стан здоров’я людини (допомагає при захворюваннях опорно-рухового апарату, органів травлення та кровообігу, дихальної, нервової та ендокринної систем тощо), а й є хорошим способом зняття емоційного стресу.

Катання на конях всім охочим пропонують у селі Петриків, що під Тернополем, за адресою: вулиця Долина, 19 (біля старої церкви).

Відео дня

Кінна прогулянка обійдеться вам у 400 гривень за одну людину і триватиме 1,5 год. Також тут проводять фотосесію на конях. За світлини доплачувати не потрібно. Маршрут теж непростий, пролягає через навколишні поле та ліс.

Квадро-тур на вершину Тернополя

Стартують поїздки від розважального комплексу Riverside, що за адресою: вулиця Чумацька, 1А). Від «Прокат квадроциклів Тернопіль» можна обрати один з трьох маршрутів: екстремальний, прогулянковий або квадро-тур на вершину Тернополя. Забронювавши останнє, побачите мальовничу галявину в лісі Загребелля, проїдете повз вело-парк та ущелини, здійсните крутий спуск та підйом, переїдете через весь ліс та опинитесь на галявині біля ставу.

Квадро-тур триває 2 години. У його вартість входять: інструктаж напередодні, водостійкий костюм, захисний шолом та окуляри. Також за вашим проханням інструктор здійснює фото- і відеозйомку. Для поїздки не треба мати права! Мінімальний допустимий вік для самостійної прогулянки – 16 років. Цікаво, що при пред’явленні документу у день народження або до п’яти днів після діє знижка -30% на тур. Також мають подарункові сертифікати.

Організація працює за попереднім бронюванням! Це можна зробити так:

  • перейти за лінком в шапці профілю: https://www.instagram.com/kvadro_ternopil/;
  • написати в дірект на Інстаграм-сторінці;
  • зателефонувати за номером: +38 067 950 00 42.

Дивовижний політ на параплані

Це один з найдоступніших способів помилуватись пейзажами природи з висоти пташиного польоту. Параплан – це надлегкий літальний апарат, який легко маневрує у повітрі, вловлюючи його потоки. Політ можливий за хорошої погоди, адже підйом конструкції здійснюється з використанням лебідки.

Стартові локації польоту знаходяться в радіусі 20 кілометрів від Тернополя. Вибір конкретного місця залежатиме від напрямку вітру. Ціна польоту – 1500 гривень за 10-15 хвилин. За додаткову оплату можна взяти GoPro, що зафіксує щирі емоції під час польоту. На місці надається шолом для безпеки. Послуга доступна від 14 років у присутності батьків.

Важливо: ваша вага має бути в межах від 40 до 120 кг. У повітрі температура одразу знижується на 5-7 градусів, тому одягніть зручний сезонний одяг. Оберіть взуття, яке не злетить.

На місці вас зустріне інструктор: проведе інструктаж з техніки безпеки та підготує до польоту. Повітряна подорож проходить на висоті 500-700 метрів.

Для замовлення польоту на параплані, можна легко придбати подарунковий сертифікат на сайті: https://kava.ua/uk/certificates/polet-na-paraplane-v-ternopole. Оплата готівкою або карткою.  Відправляють його Новою поштою або на ваш email. Якщо бажаєте скористатися послугою самостійно, то напишіть або зателефонуйте за номером: +38 093 633 96 62 (Viber, Telegram).

Екстремальний політ на паратрайку

Це можливість зловити хвилю драйву та адреналіну. Паратрайк є доволі легким  літальним апаратом, який використовує параплан як крило. Відмінність в тому, що паратрайк має двигун з повітряним гвинтом, який допомагає йому піднятись в небо та опускатись на землю самостійно. Політ на паратрайку можливий для однієї особи або для двох на вибір – у Тернополі чи Теребовлі. В будь-якому випадку, точно отримаєте порцію задоволення та приємних спогадів.

Вартість послуги залежить від часу. Політ на паратрайку в Тернополі для одного (15 хвилин) коштує 1 600 грн, а за 20 хвилин у повітрі беруть 2000 грн. Натомість 10 хвилин польоту на паратрайку для двох обійдеться у 2 400 грн, а 20 хвилин – у 3800. На місці кожному пасажиру надається захисний шолом.

Спершу вам проведуть інструктаж про будову паратрайку й основні нюанси управління. Після цього відбудеться політ над локацією. Пасажир разом з пілотом знаходитимуться всередині просторової рами, яка захищатиме їх у подорожі. Є нюанс – ваша вага не має перевищувати 120 кг, а двох клієнтів – не більше 160 кг. Польоти відбуваються тільки за хороших погодних умов.

Для замовлення польоту на паратрайку, можна легко придбати подарунковий сертифікат на сайті: https://kava.ua/uk/certificates/polet-na-paratrayke-v-ternopole. Оплата готівкою або карткою. Його теж відправляють його Новою поштою або на ваш email. Якщо бажаєте скористатися послугою самостійно, то напишіть або зателефонуйте за номером: +38 093 633 96 62 (Viber, Telegram).

Політ на справжньому літаку CT2K

Це чудова можливість пролетіти над містом й оглянути його найцікавіші місця під незвичним ракурсом. Літак компактний і гарно маневрує, а ще оснащений великими панорамними вікнами, з яких відкриваються неймовірні пейзажі.

Політ на літаку СТ2К в Тернополі коштує 1800 гривень за 20-25 хвилин. Вам спершу треба дістатись стартової точки – аеропорту. Там вас зустріне пілот, проведе інструктаж з техніки безпеки та ознайомить з будовою літака. Політ відбуватиметься в межах Тернополя. Літак підніметься на висоту орієнтовно 350-500 метрів. Пілот продемонструє всі особливості авіамоделі.

На місці клієнту видадуть навушники з системою радіомовлення для зв’язку. Обмежень по віку немає. Єдине – ваша вага не повинна перевищувати 110 кг.

Для замовлення польоту на літаку, можна легко придбати подарунковий сертифікат на сайті: https://kava.ua/uk/certificates/polet-na-samolete-ct-2k. Оплата готівкою або карткою. Його теж відправляють його Новою поштою або на ваш email. Якщо бажаєте скористатися послугою самостійно, то напишіть або зателефонуйте за номером: +38 093 633 96 62 (Viber, Telegram).

А які ще можливості для активного відпочинку в Тернополі Ви знаєте? Що цікавого пробували та скільки це коштує? Напишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Тернопіль Міськсвітло

    Кому війна а кому "драйвовий" відпочинок.
  • Павло Биков

    Та які тут можуть бути враження?
  • Тамара Кізлик

    Вражає!
  • Ярік Мазуренок

    Чого діскатєк і барів не відкриють це тлже відпочинок

keyboard_arrow_up