Пропонуємо вам приготувати надзвичайно смачні та вітамінні салати для обіднього столу або легкої вечері.
Цікаве поєднання смаків у свіжих і легких салатах ми знайшли в пропозиціях від "Смачно24".
Час на приготування 25 хвилин, вказаної кількості продуктів вистачить на дві порції. Хто рахує калорії - то в даному салаті в одній порції їх 290.
Кедрові горішки - 30 г
Кінза - 20 г
Полуниця - 300 г
Червона цибуля - 1/2 шт.
Лимонний сік - 2 ст. л.
Сир Мааздам - 100 г
1. Ретельно помийте полуницю, видаліть плодоніжки та просушіть на паперовому рушнику. Наріжте полуницю великими шматочками.
2. Кінзу та руколу помийте водою, просушіть паперовим рушником або спеціальній сушці для зелені та наріжте. Викладіть зелень порційно на тарілки та скропіть лимонним соком.
3. Викладіть на зелень полуницю. Наріжте середніми кубиками сир та цибулю. Авокадо почистіть від шкірки, видаліть кісточку та наріжте кубиками.
4. Сир, цибулю та авокадо перемішайте та викладіть на салат. Посипте салат кедровими горішками та подавайте до столу. Смачного!
Як приготувати салат з полуниці та грейпфруту
Інгредієнти:
– 200 г полуниці;
– 1 грейпфрут;
– 1 стиглий авокадо;
– кілька листочків м’яти;
– сир Пармезан за смаком;
– 2 ст. л лимонного соку;
– 1 ч. л рідкого меду.
Ретельно помийте полуницю, видаліть хвостики та просушіть ягоди на паперовому рушнику або у спеціальній сушарці для зелені. Наріжте полуницю шматочками та викладіть у салатницю.
Зніміть з грейпфрута шкірку та розділіть його на філе без плівки. Викладіть філе грейпфруту біля полуниці.
Розріжте авокадо, видаліть кісточку. Наріжте авокадо скибочками та викладіть в салат. Посипте салат листочками м’яти та Пармезаном.
З’єднайте лимонний сік та мед, перемішайте та полийте соусом салат. Смачного!
Рецепт салату з полуниці та базиліку
Інгредієнти:
– 300 г полуниці;
– пучок свіжого базиліку;
– 200 г адигейського сиру;
– крем-соус бальзамічний за смаком.
Ретельно миємо полуницю, видаляємо хвостики та просушуємо ягоди на паперовому рушнику. Нарізаємо полуницю невеликими шматочками та викладаємо у салатницю.
Промиваємо листочки базиліку та нарізаємо їх. Посипаємо базиліком полуницю. Подрібнюємо руками адигейський сир та посипаємо ним салат.
Поливаємо готовий салат бальзамічним крем-соусом та одразу подаємо до столу.
Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер