Тернополяни за кордон: у які країни потрібно робити ПЛР-тест

Тернополяни за кордон: у які країни потрібно робити ПЛР-тест
  • Дедалі більше країн, котрі постраждали від коронавірусу не так сильно відкривають свої кордони для туристів. Та багато європейських країн залишаються закритими для українських туристів.
  • Які країни є найпопулярнішими для відпочинку серед тернополян, куди вже можна виїхати на роботу та за яких умов ви зможете подорожувати в ту чи іншу країну, цікавилися «20 хвилин».

Станом на четверте вересня українці можуть подорожувати до 48 країн світу. Та все ж для тернополян популярними є традиційні туристичні країни

Найпопулярніші – Туреччина та Єгипет, слідом Болгарія та Хорватія

В туристичній агенції Star Tour, нам розповіли, що найпопулярнішими напрямки для тернополян є Туреччина та Єгипет. Дещо меншою популярністю користується Хорватія, Болгарія та Чорногорія.

Відео дня

Хорватія - країна, при в'їзді до якої потрібно мати ПЛР-довідку

Для відпочинку в Туреччині вам не потрібно проходити самоізоляцію та ПЛР-довідку. А от аби відпочити в Єгипті вам потрібно пройти тестування на відсутність коронавірусу по приїзді в цю туристичну країну. Їдучи в Україну тестування робити не потрібно.

В Болгарію ПЛР- довідки не потрібно. У Хорватію та Чорногорію від вас вимагатимуть пройти тестування.

Якщо ви повернулися з Франції, Іспанії, Румунії, Чорногорії чи Хорватії, вам потрібно пройти обов'язкову самоізоляцію протягом двох тижнів, або ж надати негативну ПЛР-довідку.

Подекуди ціни на відпочинок зменшилися

В туристичній агенції  Travel Store нам розповіли, що за останніх пів року ціни на відпочинок в туристичні країни не змінилися, а подекуди і зменшилися. Так, п'ятизіркові готелі для двох у Єгипті з відпочинком на тиждень вартують від 750 доларів, у Туреччині – від 600 доларів.

В турагенції кажуть, що ціна на відпочинок залежить від самих умов готелю та міста, яке ви обрали

Країни Європейського Союзу, такі як Польща чи Німеччина – закриті, якщо їхати туди без туристичних віз. З робочими візами виїзд дозволяють.

У Польщі вимагають 14-денну обсервацію

Як йдеться на сайті Посольства України в Польщі, для перетину кордону, громадяни не зобов'язані надавати документацію щодо поточного стану здоров'я.

Тим не менш, громадян інших країн зобов'язують пройти 14-денну обсервацію. Вони повинні вказати свій номер телефону та адресу в Польщі, за якою вони будуть проходити самоізоляцію.

Тернополянин Євген вже два місяці працює в Польщі, каже, що спочатку дійсно довелося два тижні фактично сидіти на одному місці.

– Я вказав свій номер та адресу, де буду проходити ізоляцію, – каже Євген. – Декілька разів до мене дзвонили з поліції, просили вийти на балкон. Коли я виходив, працівники поліції пересвідчувалися, що я на місці, нікуди не виходжу і щось собі відмічали. Але це було не щодня, але часто.

У Чехію потрібна ПЛР-довідка за чотири дні до в'їзду

Відповідно до норм постанови уряду Чехії про закінчення надзвичайного стану в країні від 17 травня, якщо ви зробили довідку про негативний тест на коронавірус щонайменше за чотири дні до в'їзду, це дозволить вам не проходити 14-денну обсервацію.

Іноземців з такою довідкою звільняють від проходження самоізоляції.

А де ви відпочивали чи працювали цьогоріч за кордоном? Чи проходили самоізоляцію чи ПЛР-тестування? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександра Вода

    Про що ви говорите , автобуси і поїзди поверніть нема на роботу чим доїхати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up