Еколог назвав імовірну причину гибелі риби в Тернопільському ставі

Еколог назвав імовірну причину гибелі риби в Тернопільському ставі
  • Тернополяни спостерігали гибель великої риби ще з середини весни. Проте точної причини екологи назвати не можуть і досі.
  • Найбільш імовірно, що риба захворіла на хілодонельоз, каже еколог Леонід Бицюра.

Внаслідок цієї хвороби на шкірі риб утворюється блакитно-сірий наліт, що складається зі слизу та відмерлих частин тканин.

Хворобу викликає Chilodonelia cyprinid – холодолюбна інфузорія, масове розмноження якої починається при температурі п’ять-десять градусів вище нуля. Підвищення температури сповільнює процес її розмноження, а при більш ніж двадцяти градусах тепла і зовсім припиняється.

Відео дня

Зараження відбувається дуже – легко шляхом переходу хілодонели з однієї риби на іншу. Найчастіше риби хворіють в другій половині зими і навесні, літом вони звільняються від паразита, а восени число хворих риб знову зростає.

Прес-секретар Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Наталя Гресько повідомила, що вони не можуть зробити  висновки, адже рибу зі Ставу на дослідження їм не доставили.

– Через відчутний сморід все рідше гуляю поблизу Ставу, – каже тернополянка Оксана. – У Тернополі і так небагато місць, де можна було би пройтися, а тут ще й гине не тільки риба, а й сам Став.

А як вважаєте ви, у чому може бути причина гибелі риби в Тернопільському ставі? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Pavlo Orestovich

    Ковід 19?🙄🧐😁
  • саша

    забагато набудували навкруг озера
  • Сергій

    Я б сказав що Бицюра яляється проктологом- цей паразит в любу ж.пу залізе і любе г.мно буде їсти для вигоди.
    Щож до стану риби та озера в цілому- винищення дерев навколо ставу та суцільна забудова- ось причина хвороби риби. Про скидування стічних вод мешканцями Кутківець та Нового світу в озеро всім відомо. Але не можуть притягнути ло відповідальності ментів та прокурорів з самовільно збудованих "лодочних "гаражів.
  • Іван Українець

    Відколи це Льоня БиКЦюра став знаним екологом???? відтоді як закінчив Тернопільську Бурсу (ТНПУ) в "скороченому вигляді" і "по блату" за гроші платників податків по програмам міськради??????Коли працював замом мера і "вчився" - "не смішіть мої тапочки"!!!!  
    Шановна редакція - майте хоч Ви (звертаюсь ПОКИ ЩО з повагою) якесь "лице" і авторитет і не опускайтесь до рівня от таких бицюр!!!!  не смішіть тут нікого і не давайте його коментарі як еколога (які 100% йому написали трохи тямущі в тому з тієї ж самої бурси))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up