«За що ми платимо»: мешканці будинку на Тролейбусній скаржаться на неналежну роботу ЖЕКу

«За що ми платимо»: мешканці будинку на Тролейбусній скаржаться на неналежну роботу ЖЕКу
  • В редакцію «20 хвилин» звернулася тернополянка Ірина та розповіла, що мешканці будинку на вулиці Тролейбусна, 15 вже декілька років змушені спостерігати за неналежним виконанням своїх обов'язків ЖЕКом.
  • Чи так це насправді, з'ясовували «20 хвилин».

– 28 вересня відбулася зустріч з начальником місцевого ЖЕКу Олегом Лемегою, – пояснює мешканка будинку. – Нам звітували за зроблену роботу: заміна обладнання, заміна патронів, очищення горища, але нічого цього не відбулося.

«Гроші списуються, а робота не виконується»

За словами жінки, мешканцям будинку повідомили про нестачу коштів. Коли мешканці звертаються щодо тої чи іншої проблеми з будинком і просять її усунути, в ЖЕКу їм обіцяють все зробити, але роблять це частково чи взагалі не роблять.

Відео дня

– Наші гроші списуються, а робота не виконується, – додає пані Ірина. – Нам не відзвітували про те, скільки коштів витратили на виконання робіт. Сказали, що це може надати тільки бухгалтерія.

Жінка пояснює, що люди, хоч і не всі, але сплачують щомісячно кошти на благоустрій будинку.

– Нещодавно в будинку зробили ремонт сходів, залили бетоном, а він вже тріскає, – бідкається жінка. – Ремонт навіть якщо проводять, то він неякісний. Писали заяву на чищення горища, але робіт також не зробили.

На думку пані Ірини, мешканці будинку могли б створити ОСББ, але для цього потрібно, щоб ЖЕК ліквідував заборгованість перед ними.

– Таке неналежне виконання обов'язків від ЖЕКу триває декілька років. Мешканці квартир щомісячно сплачують з двокімнатної квартири 170 гривень, а з трикімнатної  217 гривень. В будинку 50 квартир половина з них трикімнатні, інша половина двокімнатні.

«Всі недоліки усуваємо в максимально короткі терміни»

Майстриня дільниці комунального підприємства на балансі якого і є будинок на вулиці Тролейбусна, 15 Алла Пасічник пояснила, що побажання мешканців щодо будинку в комунальному підприємстві реєструють та виконують.

– Ми їх просто зобов'язані зробити, – пояснює майстриня. – Вчора відбулася зустріч з мешканцями цього будинку. Замість діалогу вони перевели все в крики. І тільки під кінець зустрічі в нас відбувся діалог.

Більше того, пані Пасічник розповіла, що по будинку існує борг за оплатою в ЖЕК. Станом на  перше вересня ця сума склала близько 23 000 гривень, 28 вересня – 15 500 гривень.

– На обслуговуванні комунального підприємства є не тільки їх будинок, але ми стараємося в максимально короткі терміни усунути всі недоліки та скарги від мешканців, - додає Алла Пасічник.

Обраховуванням коштів займаються в бухгалтерії і працівники ЖЕКу готові надати звітність за витратами мешканцями будинку, але для цього їм варто звертатися в бухгалтерію комунального підприємства.

«На ремонт потрібні кошти, які не всі справно сплачують»

Директор підприємства, що обслуговує будинок Олег Лемега пояснив, що він готовий через діалог дійти згоди з мешканцями  будинку на Тролейбусній.

– Щодо звітності я їм пояснив на зборах 28 вересня, що наша економістка розрахувалася з роботою через сімейні причини, а другий економіст вийде на роботу через тиждень. Я готовий показати звітність.

Також директор розповів, що потрібно зробити відповідний кошторис для будинку, аби там провести ремонтні роботи, адже будівля доволі стара, збудована ще в 1985 році. Якщо мешканці погодяться, ЖЕК зробить ремонт, але на це потрібні кошти, які не всі мешканці будинку сплачують справно.

– Мешканцям треба самоорганізуватися, обрати з кожного під'їзду відповідальну людину, аби не було суперечок, щодо того, що в одному під'їзді зробили більше робіт, а в іншому менше, – додає директор. – Мешканці сказали, що не хочуть створювати ОСББ.

А як вважаєте ви, як потрібно діяти мешканцям будинку на вулиці Тролейбусна,15? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Лисенко

    Ні
  • Lyubov Levenets

    Ні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up