Житло за 9 тисяч доларів – реально. ТОП-10 найдешевших квартир у Тернополі: ми порівняли ціни

Житло за 9 тисяч доларів – реально. ТОП-10 найдешевших квартир у Тернополі: ми порівняли ціни
  • Повномасштабна війна змінила ціни на нерухомість у Тернополі. Зокрема, вартість купівлі житла зросла на 15-17%. «20 хвилин» дізнались, за скільки у нашому місті можна придбати готову квартиру, в яких мікрорайонах вони найдешевші та які умови пропонують продавці.
  • Крім того, в регіональному відділенні Асоціації фахівців з нерухомості ми поцікавились, чим характерні дешеві оселі та від чого залежить їхня ціна.  

Важливо зазначити, що для огляду ми аналізували лише вторинне житло. Це готові квартири, які частково умебльовані та переважно з ремонтом. Крім того, наша журналістка промоніторила пропозиції тільки в Тернополі, не беручи до уваги навколишні села.

Інформація з оголошень та фото взяті з сайту dom.ria.com.

Мікрорайон Бам (проспект Злуки)

В оголошенні продають кімнату в гуртожитку, яка розміщена на третьому поверсі всередині будинку. Опалення централізоване, стіни з цегли. Блок розрахований на сім квартир. Сам будинок, як пишуть продавці, має хороше місцерозташування, неподалік є магазини, дитсадок та зупинки транспорту.

Відео дня

Площа: 18 м².

Поверх: 3 поверх з 5.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 9 200 $ (344 569 гривень).

Мікрорайон Дружба (вул. Назарія Яремчука)

Ця квартира також в гуртожитку. Опалення централізоване, стіни з цегли. Є свій санвузол, бойлер, відокремлена зона кухні, яку, на жаль, не сфотографували.

Площа: 20 м² (житлова – 10 м², кухня – 5 м²).

Поверх: 3 поверх з 4.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 13 000 $ (486 891 гривня).

Мікрорайон Бам (проспект Злуки)

Продається смарт-квартира (тобто квартира-малосімейка). Житло знаходиться в будинку, збудованому у 1917-1969 роках. Оселя в хорошому стані, зі своїм санвузлом. Квартира умебльована: є диван, шафа, стіл, тумбочки. Будинок має гарне місцерозташування, поблизу зупинка громадського транспорту, магазини, супермаркет, пошта. Проведений Wi-Fi, встановлені металопластикові вікна. Опалення централізоване, є бойлер для підігріву води, стіни з цегли. Квартира перевірена по відеодзвінку, також вказана вартість «комуналки» влітку і взимку.

Площа: 18,8 м² (житлова – 12.4 м², кухня – 4.2 м²).

Поверх: 4 поверх з 5.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 15 000 $ (561 798 гривень).

Мікрорайон Центр (вул. Бродівська)

Квартира в звичайному житловому стані, практично у центрі міста. Опалення індивідуальне, стіни з цегли. Ремонт дуже старий. На фото в оголошенні видно, що оселя частково умебльована. Пропозиція також перевірена по відеодзвінку.

Площа: 30,9 м² (житлова – 22.4 м², кухня – 6 м²).

Поверх: 3 поверх з 3.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 15 000 $ (561 798 гривень).

Мікрорайон Бам (проспект Злуки)

Малосімейка у звичайному стані. Будинок, в якому квартира, збудували у 1970-1979 роках. Опалення централізоване, стіни з цегли. Є бойлер для підігріву води, власна кухня-студія та санвузол. Кімнати в квартирі суміжні. В оголошенні вказано, що наявне кабельне телебачення та проведений Wi-Fi. Немає балкона, в будинку відсутній ліфт. Поблизу зупинка, супермаркет, до центру міста п’ять хвилин. Вказана вартість комунальних послуг, яку слід платити влітку та взимку.  

Площа: 18 м² (житлова – 12 м², кухня – 4 м²).

Поверх: 4 поверх з 5.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 15 000 $ (561 798 гривень).

Мікрорайон Промисловий (проспект Злуки)

Квартира продається в звичайному житловому стані. В будинку всього 3 під’їзди, зовнішнє утеплення відсутнє. Власники відразу написали, що житло потребує ремонту. Оселя частково умебльована, є балкон, санвузол, встановлені металопластикові вікна. Опалення централізоване, стіни з панелей. Неподалік будинку розташовані зупинки транспорту, магазини, школи, садочки.

Площа: 22 м² (кухня – 3,4 м²).

Поверх: 5 поверх з 5.

Кількість кімнат: 2.

Вартість: 15 000 $ (561 798 гривень).

Мікрорайон Дружба (вул. Іванни Блажкевич)

В оголошенні продають квартиру в приватизованому гуртожитку, що неподалік Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Будівлю звели у 1980-1989 роках. Квартира складається з двох окремих кімнат, є коридор. Встановлені пластикові вікна, батареї нові. Кухня та санвузол спільні для трьох сімей. Опалення централізоване, стіни з цегли.

Площа: 34 м².

Поверх: 4 поверх з 5.

Кількість кімнат: 2.

Вартість: 15 500 $ (580 524 гривні).

Мікрорайон Бам (вул. Генерала Мирона Тарнавського)

Стан квартири, як пише продавець, задовільний. Можливий торг. Є свій балкон. Опалення централізоване, стіни з цегли. Житло перевірене по відеодзвінку.

Площа: 22 м² (житлова – 12 м², кухня – 5 м²).

Поверх: 2 поверх з 5.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 15 600 $ (584 270 гривні).

Мікрорайон Дружба (вул. Надзбручанська)

В оголошенні вказано, що квартира затишна, всередині є всі необхідні меблі та техніка для комфортного проживання. Будинок ззовні оздоблений декоративною штукатуркою, має чотири під’їзди. Оселя розміщена у спокійному, тихому мікрорайоні. Опалення комбіноване, стіни з цегли. Житло перевірене по відеодзвінку, прописана вартість «комуналки» у літній та зимовий сезони.

Площа: 30 м² (житлова – 14 м², кухня – 6 м²).

Поверх: 5 поверх з 5.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 16 999 $ (636 667 гривень).

Мікрорайон Дружба (вул. Іванни Блажкевич)

Продається малосімейка. Стан будинку і під’їздів нормальний, його збудували у 1970-1979 роках. В оселі є свій санвузол та міні кухня-прихожа, меблі, телевізор. Вікна металопластикові. Балкона немає. Опалення централізоване, встановлено бойлер для гарячої води, виведена каналізація. В оголошенні також вказана вартість комунальних послуг влітку та взимку.

Площа: 20 м² (житлова – 12 м², кухня – 5 м²).

Поверх: 1 поверх з 5.

Кількість кімнат: 1.

Вартість: 17 000 $ (636 704 гривні).

Скільки коштує купити квартиру в Тернополі?

За коментарем ми звернулись до Любові Мойсюк, заступниці голови Тернопільського регіонального відділення асоціації фахівців з нерухомості України. Вона розповіла нам, що сьогодні в середньому купівля квартири в новобудові обійдеться вам у 530-1000 доларів/м². Найдешевше вторинне житло вартує 70-80 доларів/м². Найдорожче коштує 500-600 доларів/м². Ціни на оселю в новобудові з ремонтом найбільші, коливаються в межах 900-1200 доларів/м².

– На даний момент найдешевші квартири малосімейного типу, ті, які розміщені в гуртожитках чи будинках 1960-1980 років забудови. Вартість житла залежить від району і стану будівлі. Найдешевше продаються квартири у приміській зоні та на околицях Тернополя. Дешеві квартири характерні маленькими розмірами, старим ремонтом чи його відсутністю, поганою сантехнікою тощо. Загалом, від початку повномасштабного російського вторгнення попит на купівлю житла значно впав. А ціни натомість зросли на 15-17 відсотків, – зауважила пані Любов.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up